Gratis studiegids

mindfulness trainer

 

Mindfulness trainer: zet de eerste stap met NHA

Mindfulness is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het leert mensen beter omgaan met hun eigen gevoelens, gedachten en stress. Wil jij meer leren over mindfulness of het beroep van mindfulness trainer? We vertellen je er alles over! 

Mindfulness is een begrip waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt. De essentie van mindfulness is het je ten volle bewust worden van je eigen gedachten, gevoelens en ervaringen, zonder onmiddellijk te reageren op deze gedachten en gevoelens.

Mindfulness training is vooral bekend als een methode om beter om te gaan met stress en allerlei gedachten die onze geest overspoelen. Bij NHA volg je een praktische cursus Mindfulness die geaccrediteerd is door beroepsverenigingen KTNO, BATC en BGN. 

Bekijk hier direct onze cursus Mindfulness: 

 
 

Verdiep je in mindfulness bij NHA

Met deze cursus van NHA leer je de basisprincipes van mindfulness kennen. In deze opleiding leer je onder meer de 4 ‘sleutels van bewustwording’ kennen: de Geestessleutel, de Lichaamssleutel, de Zielssleutel en de Relatiesleutel. Je maakt ook kennis met meditatieoefeningen en oefeningen die de aandacht richten op je ademhaling.

Positieve resultaten van mindfulness zijn: leren omgaan met stressvolle gebeurtenissen, je beter kunnen concentreren, minder last hebben van slapeloosheid, angst en depressie, en het bereiken van rust en stabiliteit.

Wil je deze voordelen van mindfulness zelf ervaren? Vraag dan een gratis proefles voor onze cursus aan!
 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Andere cursussen die je kunnen helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen zijn bijvoorbeeld de cursussen Zelfvertrouwen, Persoonlijke Effectiviteit en Stressmanagement.

 

Wat doet een mindfulness trainer?

Wil je nog meer leren over mindfulness? Dan bestaan er ook opleidingen die je opleiden tot mindfulness trainer. Als mindfulness trainer bied je jouw cliënten allerlei oefeningen aan. Tijdens de oefeningen leren de cliënten zich te concentreren op de gedachten en gevoelens in hun hoofd, zonder hierop acuut te reageren.

Het is een methode die mensen bewuster maakt van alles wat er zich in hun hoofd afspeelt en rondom hen gebeurt. Maar mindfulness zorgt er ook voor dat ze zich niet te veel laten leiden door al deze gedachten en gevoelens. Als mindfulness trainer begeleid je mensen dus in hun zoektocht naar een meer mindful leven. 

Mindfulness training is een vorm van aandachttraining die de focus legt op het hier en nu, en de dingen laat zien zoals ze in werkelijkheid zijn. Een mindfulness trainer helpt zijn cliënten om zich niet te laten overdonderen door de dingen die ze elke dag op hun weg tegenkomen.  
 

Opleiding mindfulness trainer

Tijdens een opleiding mindfulness trainer leer je hoe je cliënten de principes van mindfulness bijbrengt. De cursus Mindfulness van NHA richt zich alleen op de basisprincipes van mindfulness. Het is dus geen opleiding mindfulness trainer.

Wel is de cursus zeer waardevol als je mindfulness zelf wilt leren begrijpen en beoefenen. Het volgen van deze cursus is dus een goede eerste stap als je in de toekomst de stap naar het worden van mindfulness trainer wilt zetten. 

Wil je leren hoe je mensen begeleid als coach? Dan biedt NHA diverse coaching cursussen aan. De cursus Life Coach bereidt je bijvoorbeeld voor om als coach mensen te begeleiden in het realiseren van doelen in hun leven. Dit doe je onder andere door hen bewust te maken van allerlei beperkende denkpatronen die ze zelf kunnen veranderen.

In de cursus Mental Coach leer je hoe je mensen bewust maakt van de invloed die hun mindset en gedachten hebben op hun leven. Met deze kennis kun jij mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen en topprestaties te leveren.

 

Ook de cursussen AromatherapieHomeopathieReikiAyurvedaNatuurlijke Geneeswijzen en NLP zijn misschien interessant voor jou!

 

Ervaar de voordelen van een thuisstudie

Elke cursus van NHA kun je op ieder moment van het jaar starten. Je doet zo lang over de opleiding als je zelf wilt. Start je met een cursus bij NHA? Dan staat jouw persoonlijke docent voor jou klaar. Hij of zij verbetert je huiswerk en beoordeelt je vorderingen. Je kunt tot 3 jaar lang gebruikmaken van deze begeleiding.

De lesstof ontvang je thuis in een lespakket. Daarnaast is de leerstof ook online terug te vinden in de digitale leeromgeving, Plaza. Via dit digitale leerplatform kun je ook in contact komen met studiegenoten. De meeste coaching cursussen van NHA bereiden je bovendien voor op een carrière als zelfstandige coach.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!