Gratis studiegids

Foto bewerken? De beste programma's op een rij!

Maak jij in je vrije tijd graag foto’s of wil je van fotografie je beroep maken? Dan ken je ze vast wel, van die foto’s die het moment perfect vastleggen, maar eigenlijk net iets te overbelicht zijn. Met een paar aanpassingen heb je een prachtige foto. Of je wilt de prachtige kleuren in een foto net wat meer benadrukken. Daarvoor zijn fotobewerkingsprogramma’s perfect! Maar er zijn er heel wat op de markt. Ontdek met welk programma jij het beste jouw foto’s kunt bewerken!

Een goed fotobewerkingsprogramma beschikt over voldoende opties om je foto’s naar een hoger niveau te tillen. Met de juiste software kun jij makkelijk kleuren corrigeren, oneffenheden of rode ogen verwijderen en spelen met licht en schaduw. Om te bepalen welk fotobewerkingsprogramma voor jou het meest geschikt is, is het handig om te bedenken waar je het programma vooral voor wil gaan gebruiken. Wat moet je minimaal kunnen doen met de software? Zo maak jij de beste keuze!  


Bewerk je foto’s gratis met Gimp 

Voor de beginnende fotograaf is Gimp een uitstekende keuze, omdat het een gratis programma is. Gimp wordt vaak het beste gratis fotobewerkingsprogramma genoemd dat er is. Gimp is niet alleen geschikt voor beginnende fotografen, ook ervaren fotografen kunnen zich uitleven met de vele opties die er beschikbaar zijn.       

Omdat het programma een uitgebreid functieaanbod heeft kan het wel even duren voor je er goed mee overweg kunt.  Als je direct praktisch aan de slag wilt met dit fotobewerkingsprogramma is het volgen van een cursus Gimp Fotobewerking een goed idee! 

 

De ster onder de fotobewerkingsprogramma’s: Adobe Photoshop   

Wil jij met Photoshop leren werken? Dit fotobewerkingsprogramma is zo populair dat het een werkwoord is geworden, en dat is niet voor niks. Photoshop biedt vele mogelijkheden om foto’s te bewerken. Je kunt er grafische ontwerpen mee maken, composities creëren en animaties mee maken.

Photoshop heeft ontzettend veel mogelijkheden en is daarom een erg veelzijdig fotobewerkingsprogramma dat niet alleen geschikt is voor fotografen, maar ook voor designers. Een goede cursus is dus onmisbaar en helpt je om snel wegwijs te worden in het programma. Photoshop heeft kwalitatief gezien ook de beste functies onder de fotobewerkingsprogramma’s. Wil jij foto’s leren bewerken met Photoshop? Kies dan voor een cursus Photoshop van NHA!

 

Adobe Lightroom: het zusje van Photoshop  

Lightroom is ook een fotobewerkingsprogramma van Adobe maar is nog niet zo lang op de markt als Photoshop. Lightroom is echt bedoeld voor fotografen. Het programma is bijzonder geschikt voor globale aanpassingen en om snel veel foto’s te bewerken. Ook kun je in dit programma altijd terug naar het origineel en kun je er makkelijk foto’s mee beheren en organiseren.        

Lightroom staat ook bekend om de presets, een makkelijke manier om veelgebruikte instellingen op te slaan en snel op meerdere foto’s toe te passen. Wil jij alles leren over Lightroom en hoe je gemakkelijk foto’s bewerkt met dit fotobewerkingsprogramma? Volg dan een Lightroom cursus bij NHA en ga direct aan de slag!


Combineer fotografie met beeldbewerking

Wil jij naast foto’s bewerken ook meer leren over fotografie? In de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking maak je kennis met de basis van zowel digitale fotografie als fotobewerking. In deze cursus leer je werken met het fotobewerkingsprogramma Photoshop Elements. Dit programma is een goedkoper alternatief als je niet voor de volledige versie van Photoshop wilt gaan. Deze cursus is de perfecte manier om een hobby als fotograaf te beginnen!

Met elk van deze fotobewerkingsprogramma’s bewerk jij straks zelf je foto’s als een echte professional. Bovendien sluit je als cursist van NHA extra voordelig een Adobe abonnement af. Ontvang 65% korting op het complete pakket van Adobe op vertoon van je inschrijfbewijs. Schrijf je in en ga vandaag nog aan de slag!

 

 

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!