Emotionally Focused Therapy (EFT)  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Emotionally Focused Therapy (EFT)
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
599,00
of 
6 x €110,00
4.2/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Versterk de hechtings-reactie bij koppels en gezinnen met de EFT opleiding

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een vorm van relatietherapie. Het is bedoeld om partners die vastlopen in conflicten of negatieve reacties weer dichter bij elkaar te brengen. Maar het kan ook ingezet worden als gezinstherapie om ouders en kind te helpen. Wil jij leren hoe je relaties tussen mensen verbetert en herstelt? Start dan vandaag nog met de EFT opleiding.

Alle vormen van therapie gaan wel over emoties. EFT onderscheidt zich van andere therapievormen door de emoties omtrent hechting centraal te stellen. We hebben het dan over emoties die betrekking hebben op onze basisbehoeften, zoals veiligheid, verzorging en erkenning. Als deze emoties in het gedrang komen en genegeerd worden, dan ontstaan spanningen en roepen deze primaire emoties op. Met de EFT opleiding leer je hoe je de hechtingsrelatie tussen mensen positief beïnvloedt.

 

Verbreed jouw kennis als hulpverlener

Ben jij een (psychosociale) hulpverlener die zich graag verder wil specialiseren in EFT? Dan is deze EFT opleiding zeer geschikt voor jou. Psychotherapeuten, maatschappelijk werkers, counselors, coaches, relatietherapeuten, pedagogen en gedragsdeskundigen zijn allemaal voorbeelden van beroepsgroepen die erg gebaat kunnen zijn met deze EFT opleiding.

Je leert bijvoorbeeld alles over liefde en verbondenheid. Maar ook wat er gebeurt wanneer de verbondenheid (deels) verloren gaat. Hoe ga je hiermee om? En hoe kun je mensen het beste begeleiden?

Deze EFT opleiding is niet alleen voor hulpverleners die zich verder willen ontwikkelen. Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in emoties binnen relaties.

De opleiding start bij de absolute basis. Iedereen kan met de met de opleiding starten. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig.

 

EFT opleiding: toepasbaar in relatie- én gezinstherapie

Emoties zijn niet alleen belangrijk om onze behoeften aan te geven. Ze hebben nog andere functies zoals een gevoel van identiteit creëren en onszelf leren begrijpen. Met de EFT opleiding ontdek je hoe je koppels helpt emoties een betekenis te geven en meer begrip voor elkaar te krijgen. Daarvoor ga je dieper in op onderwerpen als liefde en hechting, het verlies van verbondenheid en emotionele ontvankelijkheid. Daarnaast leer je tijdens deze EFT opleiding ook meer over pijnplekken, het omgaan met een crisis en het helen van traumatische wonden.

Door jouw kennis over al deze onderwerpen te combineren en toe te passen in de praktijk, kun je stellen leren integer met de kwetsbare gevoelens van de ander om te gaan. Op die manier help jij een gezondere hechting-reactie naar elkaar te genereren. Het doel van de EFT opleiding is dat jij de kennis in huis hebt om mensen te ondersteunen bij het tot stand te brengen van een veilige relatie waarbij ruimte is voor warme gevoelens en liefde voor elkaar.

Deze EFT opleiding kan zowel in relatietherapie als gezinstherapie worden ingezet. Het gaat om interactie tussen geliefden of de ouder-kind interactie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de EFT opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Liefde en hechting
  Je leert alles over liefde en hechting. Van de evolutionaire waarde van liefde tot de hechtingstheorie van Bowlby.
 • Verlies van verbondenheid
  Wat gebeurt er wanneer je verlies van verbondenheid ervaart? En welke sleutelmomenten spelen hierbij een rol? Dit en meer komt in deze les van de EFT opleiding aan bod.
 • Emotionele ontvankelijkheid
  Alles over de EFT-methode. Maar ook waar de diepere emoties verdriet en angst hun oorsprong vinden.
 • De basis van EFT
  ‘De zeven gesprekken’, wat houdt dat precies in? En wat is het doel van de zeven gesprekken? Dit is maar één van de onderwerpen die in dit uitgebreide hoofdstuk aan bod komt.
 • Pijnplekken
  Pijnplekken vinden hun oorsprong in het verleden en het heden. Maar wat is het belang om deze pijnplekken te herkennen? En wat gebeurt er wanneer een pijnplek wordt geraakt?
 • Terugkijken op een crisis
  Partners die veilig met elkaar verbonden zijn, zijn makkelijker in staat om een conflict te de-escaleren. Je leert uit welke stappen de-escaleren bestaat en hoe het de-escaleren van de negatieve straal oefening vereist.
 • Betrokkenheid en verbondenheid ontwikkelen
  Betrokkenheid en verbondenheid zijn essentieel in elke fase van een liefdesrelatie. Tijdens deze les van de EFT opleiding ontdek je onder andere dat verlangen en angst twee kanten van dezelfde medaille zijn. Maar ook hoe je partners kunt helpen met het delen van hun kwetsbare verlangens.
 • Kwetsuren vergeven
  Leren vergeven is een proces dat uit twee delen bestaat. Je leert dat de meeste kwetsuren kunnen worden vergeven, maar nooit worden vergeten. Ook leer je welke invloed trauma’s kunnen hebben op een relatie.
 • Band versterken door liefde en aanraking
  Het belang van aanraking komt uitgebreid aan bod tijdens deze les. Verder ontdek je alles over de verschillende vormen van seks en welke doelen zij nastreven.
 • Liefde levend houden
  Liefde is niet een vaststaand iets. Het heeft verzorging nodig. Hoe kun je een liefdevolle band vasthouden, ook tijdens momenten van veel stress?
 • Helen van traumatische wonden
  Ontdek dat liefde een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van (relatie)trauma’s. Deze les van de EFT opleiding gaat dieper in op dit gegeven.
 • Liefde koesteren
  Liefde heeft een zeer positieve werking op mensen. Leer hoe liefde ‘werkt’ en hoe liefde de basis is van gezonde gemeenschappen.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Emotionally Focused Therapy (EFT), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Emotionally Focused Therapy (EFT)

Gedegen

8/10
Emotionally Focused Therapy (EFT)

Goedemorgen, De cursus is intensiever als ik dacht. Ik neem er de t8jd voor. De lessen worden prima nagekeken. Namaste *****

8/10
Emotionally Focused Therapy (EFT)

Het was een fijne cursus met een goed boek. Alleen had ik wat meer uitdaging gewild vanuit mijn docent. Of wat andere theorieën vanuit andere sociologen.

8/10
Emotionally Focused Therapy (EFT)

De cursus is goed verzorgd en is inhoudelijk professioneel vormgegeven. Daarnaast ervaar ik de persoonlijke aandacht van zowel de docent als van de online coach als positief en stimulerend.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Emotionally Focused Therapy (EFT) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau en kan nascholingspunten opleveren.

 
BATC-erkend

Deze opleiding is ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Emotionally Focused Therapy (EFT) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Emotionally Focused Therapy (EFT), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de EFT opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Emotionally Focused Therapy (EFT)
€599,00
of  6x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€599,00
of  6x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Gedegen

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!