Menu
Gratis studiegids

Ondernemer Goederenvervoer (CCV)  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Ondernemer Goederenvervoer (CCV) Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€1098,00
549,00
of betaal
12 x €50,50
4.1/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Zzp-vrachtwagenchauffeur? Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV)

Kun je als vrachtwagenchauffeur ook voor jezelf werken? Ja, dat kan. Je kunt je loopbaan op de weg voortzetten als zelfstandig transportondernemer. Kies voor vrijheid. Eigen baas. Volg de beroepsopleiding Ondernemer Goederenvervoer en vraag jouw NIWO vergunning aan!

Wat is er nodig om als zelfstandige op de vrachtauto te rijden? Denk aan:

 • boekhouding;
 • ondernemerschap;
 • de benodigde papieren.

NIWO opleiding

Wil je een eigen bedrijf starten in beroepsgoederenvervoer? Dan heb je een ondernemersvergunning nodig. Om die vergunning te krijgen, moet je voldoen aan de eisen van vakbekwaamheid.

Vakbekwaamheid kun je aantonen met het officiële getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemers Beroepsgoederenvervoer. Met de NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer heb je binnen een jaar het diploma. Met dit erkende diploma kun jij je NIWO vergunning (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) aanvragen.

 

Werken als zzp-vrachtwagenchauffeur

Met je opleiding Ondernemer Goederenvervoer ben je goed voorbereid op het examen en het bemachtigen van het diploma.

Heb je de NIWO vergunning eenmaal op zak? Dan mag je als zelfstandig vrachtwagenchauffeur werken.

 

Veel weten

Het werk mag dan wel hetzelfde zijn als die van een chauffeur in loondienst, maar een zelfstandig werkend chauffeur heeft met meer aspecten van doen.

In de opleiding behandel je onder meer de volgende vragen:

 • Met welke wet- en regelgeving krijg ik te maken?
 • Hoe verhuur ik mezelf?
 • Hoe voer ik m’n administratie?
 • Moet ik een boekhouder inschakelen?
 • Hoe bereken ik kostprijzen?

Ritten inplannen

Ook weginfrastructuur, rittenplanning en voertuigmanagement komen aan bod.

Reiken je ambities verder? Straks personeel in dienst nemen? Ook over personeelsmanagement krijg je praktische informatie in deze NIWO opleiding. 

Je laten inhuren

Laat je inhuren als vrachtwagenchauffeur door grote partijen. Bereid je goed voor op het zelfstandig ondernemerschap. En haal het benodigde getuigschrift. Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) en vraag jouw NIWO vergunning aan!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Ondernemer Goederenvervoer (CCV)

De opleiding is opgebouwd uit zes onderdelen:

Wegvervoer Goederen deel 1

Als ondernemer Goederenvervoer in Nederland, maar ook internationaal, ben je gebonden aan wet- en regelgeving in het vervoer. Je leert over de organisaties binnen het goederenvervoer, welke vervoersvormen er bestaan en wat de inrichtingseisen daarvoor zijn. Ook weginfrastructuur, verkeersregels en ritplanning komen aan bod.

Wegvervoer Goederen deel 2

Je leert over de wet- en regelgeving aangaande internationale transporten, buitenlandse machtigingen, tolgelden, internationale (verkeers)regelingen en toelatingsdocumenten voor internationale wegen.


Bedrijfsmanagement

Voor een startend ondernemer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. Wij leren jou de juiste ondernemingsvorm te kiezen en helpen je op weg met het managen van een eigen onderneming. Je leert welke verzekeringen nodig zijn en we bereiden je voor op de taken die komen kijken bij het managen van jouw eigen bedrijf. Denk aan de beveiliging van jouw onderneming en het schrijven van een marketingplan.

Personeelsmanagement

Als hard werkende ondernemer in het wegvervoer kan een moment aanbreken, waarop je personeel in dienst neemt. Vandaar dat we in deze cursus jouw kennis en competenties willen ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven.

Financieel management

Een ondernemer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren je alles over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar jij als ondernemer mee te maken krijgt. In deze cursus Ondernemer Goederenvervoer leer je hoe je een jaarrekening opstelt, hoe een schaduwboekhouding te voeren en hoe je jouw boekhouding kunt automatiseren. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod.

Calculatie

Dagelijks vinden binnen jouw onderneming transacties plaats. Het is van groot belang dat je daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers en rapportages. In deze module leer je welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. Je leert vervolgens relevante kostprijzen te berekenen.


Aan het einde van deze NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer kun je jouw eigen onderneming in het beroepsgoederenvervoer starten. Neem jouw toekomst in eigen hand!

REVIEWS

Reviews

5/5
Ondernemer Goederenvervoer

Duidelijk en snelle respons van de docent. Voor mij is 1 vraagmoment per les voldoende, maar kan me voorstellen dat sommige studenten meer vraagmomenten zouden willen hebben.

3/5
Ondernemer Goederenvervoer

Deels moet je wel via internet opzoeken omdat je het niet in de tekst kunt vinden

5/5
Ondernemer Goederenvervoer

Ik vind het uitstekend in elkaar zitten, met huiswerk begeleiding erbij gaat het echt prima, beter gaat niet

4/5
Ondernemer Goederenvervoer

Mijn ervaring is zeer goed , de les stof is compact, duidelijk en leerzaam.

DIPLOMA

Diploma Ondernemer Goederenvervoer

Examens voor het officiële CCV diploma/getuigschrift worden doorlopend afgenomen. De opleiding bestaat uit 6 modules/examens. Per examendag kun je voor meerdere modules examen afleggen. Je hebt het erkende getuigschrift nodig om een ondernemingsvergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). Bij deze aanvraag dien je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Voor examen- informatie, eventuele vrijstellingen en aanmelding voor examens kun je je wenden tot:
CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk (ZH)
Telefoon: 088-2277700
Internet: www.cbr.nl

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) is geen specifieke vooropleiding vereist.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Hoewel niet verplicht, raden wij je wel aan het document ‘TLN Landendocumentatie’ aan te schaffen via TLN. De kosten hiervan zijn circa €45, voor leden van TLN is dit document gratis verkrijgbaar. Meer informatie hierover vind je op www.tln.nl.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Ondernemer Goederenvervoer
€1098,00 €549,00
of betaal 12x 50,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1098,00 €549,00
of betaal 12x 50,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf: Alleen nog tot 1 januari krijg je 37% of 49% van je studiekosten terug

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250,-. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger! Dus schrijf je vandaag nog in. 

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Duidelijk en snelle respons van de docent. Voor mij is 1 vraagmoment per les voldoende, maar kan me voorstellen dat sommige studenten meer vraagmomenten zouden willen hebben.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!