Gratis studiegids

Creëer rust in deze roerige tijden

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

Ben jij momenteel thuis door de Corona crisis? Of ben je juist volop aan het werk omdat jouw organisatie (extra hard) doordraait op dit moment? Hoe dan ook: een beetje rust en ontspanning in deze drukke en roerige tijden is nooit verkeerd.

Vooral werkende ouders hebben het op dit moment drukker dan ooit. De kinderen zijn thuis, zelf werk je wellicht thuis, misschien heb je ook nog een NHA thuisstudie lopen ... alles vraagt aandacht. Wij geven je een paar goede tips die jou door deze vreemde tijden heen helpen.

Rust_Kalmte

Een planning is ontzettend belangrijk

Hoewel je instinct misschien zegt dat je je planning wat meer moet laten varen op dit moment, is het tegenovergestelde juist waar. Hoe meer je plant, hoe meer rust je ervaart. Zorg dat je je (thuis)werk grotendeels inplant, maar plan ook de (school)taken van je kids in. Zo weet iedereen in het gezin waar hij of zij aan toe is. Time management on point!
 
Tip: Maak de planning ook visueel voor kinderen. Gebruik bijvoorbeeld een whiteboard of krijtbord, en zet hier in tijdblokken op wat je kids kunnen of moeten doen die dag.

 

Bespaar stress en tijd: doe weekboodschappen

Laten we vooropstellen dat dit misschien lastig kan zijn, omdat bij veel supermarkten de tijdslots om te bezorgen al grotendeels bezet zijn. Maar als het kan, laat je weekboodschappen dan bezorgen. Mocht dit niet gaan, doe dan één keer per week voor de gehele week boodschappen.
 
Dit dwingt je namelijk om na te denken over het menu van de komende week en dit voorkomt weer kopzorgen als “wat moeten we vanavond eten”. Tevens voorkomt het onnodig veel tripjes naar de supermarkt. Het credo is immers: blijf zoveel mogelijk binnen.

 

Neem een momentje voor jezelf

Probeer elke dag bewust een moment voor jezelf te pakken om af te schakelen. Activiteiten als Yoga en Mindfulness kunnen je daarbij helpen. Ook Homeopathie en Aromatherapie kunnen zorgen voor meer ontspanning in je dagelijks leven. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende essentiële oliën die jou kunnen helpen om te ontspannen, zoals lavendelolie, kamilleolie of patchouli-olie.

Maar je kunt ook leuke filmpjes kijken op YouTube, een boek lezen, een warm bad nemen of even een frisse neus halen en een klein stukje gaan wandelen (houd dan uiteraard voldoende afstand van andere wandelaars). Of creëer een vakantiegevoel in je eigen huis! Zorg dat je fysiek en/of mentaal de rust opzoekt. Zo kun jij jezelf weer helemaal opladen!

We hebben speciaal voor jou nog een aantal tips voor wat te doen in coronatijd op een rijtje gezet. Gebruik deze om een momentje voor jezelf te nemen!

 

Omgaan met verlies

Heb je door de corona crisis te maken gekregen met een verlies? Dit kan het verlies van een dierbare zijn, maar ook verlies van je gezondheid. Ook het verlies van een baan, of een scheiding vallen hieronder. Dan kan het moeilijk zijn daar op de juiste manier mee om te gaan. Of je nou al meerdere verliezen hebt meegemaakt in je leven of dat dit je eerste grote verlies is, de juiste handvatten kunnen veel steun brengen in het rouwproces. Met een cursus Rouwverwerking krijg je meer inzicht in het verlies en het effect hiervan op jouw leven zodat je hiermee beter om kunt gaan.

 

Lukken sommige dingen even niet? Let it go

Hoewel we dit lijstje begonnen met dat je alles zoveel mogelijk moet inplannen, is het ook belangrijk om realistisch te zijn. Lukt het momenteel bijvoorbeeld even niet om tijd vrij te maken om te studeren, of schiet sporten er een beetje bij in? Dat is dan maar even zo. De huidige omstandigheden vragen om veel flexibiliteit van iedereen. Door jezelf druk te blijven maken over de dingen die je niet doet of niet kan doen, zorg je alleen maar voor onrust in je hoofd. Let it go.


Heb jij een drukke baan en is het je na het uitproberen van deze tips nog niet gelukt om wat meer rust te vinden? Misschien is het aannemen van een personal assistant die je kan ontlasten in je dagelijkse werkzaamheden dan het overwegen waard! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!