Gratis studiegids

mindfulness trainer

 

Mindfulness trainer: mensen leren copen met alles wat zich aandient

Word mindfulness trainer en leer mensen beter omgaan met eigen gevoelens, gedachten en stress.

Mindfulness is een begrip waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt. De essentie van mindfulness is het zich ten volle bewust worden van eigen gedachten, gevoelens en ervaringen, zonder echter onmiddellijk te reageren op deze gedachten en gevoelens. Mindfulness training is vooral bekend als een methode om beter om te gaan met stress en allerlei gedachten die onze geest overspoelen.

 

Wat doet een mindfulness trainer?

Een mindfulness trainer biedt zijn cliënten allerlei oefeningen aan. Tijdens de oefeningen leren de cliënten zich te concentreren op de gedachten en gevoelens in hun hoofd, zonder hierop acuut te reageren. Het is een methode die mensen bewuster maakt van alles wat er zich in hun hoofd afspeelt en rondom hen gebeurt. Maar mindfulness zorgt er ook voor dat ze zich niet te veel laten leiden door al deze gedachten en gevoelens.

Mindfulness training is een vorm van aandachttraining die de focus legt op het hier en nu, en de dingen laat zien zoals ze in werkelijkheid zijn. Een mindfulness trainer helpt zijn cliënten om zich niet te laten overdonderen door de dingen die ze elke dag op hun weg tegenkomen.  

Positieve resultaten van mindfulness zijn: leren omgaan met stresserende gebeurtenissen, zich beter kunnen concentreren, minder last hebben van slapeloosheid, angst en depressie, en het bereiken van rust en stabiliteit.

Andere cursussen die je kunnen helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen zijn bijvoorbeeld de cursussen Zelfvertrouwen, Persoonlijke Effectiviteit en Stressmanagement.

Opleiding mindfulness trainer

Tijdens een opleiding mindfulness trainer leer je hoe je cliënten de principes van mindfulness bijbrengt. In de cursus Mindfulness van NHA worden de basisprincipes van mindfulness uit de doeken gedaan. In deze opleiding leer je onder meer de 4 ‘sleutels van bewustwording’ kennen: de Geestessleutel, de Lichaamssleutel, de Zielssleutel en de Relatiesleutel. Je maakt ook kennis met meditatieoefeningen en oefeningen die de aandacht richten op je ademhaling.

Naast de cursus Mindfulness biedt NHA diverse coaching cursussen aan. De cursus Life Coach bereidt je voor om als coach mensen te begeleiden in het realiseren van doelen in hun leven, door hen bewust te maken van allerlei beperkende denkpatronen die ze zelf kunnen veranderen.

In de cursus Mental Coach leer je hoe je mensen bewust maakt van de invloed die hun mindset en gedachten hebben op hun leven. Met deze kennis kun jij mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen en topprestaties te leveren. Ook de cursussen AromatherapieHomeopathie, Reiki, AyurvedaNatuurlijke Geneeswijzen en NLP zijn misschien interessant voor jou!

 

Ervaar de voordelen van een thuisstudie

Elke cursus van NHA mag je op ieder moment van het jaar starten. Je doet zo lang over de opleiding als je zelf wilt. NHA wijst aan elke cursist een persoonlijke docent toe, die je huiswerk verbetert en je vorderingen evalueert. Je mag tot 3 jaar lang gebruikmaken van deze begeleiding.

Je bestudeert de lesstof thuis met het lespakket dat NHA je toestuurt. Voor de meeste opleidingen vind je de leerstof ook online terug in de digitale leeromgeving Plaza. Via dit digitale leerplatform kom je ook in contact met studiegenoten. De meeste coaching cursussen van NHA bereiden je bovendien voor op een carrière als zelfstandige coach.

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!