Gratis studiegids

 

Opruimcoach worden? Zo pak je dat aan!

Wil jij opruimcoach worden? Als opruimcoach help je mensen rust, ruimte en overzicht terug te vinden. Veel mensen hebben moeite om hun huis opgeruimd en georganiseerd te houden. Naast een drukke baan, een gezin en een sociaal leven is opruimen vaak het laatste waar je zin in hebt. Maar soms kan een situatie uit de hand lopen en zijn mensen het overzicht volledig kwijt. Dan kan een opruimcoach een uitkomst zijn.  

Een opruimcoach, ook wel professional organizer genoemd, is iemand die gespecialiseerd is in het aanbrengen van structuur. Met steun en advies van een opruimcoach worden klanten begeleid en geholpen bij het creëren van orde, structuur en overzicht. Zo houdt een opruimcoach zich bijvoorbeeld bezig met spullen, administratie en financiën, maar ook met tijd en taken (timemanagement).

Werk jij graag met mensen en houd je van structuur? Dan is opruimcoach een beroep dat goed bij jou past! Maar hoe kun je opruimcoach worden?
 

Een bekende opruimcoach is bijvoorbeeld Marie Kondo, bekend van de
Netflix serie Tidying up with Marie Kondo.

 
Opruimcoach worden met een thuisstudie

Wil jij graag voor jezelf beginnen als opruimcoach? Dan is het verstandig om een erkende opleiding te volgen waarin je alle vaardigheden leert die je nodig hebt om jouw cliënten goed te ondersteunen. Bij NHA kun je opruimcoach worden met een thuisstudie. In de Professional Organizer opleiding leer je alles over het organiseren van spullen, het ordenen van administratie, timemanagement en huishoudmanagement.

 
Daarnaast is er in de opleiding aandacht voor het ontwikkelen van coachingsvaardigheden en communicatietechnieken. Bij de opleiding ontvang je ook 8 uitgebreide videolessen over coaching. Verder leer je over de verschillende doelgroepen die gebruik maken van jouw diensten als professional organizer en welke valkuilen je het beste kunt vermijden.

De opleiding bevat ook een module over het starten van een eigen zaak. Zo kun je na jouw opleiding als zelfstandig ondernemer opruimcoach worden. In deze module leer je meer over bijvoorbeeld marktonderzoek, kostprijsberekeningen, administratie en belastingen. 

 

Schrijf je in bij de beroepsvereniging NBPO

Wil je opruimcoach worden? Dan kun je je inschrijven bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De beroepsvereniging deelt informatie, kennis en ervaring met en door leden en biedt (bij)scholing voor leden op het gebied van vakkennis en ondernemerschap.

De opleiding Professional Organizer van NHA wordt door de NBPO erkend.

Wil je opruimcoach worden, dan kun je je als aspirant-lid inschrijven bij de NBPO. Jouw bedrijf wordt dan op de website vermeld en je maakt deel uit van een landelijk netwerk van opruimcoaches. Voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je het aspirant-lidmaatschap omzetten naar lidmaatschap.

Tip! Je kunt al aspirant-lid worden van de NBPO voordat je je NHA diploma behaald hebt. Wil je je aspirant-lidmaatschap laten omzetten naar lidmaatschap? Dan moet je wel in het bezit zijn van het NHA instituutsdiploma.

 
Denk jij na het lezen van deze informatie 'ik wil opruimcoach worden'? Vraag dan nu een gratis proefles aan voor de Professional Organizer opleiding van NHA.   

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd!

Meer lezen over opruimen? We interviewden opruimcoach Galit Soesan, bekend van het tv-programma Eigen Huis & Tuin, over haar beroep! Galit legt uit hoe een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd en geeft een aantal van haar beste opruimtips. 

Lees meer »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!