Gratis studiegids

Top 10 leukste studies

Nieuws

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een nieuwe studie? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk een top 10 samengesteld van leuke studies. Met veel diversiteit! Van taalcursussen tot een ICT-opleiding. Lees snel verder en ontdek of een van de genoemde opleidingen uit de top 10 leukste studies bij jou past.

blog-top-10-leukste-studies

De definitie van een ‘leuke studie’ is natuurlijk voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk andere interesses. Iemand die graag creatief bezig is vindt een cursus Handletteren of schoonschrijven wellicht fantastisch, terwijl iemand die gek is op cijfers liever de studie Basiskennis Boekhouden (BKB) volgt. Is een van de opleidingen uit de top 10 leukste studies iets voor jou?


10. Thuiskapper

Op nummer 10 is de thuisstudie Thuiskapper geëindigd. De studie is onder andere leuk omdat je praktisch aan de slag gaat. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook een hoop geld wanneer je jouw gezinsleden van een knipbeurt kunt voorzien. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de opleiding Barbier als je liever alleen herencoupes knipt en stylt.

 

9. Italiaans

De woorden ‘ciao’ of ‘arrivederci’ ken je misschien wel. Maar in het Italiaans de weg vragen of eten bestellen is waarschijnlijk een grotere uitdaging. Na het volgen van de cursus Italiaans kun jij je, tijdens je volgende vakantie in Italië, prima redden in veel voorkomende en herkenbare situaties. Waarom de thuisstudie Italiaans zo leuk is? Omdat het makkelijker is dan je denkt!

 

8. Gitaar

Gitaar spelen is niet alleen leuk (als het lukt) maar ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Muziekspelen bevordert namelijk de hersenontwikkeling. Tijdens het spelen van een instrument wordt de verbinding tussen de linker-en rechterhersenhelft versterkt. Een goede reden dus om thuis in je eigen tempo te leren gitaar spelen

 

7. Kindercoach

Werken met kinderen geeft veel voldoening. Jij helpt kinderen immers op weg in hun ontwikkeling. De opleiding Kindercoach is daarom niet alleen leuk maar ook ontzettend waardevol.

 

6. Soft skills

Soft skills zijn dé vaardigheden van de 21e eeuw en worden steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Wat is er nu leuker dan jezelf kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt?

 

5. Contentmarketing

Ook de opleiding Contentmarketing staat in de top 10. De opleiding Contentmarketing kan gezien worden als leuke opleiding omdat je leert hoe je op creatieve wijze content kunt creëren voor je bedrijf.

 

4. Aquarelleren

Een leuke studie hoeft natuurlijk niet altijd beroepsmatig te zijn. Een leuke hobbycursus is de cursus Aquarelleren. Tijdens deze cursus ga je aan de slag met de vele mogelijkheden van schilderen met aquarel. Een nieuwe hobby ontdekken is altijd een goed idee! 

 

3. Interieurstylist

De thuisstudie Interieurstylist staat op nummer 3 van de top 10 leukste studies. Een leuke studie waar je al je creativiteit in kwijt kan. Tijdens de studie ga je onder andere aan de slag met het maken van moodboards en plattegronden. Je kunt de opleiding ook nog eens afsluiten met een erkend EHCB diploma. 

 

2. Apps programmeren

De cursus Apps programmeren staat op nummer 2 in de top 10 leukste studies. Apps zijn niet meer weg te denken in onze huidige wereld. Hoe gaaf is het om stap voor stap te leren hoe je jouw eigen app kunt ontwikkelen.

 

De leukste studie: Spaans!

Op nummer 1 staat de taalcursus Spaans. De cursus Spaans is ontzettend populair onder onze cursisten. De cursus geeft veel voldoening omdat je woordenschat verrassend snel groeit. Spaans lijkt misschien een lastige taal, maar toch is het gemakkelijker dan je denkt. Na afronding van de cursus Spaans hoef je nooit meer te zeggen ‘No hablo español’ (ik spreek geen Spaans).

 

Dat zijn ze dan. Staat er geen studie in de top 10 die jouw interesse heeft gewekt? Bekijk dan het overzicht van al onze beroepsopleidingen, taalcursussen, hobbycursussen of onze eigen bedrijf starten cursussen.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!