Inkscape Grafisch tekenen  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Inkscape Grafisch tekenen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€299,00
269,10
of 
4 x €70,65
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Grafisch ontwerpen op de computer? Volg de cursus Inkscape

Wil je leren grafisch ontwerpen op een computer? Maar heb je nog weinig of geen ervaring met een grafisch computerprogramma? Maak kennis met het gratis tekenpakket Inkscape.

Inkscape is een ‘vectorgeoriënteerd’ tekenprogramma, net als duurdere programma’s zoals Adobe Illustrator en CorelDraw. Inkscape is een prima opstap wanneer je ervaring wilt opdoen met tekenprogramma’s.

Liever met Illustrator aan de slag? Klik hier voor de cursus Illustrator waarin je leert werken met dit bekende Adobe programma.


Tekentalent?

Inkscape is een fijn programma om de technieken te leren. Goed om te weten: de bestanden die je maakt in Inkscape, kun je inlezen in Illustrator. Wanneer je overstapt, gaat je eerdere werk dus niet verloren.

In de cursus Inkscape draait het niet om tekentalent. Je leert juist de technieken van vector graphics om te kunnen tekenen. Ook zonder enig tekentalent kom je met behulp van de vele voorbeelden een heel eind.

Gereedschappen

In de cursus leer je omgaan met de gereedschappen en de mogelijkheden die Inkscape te bieden heeft. Vanaf les één ga je al aan de slag en je zult verrast zijn over de vaardigheden die je in korte tijd ontwikkelt. Gaandeweg word je steeds handiger in het gebruik van Inkscape en weet je precies wanneer je welk gereedschap moet gebruiken.

Tips en tricks

De mogelijkheden van Inkscape zijn ongekend. In de cursus komen ze stap voor stap aan bod. Je krijgt alle tijd en gelegenheid om de technieken onder de knie te krijgen. Met een karrevracht aan basiskennis en basisvaardigheden en heel veel tips en tricks heeft het tekenprogramma al snel geen geheimen meer voor je.

Na de cursus kun je prima zelfstandig aan de slag met Inkscape. Het programma voelt vertrouwd en je ontdekt steeds meer nieuwe mogelijkheden.

De cursus Inkscape is zowel voor privégebruik als voor professionals (zoals vormgevers en dtp’ers) een absolute aanrader.

Wil je ook beeld bewerken? Overweeg de cursus Gimp of cursus Photoshop, of kies voor de drie-in-één cursus Grafisch Vormgever waarbij je ook alles leert over Scribus.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Inkscape

In de opleiding Inkscape komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 

 • kennismaken met Inkscape;
 • teksten;
 • muis of tekenpen;
 • het project;
 • beziér krommen;
 • lassen en knippen;
 • tekenen uit de hand;
 • manipuleren van teksten en letters;
 • bitmap illustraties toevoegen;
 • complete huisstijl ontwikkelen;
 • filters en effecten;
 • vervormen en vullen;
 • folder;
 • eindproject.

Wat kun je aan het einde van deze cursus?

Wat we heel belangrijk vinden, is dat we een drempel bij je weghalen en dat jij je niet laat overrompelen door de vele mogelijkheden maar rustig stap voor stap de technieken leert.

De enorme basiskennis en de extra tips en tricks die deze opleiding jou biedt, zorgen ervoor dat je zelfstandig nog veel meer mogelijkheden kunt gaan ontdekken. Deze cursus is een aanrader, zowel voor privégebruik als beroepsmatig (DTP).

Deze opleiding kan worden gevolgd op computers met zowel Windows als Macintosh als besturingssysteem.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Inkscape Grafisch tekenen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Inkscape Grafisch tekenen

ik vindt de opleiding leuk ik heb ook een tekentablet dus dat werkt prima nu heb ik studio clip paint erbij gehad en ik merk dat je daar veel meer mee kan dan in inkscape maar dat al die knopjes ingewikkeld zijn als beginner met inkscape ook alleen als ik hier tutorials van op zoek vindt ik niks, dat maakt het lastig ook heb ik nu 2 lessen af en vragen over de les maar dat kan dus niet gelijk waardoor het ingeleverde huiswerk niet helemaal juist is en dat krijg je dan ook als antwoord terrug.

10/10
Inkscape Grafisch tekenen

Ik vind het echt een super leuke cursus. Had gewild dat zoiets er was toen ik op het middelbare zat. Toen kon ik alleen maar kiezen uit verzorging, uiterlijke verzorging en detailhandel. Ik ben altijd erg creatief geweest dus dit ligt echt in mijn straatje.

10/10
Inkscape Grafisch tekenen

Goede begeleiding, duidelijke cursus

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Inkscape/Illustrator

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Inkscape Grafisch tekenen valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Inkscape Grafisch tekenen uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Inkscape Grafisch tekenen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Inkscape Grafisch tekenen duurt 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Inkscape Grafisch tekenen

€299,00 €269,10
of  4x 70,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€299,00 €269,10
of  4x 70,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vind het echt een super leuke cursus. Had gewild dat zoiets er was toen ik op het middelbare zat. Toen kon ik alleen maar kiezen uit verzorging, uiterlijke verzorging en detailhandel. Ik ben altijd erg creatief geweest dus dit ligt echt in mijn straatje.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!