Gratis studiegids

Wat is Illustrator?

Je hebt de naam misschien wel eens gehoord, maar wat is Illustrator nou precies? Illustrator is het vector georiënteerde tekenprogramma van Adobe. Het is onderdeel van het Adobe Creative Cloud softwarepakket, waarin ook programma’s zitten voor onder andere fotografie, grafisch ontwerp en videobewerking. Wil jij leren werken met Illustrator? Volg dan de Illustrator opleiding van NHA!


Bekijk hier direct onze Illustrator opleiding:

 

Wat kun je met Illustrator?

Illustrator is dus een vector georiënteerd tekenprogramma, maar wat houdt dat precies in? In Illustrator kun je afbeeldingen maken met vectorobjecten. Dit zijn wiskundig gedefinieerde vormen die als voordeel hebben dat ze oneindig schaalbaar zijn zonder kwaliteit te verliezen. Daardoor zien de ontwerpen die je met Illustrator maakt er hetzelfde uit, of ze nou bedoeld zijn voor op een visitekaartje of voor op een groot gebouw.

Dankzij deze eigenschappen is Illustrator een populair programma voor grafisch vormgevers. Het wordt dan ook veel gebruikt voor het grafisch ontwerp van logo’s, illustraties en affiches, juist omdat ze naar allerlei formaten geschaald kunnen worden.

Het programma Illustrator is zowel op een Windows als op een MacOS computer te gebruiken.

 

Wil jij met Illustrator leren werken?

Wil jij goed leren werken met Illustrator? Dan is het slim om een goede Illustrator opleiding te volgen. Het programma kent namelijk veel verschillende functies en gereedschappen. Je kunt hier de mooiste grafische ontwerpen mee maken, maar dan moet je wel weten hoe je alle opties gebruikt.

In de opleiding Illustrator van NHA leer je alle ins en outs van de software. Je leert werken met tekengebieden, rasters, linialen en hulplijnen. Ook leer je het potlood- en pengereedschap te gebruiken om vrije vormen te maken. Kleuren zijn erg belangrijk in de vormgeving en je leert dan ook welke kleurmodellen je in Illustrator kunt gebruiken.

 

In Illustrator zul je vaak met verschillende objecten werken. In de opleiding leer je hoe je de verschillende objecten ordent, transformeert, herhaalt en uitlijnt. Ook leer je letters en teksten toevoegen, en nog veel meer. In 20 lessen word jij stap voor stap wegwijs in Illustrator. Ook krijg je bij de opleiding handige instructievideo’s die je helpen de lesstof goed te begrijpen.

 

Maak kennis met Adobe software

Illustrator is onderdeel van de Adobe Creative Cloud. Hier vallen ook programma’s zoals Photoshop, InDesign, Lightroom en After Effects onder. NHA biedt ook voor andere Adobe programma’s opleidingen aan.

Bekijk ons volledige aanbod computercursussen >>

 
Wil jij zelf ontdekken of onze Illustrator opleiding iets voor jou is? Vraag dan nu een gratis proefles aan en verdiep je in alle functies van Illustrator. Binnen no time maak jij zelf de mooiste ontwerpen met deze software!

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 
 
Adobe te duur? 

Vind jij de Adobe software te duur maar wil je wel leren werken met een vectorgeoriënteerd tekenprogramma? Dan biedt de cursus Inkscape Grafisch tekenen van NHA een oplossing! In deze opleiding leer je werken met het gratis programma Inkscape. 

Wil je later toch overstappen naar Illustrator? Dan is dat geen probleem, want de bestanden die je maakt in Inkscape kun je gewoon in Illustrator inlezen!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!