Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Thuiskapper

Thuiskapper
Gratis proefles
Inschrijven
5x
55,00
of ineens
€249,00
5/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Haarknippen én haarstyling in één unieke cursus

Knippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met de cursus Thuiskapper word je een professioneel kapper en creëer je de mooiste kapsels.

Bij de kapper lijkt het zo makkelijk. Maar wees eens eerlijk: durf je zonder enige ervaring een schaar te zetten in het kapsel van iemand anders? Nee, toch? De cursus Thuiskapper biedt uitkomst.

Een goed kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Maar een kappersbezoek is vaak duur en je hebt geen tijd om voor ieder feestje naar de kapper te gaan.

In de cursus Thuiskapper leer je de kneepjes van het vak en ontdek je hoe je zelf je haar kunt kleuren en stylen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je ook je gezinsleden, familie en vrienden van een vlot kapsel voorzien. Misschien ben je wel, hier komt die, geknipt voor het vak van thuiskapper.

Kniptechnieken

In de cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passende model.

Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.

Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de cursus Thuiskapper komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod.

In de oefenstof leer je aan de hand van foto’s hoe je stap voor stap de verschillende handelingen verricht.

Inclusief 17 instructiefilmslaptop thuiskapper

Bij de cursus horen 17 instructiefilms, waarin je de handelingen ook nog eens kunt zien met bewegende beelden.

Oefenhoofd

Na de cursus Thuiskapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. Je oefent op ‘een oefenhoofd’ en je kunt dan vol vertrouwen aan de slag met het kapsel van vrienden en familie.

Ben je geknipt voor het kappersvak? Kies voor de cursus Thuiskapper.

PROGRAMMA

Programma Thuiskapper

Inhoud van de cursus

De cursus Thuiskapper bestaat uit 6 onderdelen. In deze 6 onderdelen komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod: u doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

U begint de cursus Thuiskapper met het leggen van een grondige basis. U weet straks alles over haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.

Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die u wil gebruiken. Wij leren u adviseren over kapsels, welke stylingproducten u kunt gebruiken en hoe u haar en huid gezond houdt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie bent u toe aan de volgende stap. Voordat u uw familie en vrienden gaat knippen, maken we u vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En u zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. U leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip- coupe- of uitdunschaar.

Verder gaat u ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en vele andere materialen. Wij leren u welke materialen u kunt gebruiken en hoe u deze materialen onderhoudt.

Kniptechnieken

In dit onderdeel leren we u alle kniptermen. We leren u haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. U leert horizontaal, diagonaal, voorwaarts en achterwaarts te knippen, u leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn u straks niet vreemd. Omdat het knippen van kinderen vaak extra tijd kost bieden we u extra tips om kinderen goed te kunnen knippen. U bent met deze technieken in staat om elk gewenst kapsel te knippen.

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. In de cursus Thuiskapper leren we u uit welke kleurelementen verschillende haarkleuren zijn opgebouwd. Wij leggen u uit met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leert u welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen u uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar in te rollen, te borstelen of te föhnen.

Het stylen van haar gebeurt met behulp van water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. U weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor uw haarcreaties.

Permanenten

Tenslotte leren we u haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van haar en haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer de gewenste krul is bereikt weer wordt gekoppeld.

U begrijpt dat deze behandeling niet op elk haartype kan worden toegepast. Permanenten beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na het volgen van deze cursus kunt u precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start

Met de cursus Thuiskapper leert u alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in uw stoel zit. We hebben de cursus zeer praktijkgericht opgezet om u zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en styling. U start de cursus op een oefenhoofd voordat u met het kapsel van uw vrienden en familie aan de slag gaat.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Thuiskapper

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding

Met de begeleiding van jouw perssoonlijke docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur een e-mail.

KAPPERSPAKKET

Kapperspakket

Inclusief kapperspakket t.w.v. € 150,-

Uiteraard laten we je niet beginnen zonder een uitgebreid professioneel pakket met knip- en stylingmaterialen! Bij de cursus Thuiskapper ontvang je daarom een supercompleet materialenpakket, waarmee je meteen van start kunt!


Het pakket bestaat o.a. uit:thuiskapper pakket cursus

 • een oefenhoofd met tafelstatief;
 • watergolfrollers + speldjes + klemmetjes;
 • professionele scharenset;
 • uitgebreide kammen- en borstelset;
 • kapmantel;
 • waterverstuiver;
 • haarverfmaterialen;
 • toilettas enzovoorts.
REVIEWS

Reviews

4/5
Thuiskapper

Stof goed te doen en zeker haalbaar binnen aangegeven studietijd. Goede balans theorie en praktijk.

5/5
Thuiskapper

Goede kwaliteit van matrialen. Snel het eerste les gedeelte binnen gekregen. Makkelijk om thuis te doen en te combineren naast het dagelijks leven.

LESGELD
Thuiskapper
5x €55,00 of ineens €249,00
Inschrijven
Met hulp
5x 55,00
of ineens €249,00
Inschrijven
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

Thuiskapper
5/5

Goede kwaliteit van matrialen. Snel het eerste les gedeelte binnen gekregen. Makkelijk om thuis te doen en te combineren naast het dagelijks leven.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!