Gratis studiegids

Een eigen bedrijf starten zonder geld

Wil jij graag de deuren van je eigen bedrijf openen? Maar heb je geen idee waar je voldoende geld vandaan haalt om deze droom te verwezenlijken? Wij hebben een aantal tips voor je! Zo kun je toch een eigen bedrijf starten zonder geld! 

Voor veel mensen is ondernemen een droom. Maar slechts een enkeling maakt die droom waar. Werken voor jezelf en een eigen bedrijf starten. Zonder geld of met eigen geld.

Wil jij je eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als zelfstandig coach, drogist of hovenier? Of wil je zelf een uitzendbureau starten? Volg een van de cursussen van NHA en ontdek hoe je in slechts een jaar tijd je droom waarmaakt.

 

Duizend excuses

Ondernemen? Er zijn altijd redenen om het te laten. 'Je mist zekerheid', 'de kinderen zijn nog klein', 'we verbouwen eerst het huis'. Een eigen bedrijf starten zonder geld, dat kan toch niet? Maar geld hoeft gelukkig geen excuus te zijn.

 

Een eigen bedrijf beginnen? Zonder geld of met geld: het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk na over rechtsvormen, inventariseer de behoefte in de markt, kies de beste naam en schrijf een ondernemingsplan.

In de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je de valkuilen van ondernemerschap vermijden. Vergroot je kans op succes met de beste voorbereiding. Een eigen bedrijf beginnen zonder geld is zeker haalbaar als je weet hoe alles in de praktijk werkt. Dat leer je bij NHA! 


Wij hebben nog een aantal extra tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je namelijk ook succesvol een eigen bedrijf starten zonder geld!

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: ga naar de bank

Banken financieren bedrijven. Banken zoeken investeringsmogelijkheden, maar ze stellen wel eisen. Zo vraagt een bank een ondernemingsplan en wil een bank een onderpand.

Stel, je wilt een eigen onderneming starten zonder geld, of nog specifieker: een café beginnen zonder geld. De bank kan dan je cafébedrijf financieren en dan dient het pand waarin je het café vestigt als onderpand.

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: vraag branchegenoten

Stel, je werkt in loondienst in een bloemenzaak en je droomt van je eigen zaak. Vraag eens aan andere bloemisten hoe zij hun bedrijf financieren. Je vangt 2 vliegen in één klap: je breidt je netwerk uit en je krijgt meer inzicht in financieringsmogelijkheden. Elke zelfstandig ondernemer in het MKB is zelf ook ergens begonnen en zal je graag adviseren! 

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: zoek investeerders

Een andere optie is het zoeken van investeerders, maar hoe vind je ze? Breid je netwerk uit! Vertel familieleden en vrienden over je plannen en bezoek plekken waar je branchegenoten ontmoet.

Denk je over een eigen managementadviesbureau? Sluit je aan bij een regionale ondernemersvereniging of een beroepsvereniging van managementadviseurs. Daar vind je mensen die antwoord zoeken op dezelfde vraag: hoe vind ik investeerders?

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: crowdsourcing

Soms werkt het om - al dan niet via internet - geld te vragen via crowdsourcing. Hoe het werkt? Maak een website waarin je jouw ondernemingsplan toelicht en leg uit hoe mensen kunnen helpen. Wil je een eigen winkel beginnen zonder geld die volledig klimaatneutraal is? Leg uit hoe je het aanpakt en vergeet je call to action niet: zet erbij hoe mensen geld kunnen overmaken. Verlaag de drempel.

Uiteraard is het belangrijk om voldoende kennis van zaken te hebben als je een eigen bedrijf wilt starten, zonder geld in het bijzonder. Voorkom boetes en zorg ervoor dat je boekhouding op orde is. Een cursus Basiskennis Boekhouden kan je hierbij helpen. Ook een goede online marketing strategie kan je helpen je bedrijf snel te laten groeien, zodat je je leningen sneller kunt afbetalen. 

NHA biedt verschillende interessante cursussen voor de startende ondernemer:

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!