Gratis studiegids

Top 10 leukste beroepen

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

Zoek jij inspiratie voor een leuke baan of ben je gewoon benieuwd of jouw beroep in het lijstje van de top 10 leukste beroepen van Nederland staat? Je komt er snel achter, want wij hebben voor jou tien leuke beroepen op een rijtje gezet.  

Droomberoep_dierenverzorger

De definitie van ‘leuke beroepen’ is natuurlijk voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk andere interesses. Toch zijn veel mensen het er wel over eens dat de onderstaande banen tot de absolute droombanen in Nederland behoren. Staat jouw droomberoep er tussen?
 

10. Fysiotherapeut

Op nummer 10 van meest leuke beroepen staat het beroep fysiotherapeut. Jij verhelpt of verlicht lichamelijke pijn en problemen bij het bewegen bij mensen. Opleidingen met sport en bewegen zijn sowieso populair en zijn dan ook veelvuldig terug te vinden in de complete top 100 droomberoepen.

 

9. Chirurg

Als chirurg behandel je diverse patiënten met uiteenlopende aandoeningen. Chirurg staat in de top 10 leukste beroepen, omdat je veel voldoening uit je werk haalt, doordat je mensenlevens redt of de kwaliteit van leven verbetert.

Daarnaast vinden mensen chirurgie ook tot de meest leuke beroepen horen omdat je een relatief hoog salaris ontvangt voor jouw werkzaamheden. Daarentegen kan het werk als chirurg ook als zeer zwaar worden ervaren en moet je doorgaans veel opofferen om dit beroep te kunnen uitoefenen.
 

8. (Huis)arts

Ook het beroep van (huis)arts behoort tot de leuke beroepen. Als huisarts fungeer je als eerste aanspreekpunt voor patiënten. Patiënten komen met allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten bij de huisarts. Als huisarts heb je dan ook een zeer brede medische kennis nodig om adequaat te kunnen handelen in iedere situatie.
 

7. Filmmaker

Droom jij ervan een eigen film te produceren? Dan ben jij niet de enige, want filmmaker staat op nummer 7 in de lijst van leuke beroepen. Jij vertaalt jouw verhalen middels beelden aan een groot publiek.

Wil je ook filmmaker worden en jouw verhalen naar beeld vertalen? Kijk dan eens naar de opleiding tot scenarioschrijver. Of wordt wegwijs in filmen en videobewerking.
 

6. Archeoloog

Op nummer 6 in de top 10 leukste beroepen staat het beroep archeoloog. Archeologie is echt iets voor mensen die dol zijn op geschiedenis en hier graag meer over willen weten. Als archeoloog ben je een echte speurneus en doe je onderzoek naar de resten van graven, gebouwen of voorwerpen uit de geschiedenis.

Iets voor jou? Bekijk de cursus Archeologie van NHA!
 

5. Dierenarts

Dierenarts is nummer 5 van de leuke beroepen. Wie wilde er vroeger niet graag dierenarts worden? Dit is dan ook een beroep wat bij veel mensen op het lijstje staat. Dieren helpen en genezen is werk waar veel mensen voldoening uit halen.

Droom jij stiekem nog steeds van dit leuke beroep? Dan is de opleiding Dierenartsassistent als thuisstudie misschien wel iets voor jou. Of anders de cursus Dierenverzorging. Want vergeet niet: je bent nooit te oud om te leren!
 

4. Interieurarchitect

Voor veel creatievelingen is het een droom om aan de slag te gaan als interieurstylist of architect. Deze droom is dichterbij dan je denkt. Met een opleiding tot interieurstylist of binnenhuisarchitectuur studeer jij thuis in je eigen tempo voor jouw droombaan. Wie weet tover jij straks iedere woning om tot droomhuis!

 interieurarchitect

 Gemaakt door cursiste Ina de Pree

3. Journalist

Ook journalist hoort tot de leuke beroepen. Als journalist kom je tijdens je werk in aanraking met diverse inspirerende mensen en onderwerpen. Je houdt je bezig met het zoeken en schrijven van nieuws. Daarbij doe je soms onderzoek naar politieke affaires in binnen- en buitenland. Het is een spannend en uitdagend beroep. Journalist staat dan ook niet voor niets op nummer 3 in de top 10 van leukste beroepen.

Wist je dat je een cursus Journalistiek bij NHA kunt volgen? 
 

2. Chef-kok

Wie houdt er nu niet van lekker eten? En hoe fantastisch is het wanneer jij dit heerlijke eten zelf kan klaarmaken? Als chef-kok werk jij met kwalitatieve producten, stuur je doorgaans het overige keukenpersoneel aan en stel jij onder andere de menukaart samen.

Hoe fijn is het om de mensen in het restaurant te zien genieten van het door jou bereide eten! Chef-kok staat dan ook op een mooie tweede plaats in de top 10 leukste beroepen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je te specialiseren in Patisserie
 

1. Het leukste beroep: Fotograaf!

Op nummer 1 van deze lijst met leuke beroepen staat het beroep fotograaf. Is fotograaf worden iets voor jou? Als freelance fotograaf leg jij de mooiste momenten in het leven vast op foto. Magische momenten zoals een trouwerij, de eerste foto’s van een pasgeboren baby of prachtige natuurfoto’s kunnen tot jouw werk als fotograaf behoren.

Weet je niet zeker of een beroep als fotograaf iets voor jou is? Je kunt ook gewoon een cursus Fotografie volgen en lekker hobbymatig aan de slag. Zo leer je onder andere alles over diafragma, sluitertijd en afdruktechnieken. Je kunt dan nog altijd besluiten om beroepsfotograaf of freelance fotograaf te worden.

Dat zijn ze dan! We zijn wel benieuwd: staat jouw beroep in de top 10 leukste beroepen van Nederland? 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!