Menu
Gratis studiegids

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld

Volg de cursus Zelfstandig Ondernemen Basis

 

De deuren van je eigen bedrijf openen? kies voor een van de cursussen van NHA en maak in een jaar tijd je droom waar.

 

Voor veel mensen is het een droom. Een enkeling maakt zijn droom waar. Werken voor jezelf en een eigen bedrijf starten. Zonder geld of met eigen geld je eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als zelfstandig coach, drogist of hovenier?

 

Duizend excuses

Ondernemen? Er zijn altijd redenen om het te laten. 'Je mist zekerheid', 'de kinderen zijn nog klein', 'we verbouwen eerst het huis'. 'Een eigen bedrijf starten, zonder geld kan dat toch niet?' Geld is geen excuus.

 

Kies voor een cursus van NHA:

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: ga naar de bank

Banken financieren bedrijven. Banken zoeken investeringsmogelijkheden. Ze stellen wel eisen. Zo vraagt een bank een ondernemingsplan en een bank wil een onderpand. Stel je wilt een eigen onderneming starten zonder geld of nog specifieker: een café beginnen zonder geld, dan kan de bank je cafébedrijf financierten en dan dient het pand waarin je het café vestigt als onderpand.

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: vraag branchegenoten

Je werkt in loondienst in een bloemenzaak en je droomt van je eigen zaak. Vraag aan andere bloemisten hoe ze hun bedrijf financieren. Je vangt twee vliegen in één klap: je breidt je netwerk uit en je krijgt inzicht in financieringsmogelijkheden.

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: zoek investeerders

Investeerders, hoe vind je ze? Breid je netwerk uit. Vertel over je plannen aan familieleden en bezoek plekken waar je branchegenoten ontmoet. Je denkt over een eigen managementadviesbureau? Sluit je aan bij een regionale ondernemersvereniging of een beroepsvereniging van managementadviseurs. Daar vind je mensen die antwoord zoeken op dezelfde vraag: hoe vind ik investeerders?

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: crowdsourcing

Soms werkt het om - al dan niet via internet - geld te vragen via crowdsourcing. Hoe het werkt? Maak een website waarin je jouw ondernemingsplan toelicht en leg uit hoe mensen kunnen helpen. Wil je een eigen winkel beginnen zonder geld die volledig klimaatneutraal is? Leg uit hoe je het aanpakt en vergeet je call to action niet: zet erbij hoe mensen geld kunnen overmaken. Verlaag de drempel.

 

Een eigen bedrijf beginnen? Zonder geld of met geld: bereid je goed voor. Denk na over rechtsvormen, inventariseer de behoefte in de markt, kies de beste naam en schrijf een ondernemingsplan.

 

In de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je de valkuilen van ondernemerschap vermijden. Vergroot je kans op succes met de beste voorbereiding. Een eigen zaak beginnen zonder geld is zeker haalbaar als je weet hoe alles in de praktijk werkt. Dat leer je bij NHA.

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een bedrijf starten. 

077 30 67 000

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!