Gimp Fotobewerking  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Gimp Fotobewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€299,00
269,10
of 
4 x €70,65
4.2/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Foto’s professioneel bewerken? Volg de cursus Gimp Fotobewerking

Heb je net een foto gemaakt, is de kwaliteit net niet goed genoeg en wil je de achtergrond bewerken. Herkenbaar? Met het gratis bewerkingsprogramma Gimp bewerk je het beeld (‘photoshoppen’) en maak je foto’s nóg beter.

Liever met Photoshop aan de slag? Klik hier voor de cursus Photoshop waarin je leert werken met dit bekende Adobe programma.

Met een beeld- of fotobewerkingsprogramma kun je foto’s bewerken. De kwaliteit verbeteren, kleuren ophelderen, elementen toevoegen of verwijderen, beelden samenvoegen en gezichten retoucheren: beeldbewerken, ook wel ‘photoshoppen’ genoemd, heb je snel onder de knie.

Opstap voor Photoshop

Gimp is een gratis programma en is zeer interessant wanneer je met beeldbewerking wilt beginnen. Als je met Gimp kunt werken, kun je daarna gemakkelijk overstappen op het uitgebreidere, maar ook duurdere programma Adobe Photoshop.

Met een beetje vaardigheid kun je zo een willekeurig gezicht op het lijf van een ander ‘fotosoepen’. Het is echt geen rocket science. Je hebt alleen wat handigheidjes nodig.

Techniek en creativiteit

In de cursus Gimp krijg je alle technieken en mogelijkheden van het programma vlot onder de knie.

Je leert afbeeldingen retoucheren, componeren en construeren. Je vergaart kennis over de opbouw en resolutie van bitmapafbeeldingen en je ontdekt hoe je de kwaliteit van beeldmateriaal kunt verhogen.

Ook interessant: in de cursus is er volop aandacht voor creativiteit. Je beoordeelt foto’s op technische aspecten, kleur en compositie. Waarom vinden we de ene foto mooier dan de ander? Welk gevoel roept een foto op? Hoe maak je een goede ‘fotosoep’ (grappige bewerking van een foto).

Praktische opdrachten in de cursus Gimp

De cursus Gimp is zeer praktisch. Je sluit elk hoofdstuk af met een opdracht waarin je de behandelde techniek in de praktijk brengt en waarin je jouw creativiteit goed kwijt kunt.

Amateurfotograaf

Na de cursus heb je gedegen basiskennis over de techniek van beeldbewerking. Je beschikt over voldoende vaardigheden om beroepsmatig beeld te bewerken. Ook als amateurfotograaf is de cursus Gimp een goede keuze. Met goede foto(na)bewerking haal je met deze cursus nog meer voldoening uit je hobby.

Volg de cursus Gimp en haal meer uit beeld.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Gimp

De kennismaking

De cursus Gimp leert je de technieken van het retoucheren van foto's, het componeren van afbeeldingen en het construeren van afbeeldingen. De gratis verkrijgbaarheid vanaf meerdere bronnen voor uiteenlopende besturingssystemen zoals Microsoft Windows of Apple's Mac OS X maakt werken met Gimp uniek. Zowel beginners als gevorderden kunnen ermee uit de voeten.

Bitmaps

Werken met een bitmapgeoriënteerd programma zoals Gimp vereist kennis van de opbouw van bitmapafbeeldingen. Deze bestaan namelijk uit pixels (beeldpuntjes) die elk informatie bevatten over kleur en transparantie van de afbeelding. Alle pixels bij elkaar vormen een afbeelding, waarbij geldt; hoe meer pixels hoe hoger de resolutie.

Aan de slag

Met de cursus Gimp leer je een keur aan technieken die handig zijn, maar vooral ook van belang om de kwaliteit van afbeeldingen te optimaliseren:

 • maskers en selecties; delen van afbeeldingen bewerken, zonder de gehele afbeelding te veranderen;
 • kleuren, palet en kleurdiepte;
 • lagen;
 • foto's monteren;
 • tekenen: het zelf toevoegen van elementen met behulp van kwasten, potloden en sprays.

Creatieve inleving

Je leert de volledige techniek van het bijwerken of aanpassen van afbeeldingen. Maar ook de creatieve inleving bij de beoordeling van foto's komt aan bod. Naast het technisch bekijken van een foto leer je beelden te beoordelen en gevoel te krijgen voor kleuren en compositie.

Het beheersen van het Gimp-pakket staat los van je eigen creativiteit. Daarom wordt aan de hand van creatieve voorbeelden de techniek uitgelegd. Elke les van de cursus Gimp sluit af met een opdracht waarin je de behandelde techniek gebruikt en je eigen creativiteit oefent.

Wat kun je aan het einde van deze cursus?

Wat we heel belangrijk vinden, is dat we je een gedegen basiskennis leren van de techniek beeldbewerking. Zo kun je jezelf zelfstandig verder ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking.

Laat je op een gedegen wijze door dit gratis pakket met eindeloos veel mogelijkheden begeleiden. De cursus Gimp is een aanrader, zowel voor privégebruik als beroepsmatig (DTP).

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Gimp Fotobewerking, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Gimp Fotobewerking

Ik ben nu aan mijn tweede cursus bezig en ik moet zeggen dat mijn geheugen, ik ben bijna 77, goed getraind wordt. Ik wordt er actiever door en dat i een grote plus! Ik heb de cursus fotografie gedaan en volg nu de cursus gimp, beeldbewerking.

6/10
Gimp Fotobewerking

Informatie klopt niet altijd

8/10
Gimp Fotobewerking

Tot op heden (ik ben pas bij les 3) heb ik geen opmerkingen.

10/10
Gimp Fotobewerking

Duidelijke cursus met voldoende oefenmateriaal en duidelijke feedback.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Gimp

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Gimp Fotobewerking valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Gimp Fotobewerking uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Gimp Fotobewerking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Gimp Fotobewerking duurt 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Gimp Fotobewerking

€299,00 €269,10
of  4x 70,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€299,00 €269,10
of  4x 70,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijke cursus met voldoende oefenmateriaal en duidelijke feedback.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!