Gratis studiegids

Mindset coach: help mensen hun mindset te verbeteren

Wil jij leren hoe je mensen kunt helpen om meer controle te krijgen over hun leven? Word mindset coach en maak mensen bewust van de invloed die hun gedachten hebben op hun leven. Met een cursus van NHA bereid jij je voor om zelf aan de slag te gaan als mindset coach! 

Wat is mindset coaching en wat doet een mindset coach precies? Het beroep van de Mindset Coach, ook wel Mental Coach of Mind Coach genoemd, is ontstaan in de sportwereld. Mentale training vormt in de sport de tegenhanger van fysieke training. Om goede sportprestaties te leveren, moeten sporters zowel fysiek als mentaal in topconditie zijn. Maar mindset coaching werkt niet alleen voor sporters, het is voor iedereen van belang.

 

Een mindset coach maakt zijn cliënten bewust van de invloed van hun gedachten op hun leven. Hardnekkige denkpatronen uit het verleden blijven nog lang hun invloed uitoefenen op het dagelijks bestaan van heel wat mensen. Om je als mens volledig te ontplooien, angsten te overwinnen en uitdagingen te durven aangaan, moet je soms afrekenen met oude denkbeelden die belemmerend werken. Een mindset coach ondersteunt dit proces.
 

Help gedachtepatronen veranderen als mindset coach

Ons gedrag en ons gevoel worden in belangrijke mate bepaald door onze gedachten. Het uitgangspunt van mindset coaching is dat een mens zijn gedachten kan beheersen en veranderen. Als je belemmerende gedachten, die vaak een erfenis zijn uit het verleden, verandert in constructieve gedachten, verander je ook je gedrag.

Een mindset coach of mental coach begeleidt cliënten die meer voldoening uit hun leven willen halen. De mindset coach zal daarbij zijn aandacht richten op het gedachtenpatroon van zijn cliënt. Hij maakt zijn cliënt bewust van ineffectieve, beperkende en storende gedachten die een negatieve invloed hebben op zijn bestaan. Als de cliënt inzicht krijgt in deze beperkende gedachten, kan hij ze veranderen in constructieve gedachten. Zo kan de cliënt de doelen bereiken die hij belangrijk vindt in zijn leven. 

 

Leer cliënten begeleiden met coaching

Een mindset coach moet een aantal vaardigheden bezitten die hij nodig heeft tijdens coachgesprekken met zijn cliënt. Coaching is geen therapie. Het is geen behandeling van een ziekte en kan dus niet vergeleken worden met een bezoek aan een dokter of een psychiater. Coaching vertrekt vanuit de mogelijkheden van de cliënt om zelf inzicht te verwerven in belemmerende gedachten en om dat gedachtenpatroon zelf te veranderen.

De mindset coach speelt hierin de rol van begeleider. Hij is gelijkwaardig aan zijn cliënt, hij speelt nooit de baas en dringt nooit zijn eigen mening op. Om een efficiënt coachingsgesprek te voeren stelt de mindset coach op een positieve en motiverende manier doelgerichte vragen aan zijn cliënt. Zo moet de cliënt zich bewust worden van denkpatronen die hem hinderen, en uiteindelijk de weg vinden naar verandering en verbetering.

Volg een opleiding tot mindset coach

Als je aan de slag wilt als mental of mindset coach is de Mental Coach opleiding van NHA een perfecte voorbereiding op de praktijk van dit beroep. In deze opleiding verdiep je je in het coachingstraject en leer je hoe je het bewustzijn van je cliënten kunt vergroten zodat zij zelf aan hun mindset kunnen werken. Je leert meer over onder andere gedragsverandering, overtuigingen en identiteit zodat jij je cliënten optimaal kunt ondersteunen. 

Ook de Life coach opleiding van NHA is een uitstekende voorbereiding op de loopbaan van mindset coach. Je volgt beide cursussen vanuit huis en je studeert in je eigen tempo. Ook kun je op elk moment van het jaar starten. Tijdens je studie krijg je tot 3 jaar lang de hulp van een persoonlijke docent van NHA. De meeste coaching cursussen van NHA bereiden je bovendien voor op een loopbaan als zelfstandige coach. 

Vraag een gratis proefles aan en ontdek zelf of de opleiding tot mindset coach bij jou past!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!