Ondernemer Goederenvervoer (CCV)  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Ondernemer Goederenvervoer (CCV)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
649,00
of 
12 x €59,50
4.1/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Zzp-vrachtwagenchauffeur? Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV)

Kun je als vrachtwagenchauffeur ook voor jezelf werken? Ja, dat kan zeker! Je kunt je loopbaan op de weg voortzetten als zelfstandig transportondernemer. Kies voor vrijheid en word eigen baas. Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer bij NHA en vraag jouw NIWO vergunning aan!

Je kunt niet zomaar als zelfstandige op een vrachtauto gaan rijden. Ten eerste moet je over de benodigde papieren beschikken om dit beroep zelfstandig uit te mogen voeren.

Daarnaast moet je verschillende vaardigheden onder de knie hebben en heb je kennis nodig van bijvoorbeeld boekhouding en ondernemerschap. De opleiding Ondernemer Goederenvervoer bereidt je optimaal voor op een carrière als zelfstandig transportondernemer. 

Binnen 1 jaar je vergunning met de NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer

Wil je een eigen bedrijf starten in beroepsgoederenvervoer? Dan heb je een ondernemersvergunning nodig. Om die vergunning te krijgen, moet je aan de eisen van vakbekwaamheid voldoen.

Vakbekwaamheid kun je aantonen met het officiële getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemers Beroepsgoederenvervoer. Met de NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer van NHA kun je binnen een jaar je diploma behalen. Met dit erkende diploma kun jij je NIWO vergunning (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) aanvragen.
 

Aan de slag als zzp-vrachtwagenchauffeur

Met de opleiding Ondernemer Goederenvervoer ben je uitstekend voorbereid op het examen en staat niets je in de weg om het diploma te bemachtigen. Heb je de NIWO vergunning eenmaal op zak? Dan mag je als zelfstandig vrachtwagenchauffeur aan de slag. 
 

Breid je kennis uit in de opleiding Ondernemer Goederenvervoer

Het werk mag dan wel hetzelfde zijn als dat van een chauffeur in loondienst, maar bij het werk als zelfstandig chauffeur komen meer aspecten kijken. De opleiding Ondernemer Goederenvervoer bereidt je voor op de praktijk als zelfstandig transportondernemer.

Zo leer je in de opleiding onder andere met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt, hoe je je administratie bijhoudt en of je een boekhouder moet inschakelen. Ook het berekenen van kostprijzen komt in de opleiding Ondernemer Goederenvervoer aan bod en je ontdekt hoe je jezelf kunt verhuren als chauffeur. 

Leer zelf je ritten inplannen

In de opleiding Ondernemer Goederenvervoer verdiep je je ook in weginfrastructuur, rittenplanning en voertuigmanagement. Deze kennis is onmisbaar als je aan de slag wilt als zelfstandig transportondernemer. 

Reiken je ambities verder? Wil je in de toekomst ook personeel in dienst nemen? Ook over personeelsmanagement krijg je praktische informatie in deze NIWO opleiding. 

Laat je inhuren als ondernemer goederenvervoer

Na de opleiding Ondernemer Goederenvervoer kun je je door grote partijen laten inhuren als vrachtwagenchauffeur. Deze opleiding bereidt je goed voor op het zelfstandig ondernemerschap en helpt je het benodigde getuigschrift te behalen.

Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) en vraag binnen 12 maanden jouw NIWO vergunning aan!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Ondernemer Goederenvervoer (CCV)

De opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) is opgebouwd uit 6 onderdelen:

Wegvervoer Goederen deel 1

Als ondernemer Goederenvervoer in Nederland, maar ook internationaal, ben je gebonden aan wet- en regelgeving in het vervoer. Je leert over de organisaties binnen het goederenvervoer, welke vervoersvormen er bestaan en wat de inrichtingseisen daarvoor zijn. Ook weginfrastructuur, verkeersregels en ritplanning komen aan bod.

Wegvervoer Goederen deel 2

Je leert over de wet- en regelgeving aangaande internationale transporten, buitenlandse machtigingen, tolgelden, internationale (verkeers)regelingen en toelatingsdocumenten voor internationale wegen.


Bedrijfsmanagement

Voor een startend ondernemer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. We leren jou de juiste ondernemingsvorm te kiezen en helpen je op weg met het managen van een eigen onderneming.

Je leert welke verzekeringen nodig zijn en we bereiden je voor op de taken die komen kijken bij het managen van jouw eigen bedrijf. Denk aan de beveiliging van jouw onderneming en het schrijven van een marketingplan.

Personeelsmanagement

Als hardwerkende ondernemer in het wegvervoer kan er een moment aanbreken waarop je personeel in dienst neemt. Vandaar dat we in deze cursus jouw kennis en competenties ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven.

Financieel management

Een ondernemer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren je alles over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar jij als ondernemer mee te maken krijgt.

In deze cursus Ondernemer Goederenvervoer leer je hoe je een jaarrekening opstelt, hoe een schaduwboekhouding te voeren en hoe je jouw boekhouding kunt automatiseren. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod.

Calculatie

Dagelijks vinden binnen jouw onderneming transacties plaats. Het is van groot belang dat je daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers en rapportages. In deze module leer je welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. Je leert vervolgens relevante kostprijzen te berekenen.


Aan het einde van deze NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer kun je jouw eigen onderneming in het beroepsgoederenvervoer starten. Neem jouw toekomst in eigen hand!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Ondernemer Goederenvervoer (CCV), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Ondernemer Goederenvervoer

Ik ben net begonnen met de cursus. Studeren was weer even wennen, maar doordat de lessen niet te uitgebreid zijn is het prettig lezen. De oefenvragen vind ik een pluspunt (het is een samenvatting van de lesstof). Daarnaast de huiswerkopgaven die via Mijn Plaza gemakkelijk zijn te verwerken. Terugkoppeling van het huiswerk is snel en duidelijk.

8/10
Ondernemer Goederenvervoer

Door mijn verschillende werktijden bij mijn werkgever biedt deze opleiding een uitkomst voor mij.

10/10
Ondernemer Goederenvervoer

Duidelijk en snelle respons van de docent. Voor mij is 1 vraagmoment per les voldoende, maar kan me voorstellen dat sommige studenten meer vraagmomenten zouden willen hebben.

6/10
Ondernemer Goederenvervoer

Deels moet je wel via internet opzoeken omdat je het niet in de tekst kunt vinden

DIPLOMA

Diploma Ondernemer Goederenvervoer

Examens voor het officiële CCV diploma/getuigschrift worden doorlopend afgenomen. De opleiding bestaat uit 6 modules/examens. Per examendag kun je voor meerdere modules examen afleggen.

Je hebt het erkende getuigschrift nodig om een ondernemingsvergunning aan te kunnen vragen bij de NIWO (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). Bij deze aanvraag dien je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata, examengelden en eventuele vrijstellingen verwijzen wij je naar het CBR.

CBR - Divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk (ZH)
Telefoon: 088 - 227 77 00
Internet: www.cbr.nl

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Ondernemer Goederenvervoer (CCV) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Hoewel niet verplicht, raden wij je wel aan het document ‘TLN Landendocumentatie’ aan te schaffen via TLN. De kosten hiervan zijn circa €45, voor leden van TLN is dit document gratis verkrijgbaar. Meer informatie hierover vind je op www.tln.nl.

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Ondernemer Goederenvervoer
€649,00
of  12x 59,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€649,00
of  12x 59,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijk en snelle respons van de docent. Voor mij is 1 vraagmoment per les voldoende, maar kan me voorstellen dat sommige studenten meer vraagmomenten zouden willen hebben.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!