Creatieve Therapie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Creatieve Therapie
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€519,00
467,10
of 
6 x €85,95
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Zet je creativiteit in om mensen te helpen met de Creatieve Therapie opleiding

Wat is er mooier dan mensen helpen? Niets toch? En als je daar ook nog eens je creativiteit voor kunt gebruiken, dan maakt dat het plaatje helemaal compleet. In de Creatieve Therapie opleiding ga je leren hoe je jouw creativiteit kunt gebruiken om mensen te helpen met allerlei vraagstukken. Een zeer dankbare baan waarbij jij klaarstaat voor mensen die het nodig hebben.

Met deze opleiding Creatieve Therapie ga je mensen op een bijzondere manier helpen. Door met creatieve opdrachten aan de slag te gaan, zal je cliënt sneller loskomen. Zonder daadwerkelijk iets te zeggen, kunnen zware onderwerpen aangekaart worden. En op een luchtige manier gaan jullie samen die onderwerpen een plekje geven.

 

Maak het verschil met creatieve opdrachten

Jij bent iemand met een hart van goud. Je staat klaar voor iedereen die het nodig heeft. En met jouw creativiteit zit het helemaal goed. Ben jij op zoek naar een baan waarin al jouw mooie eigenschappen hard nodig zijn? Dan is de opleiding Creatieve Therapie perfect voor jou.

Werk je in de zorg met ouderen of kinderen? Of werk je in de kinderopvang? Dan is de opleiding een mooie aanvulling op je werkzaamheden. Ook als psycholoog, kunstenaar of coach heb je baat bij deze opleiding. Creatieve therapie kan hét verschil maken in iemands leven. Zet jij ook jouw talenten op het gebied van coaching en creativiteit in?

Het uiten van creativiteit is een zeer mooie aanvulling voor jouw cliënten. Stap voor stap gaan jullie de uitdaging aan om een vraagstuk met creativiteit aan te pakken. Je geeft creatieve opdrachten (denk hierbij aan muziek- of tekenopdrachten) waarmee je cliënt aan de slag gaat.

 

Ontdek de helende werking van creatieve therapie

Tijdens deze uitgebreide Creatieve Therapie opleiding ga je dieper in op alle aspecten van creatieve therapie. Je leert onder andere hoe je vraagstukken van cliënten kunt achterhalen, hoe je psychische klachten herkent en hoe je aan de hand van tekeningen of knutselwerken van je cliënt zijn gevoelens kunt herkennen. 

Veel mensen denken bij een therapiesessie aan een therapeut die moeilijke vragen stelt aan de cliënt, terwijl deze languit op een bank naar het plafond ligt te staren. Maar dat is niet wat je gaat leren in deze opleiding. Creatieve therapie is anders. Je gaat namelijk je creativiteit inzetten om je cliënt te begeleiden en te ondersteunen. Over zware onderwerpen praten is voor veel mensen lastig. En dat is ook begrijpelijk. Je problemen aan iemand vertellen is niet voor iedereen makkelijk.

 

Start met schilderen, knutselen of muziekmaken

Tijdens de opleiding Creatieve Therapie ga je op een heel andere manier aan de slag met vraagstukken van cliënten. Namelijk op een creatieve manier. Denk hierbij aan het maken van muziek, schilderen of knutselen. Jij bedenkt de opdrachten en samen met je cliënt ga je aan de slag.

Samen creatief bezig zijn werkt helend. Maar het is ook een manier om gevoelens op een andere manier te uiten. Je laat op een luchtige en speelse manier je cliënt zijn gevoelens en gedachten uiten. Dit biedt mogelijkheden om gebeurtenissen te verwerken, zonder er direct over te hoeven praten.

Voor veel mensen is dit een uitkomst. En jij kunt daar een grote rol in spelen. Start jij ook vandaag nog met deze Creatieve Therapie opleiding?


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Deze opleiding Creatieve Therapie is erg uitgebreid en alles wat je moet weten over creatieve therapie komt aan bod. Enkele onderwerpen waarin je je gaat verdiepen zijn:

 • Ontwikkelingspsychologie
 • Patronen en processen
 • Verschillende disciplines
 • Kennis van de hersenen
 • Psychische klachten
 • Reflecteren
 • Verbinding
 • Motiverende gespreksvoering
 • Verwachting en bewustwording
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Creatieve Therapie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Creatieve Therapie

Pas ben ik begonnen met de opleiding creatieve therapie. Na een aantal jaar geen studie is het best weer even spannend om in de boeken te duiken. Door de goede begeleiding en feedback weet ik wat er goed gaat en waar ik mezelf nog kan verbeteren Heel fijn!

8/10
Creatieve Therapie

De cursus of opleiding vind ik erg leuk . Bij vragen over het programma of als iets niet duidelijk is , bel ik het NHA en tref ik altijd zeer aardige en behulpzame telefonisten aan . Daarentegen werken de vraagmomenten schriftelijk in het programma voor mij niet . Het is fijner om iemand te spreken en een dialoog te hebben dan een vraag zwart op wit met antwoord .Vaak roept het antwoord weer een vraag op en die kan je dan niet meer stellen. Daarnaast vind ik het erg onrustig en het haalt je uit je concentratie om je ook nog aan te melden bij Facebook en instagram vind ik persoonlijk vervelend. Het leid enkel af van de studie waar je toch al je volle aandacht aan wil geven . Daarnaast heb ik ook mijn bedenkingen over Facebook . Op meer sites actief hoe meer de kans ook gehackt te worden.

8/10
Creatieve Therapie

Leerzaam,leuke opdrachten,giede feedback

10/10
Creatieve Therapie

Tot nu toe alles is uitstekend.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Creatieve Therapie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Deze opleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, voor bij- en nascholing.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Creatieve Therapie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Creatieve Therapie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Creatieve Therapie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Creatieve Therapie

€519,00 €467,10
of  6x 85,95
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€519,00 €467,10
of  6x 85,95
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tot nu toe alles is uitstekend.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!