Portretfotografie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Portretfotografie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€299,00
269,10
of 
6 x €49,50
 • Met begeleiding van fotograaf
 • Boordevol praktijkopdrachten
 • Verschillende technieken
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Schiet het perfecte plaatje met de cursus Portretfotografie

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ een uitspraak die veel verder gaat dan een eenvoudig gezegde. Wil jij alle aspecten vastleggen, de scherpte perfectioneren en betekenis geven aan elk gezicht? Dan is de cursus Portretfotografie dé cursus voor jou!

Portretfotografie is meer dan enkel een techniek, het is een kunstvorm die emoties vangt, verhalen vertelt en herinneringen vastlegt. Leer hoe je niet enkel de camera kunt gebruiken, maar ook hoe je een connectie maakt met je onderwerp om authentieke emoties vast te leggen. Ongeacht of je fotografie ziet als een passie, een beroep of gewoon als een leuke hobby, de cursus Portretfotografie leert je de kneepjes van het vak. 

 

Ontwikkel je eigen stijl met de cursus Portretfotografie

Voor beginners in de portretfotografie bestaat de cursus uit een laagdrempelige introductie tot de basisprincipes van fotografie. Hierbij ligt de nadruk op het gebruik van de camera en verschillende toepasbare technieken. Voor doorgewinterde fotografen, die hun vaardigheden willen aanscherpen, levert de cursus Portretfotografie nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Voor de mensen die fotografie zien als een ontspannende hobby biedt de cursus waardevolle kennis over het vastleggen van betekenisvolle portretten en het ontwikkelen van een unieke stijl. De creatieveling die graag wil experimenteren met conceptuele benaderingen, kan in de cursus Portretfotografie een stimulerende omgeving verwachten om zijn creatieve mogelijkheden te verbreden.

Wat je voorkennis ook is, deze cursus zal je helpen je eigen unieke stijl te ontwikkelen en te verfijnen. 

 

Portretten die impact maken

Met de cursus Portretfotografie ontwikkel je de benodigde vaardigheden en kennis die essentieel zijn voor het schieten van een impactvolle foto. We bieden je een ruim aanbod aan onderwerpen, van het leren wat portretfotografie inhoudt tot het belang van goede apparatuur en techniek. Daarnaast ga je alles leren over het belangrijkste onderdeel van fotografie; licht.

De praktische aspecten komen in de cursus Portretfotografie ook aan bod. Onderdelen zoals het plannen van een fotoshoot en het belang van selecteren, bewerken en het samenvoegen van kleur in jouw beelden. Daarnaast ga je leren hoe je een aantrekkelijk en impactvol beeld kunt vastleggen. Hoe jij jouw creatieve idee omzet tot een visueel meesterwerk.

Het belangrijkste is dat jij vol vertrouwen en creativiteit aan de slag gaat met het vastleggen van unieke portretten die impact hebben. Portretten die blijven hangen in het geheugen van de kijker en van jezelf.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Portretfotografie

Tijdens de Portretfotografie cursus behandelen we een breed scala aan onderwerpen waar jij actief mee aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

Wat is portretfotografie

In de eerste les van de cursus Portretfotografie hou jij je vooral bezig met wat fotografie inhoudt en wat de geschiedenis is achter fotografie. Afsluitend ga je op onderzoek uit welke bekende portretfotografen er zijn en welke portretfotograaf jij inspirerend vindt en waarom.

 

Diafragma, scherptediepte, sluitertijd en autofocus

In de wereld van fotografie kom je vaak bekende termen tegen zoals diafragma, sluitertijd en de uitdaging van het bereiken van de juiste scherptediepte. Vooral wanneer je gebruik maakt van autofocus. Wat houden deze begrippen precies in en gebruik je ze? In deze lessen wordt er gewerkt met voorbeelden zodat jij een goed beeld krijgt van de juiste instellingen.

 

Licht, het belangrijkste van fotografie

Goed licht helpt bij het maken van een goede foto. In deze les van de Portretfotografie cursus ga je in op de verschillende soorten licht, het weer en diverse hulpmiddelen die je kunt gebruiken tijdens portretfotografie. Je gaat ook leren hoe je de lichtmeter van je camera kunt uitlezen en gebruiken. 

 

Het belang van een goed team

Hoe plan je een goede shoot, wie heb je daar nog meer voor nodig en hoe stuur je het model goed aan? Op deze vragen krijg je antwoord in deze les. Verder krijg je tips voor een optimale samenwerking met styling en visagie. En natuurlijk ga je aan de slag met het opzetten van een moodboard.

 

Selecteren, bewerken en kleuren

Een goede foto schieten is de eerste uitdaging, maar deze ook nog goed bewerken en voorzien van  de juiste kleuren is de volgende uitdaging. Je leert tijdens deze les van de cursus Portretfotografie over de verschillende programma’s die je kunt gebruiken en waar je op moet letten tijdens het bewerken van je foto’s.

 

Printen en (online) publiceren

Je bent zo trots op de foto die je geschoten hebt, dat je deze op groot formaat wilt ophangen in je woonkamer. En mogelijk deel je het eindresultaat graag op social media. Dan zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden. Denk aan de resolutie van de foto of het soort papier waarop je de foto wilt laten afdrukken. In deze les duiken we in het printen en publiceren van je foto’s.

Kortom, de cursus Portretfotografie biedt jou alle handvaten van het schieten tot het publiceren van jouw perfecte plaatje!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Portretfotografie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Portretfotografie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Portretfotografie duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Portretfotografie

€299,00 €269,10
of  6x 49,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€299,00 €269,10
of  6x 49,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!