Gratis studiegids

Opruimcoach worden? Zo pak je dat aan!

Heb jij een passie voor organiseren en vind je het heerlijk als alles opgeruimd is? Dan past het beroep opruimcoach zeker bij jou! Als opruimcoach help je mensen rust, ruimte en overzicht terug te vinden. Veel mensen hebben moeite om hun huis opgeruimd en georganiseerd te houden. Naast een drukke baan, een gezin en een sociaal leven is opruimen vaak het laatste waar je zin in hebt. Maar soms kan een situatie uit de hand lopen en zijn mensen het overzicht volledig kwijt. Dan kan een opruimcoach een uitkomst zijn.  

 

 

Een opruimcoach, ook wel professional organizer genoemd, is iemand die gespecialiseerd is in het aanbrengen van structuur. Met steun en advies van een opruimcoach worden klanten begeleid en geholpen bij het creëren van orde, structuur en overzicht. Zo houdt een opruimcoach zich bijvoorbeeld bezig met spullen, administratie en financiën, maar ook met tijd en taken (timemanagement).

Werk jij graag met mensen en houd je van structuur? Dan is opruimcoach een beroep dat goed bij jou past! Maar hoe kun je opruimcoach worden?
 

Een bekende opruimcoach is bijvoorbeeld Marie Kondo, bekend van de
Netflix serie Tidying up with Marie Kondo.

 
Opruimcoach worden met een thuisstudie

Wil jij graag voor jezelf beginnen als opruimcoach? Dan is het verstandig om een erkende opleiding te volgen waarin je alle vaardigheden leert die je nodig hebt om jouw cliënten goed te ondersteunen. Bij NHA kun je opruimcoach worden met een thuisstudie. In de Professional Organizer opleiding leer je alles over het organiseren van spullen, het ordenen van administratie, timemanagement en huishoudmanagement.

 
Daarnaast is er in de opleiding aandacht voor het ontwikkelen van coachingsvaardigheden en communicatietechnieken. Bij de opleiding ontvang je ook 8 uitgebreide videolessen over coaching. Verder leer je over de verschillende doelgroepen die gebruik maken van jouw diensten als professional organizer en welke valkuilen je het beste kunt vermijden.

De opleiding bevat ook een module over het starten van een eigen zaak. Zo kun je na jouw opleiding als zelfstandig ondernemer opruimcoach worden. In deze module leer je meer over bijvoorbeeld marktonderzoek, kostprijsberekeningen, administratie en belastingen. 

 

 

Schrijf je in bij de beroepsvereniging NBPO

Wil je opruimcoach worden? Dan kun je je inschrijven bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De beroepsvereniging deelt informatie, kennis en ervaring met en door leden en biedt (bij)scholing voor leden op het gebied van vakkennis en ondernemerschap.

De opleiding Professional Organizer van NHA wordt door de NBPO erkend.

Wil je opruimcoach worden, dan kun je je als aspirant-lid inschrijven bij de NBPO. Jouw bedrijf wordt dan op de website vermeld en je maakt deel uit van een landelijk netwerk van opruimcoaches. Voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je het aspirant-lidmaatschap omzetten naar lidmaatschap.

 

 Tip! Je kunt al aspirant-lid worden van de NBPO voordat je je NHA diploma behaald hebt.
Wil je je aspirant-lidmaatschap laten omzetten naar lidmaatschap? Dan moet je wel in het bezit zijn van het NHA instituutsdiploma.

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd!

Meer lezen over opruimen? We interviewden opruimcoach Galit Soesan, bekend van het tv-programma Eigen Huis & Tuin, over haar beroep! Galit legt uit hoe een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd en geeft een aantal van haar beste opruimtips. 

Lees meer »

 

Inhoud van de opleiding

Wil jij graag voor jezelf beginnen als opruimcoach? Op elk tijdstip van het jaar kun je starten met de opleiding Professional Organizer. Maar wat ga je leren in deze opleiding?

  Het organiseren van spullen

 Organiseren van administratie

 Timemanagement

 Huishoudmanagement

 8 videolessen over ondernemen


Denk jij na het lezen van deze informatie 'ik wil opruimcoach worden'? Vraag dan nu een gratis proefles aan voor de Professional Organizer opleiding van NHA.   

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Reviews

Review - Professional Organizer / Opruimcoach

 10/10 

Het is prettig leesbare lesstof waarbij alle onderwerpen gestructureerd en helder omschreven aan bod komen. De hulpvragen aan het einde van de les helpen je goed om de lesstof te toetsen en beter te kunnen onthouden. De docent reageert snel op vragen en het ingeleverde huiswerk en met een prettige, positieve toon.

 

Review - Professional Organizer / Opruimcoach

 8/10 

Het is een toegankelijke cursus. Duidelijke handleiding om op te starten, overzichtelijke materialen. De inhoud van de cursus is zo verwoord dat het voor iedereen toegankelijk is. Fijn dat er een meeleesfunctie beschikbaar is.

Naar mijn idee mogen de huiswerkopdrachten meer diepgang krijgen, waarbij de verwachting is dat je vakgerelateerde termen toe past. Op die manier is er direct ruimte om alle theorie eigen te maken.

 

Review - Professional Organizer / Opruimcoach

 8/10 

Het is een duidelijke cursus, welke goed te begrijpen is. Waar je ook snel mee aan de slag kan gaan. De reactie van de docenten gaat heel vlot en zijn goed te bereiken.

 

Bekijk alle reviews >>

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!