Programmeren voor Kinderen  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Programmeren voor Kinderen
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€339,00
305,10
of 
12 x €28,35
4.8/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Met mBot robot + addon pakket
 • Bouw & programmeer je robot
 • Voor kinderen vanaf 10 jaar
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer jouw eigen robot programmeren met de cursus Programmeren voor Kinderen!

Spelenderwijs een robot in elkaar zetten en leren programmeren? Met de cursus Programmeren voor Kinderen monteer je jouw eigen mBot-robot en laat je deze allerlei coole trucjes uitvoeren. Je leert jouw robot tijdens de cursus bijvoorbeeld dansen, muziek maken, rondrijden zonder te botsen en zelfs een parcours volgen!

  cursus speciaal voor kinderen
  inclusief gratis mBot robot én materialenpakket
  met begeleiding van een ervaren docent
  

Bouw spelenderwijs je eigen robot

De cursus Programmeren voor Kinderen is een perfecte eerste kennismaking met programmeren. De cursus is een mix tussen spelen en leren en is kindvriendelijk opgebouwd. Je gaat tijdens de cursus praktisch aan de slag met het programmeren van jouw eigen robot. De lessen duren circa 1 à 2 uur, waardoor je jouw aandacht makkelijk bij de les kan houden.

Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer je met behulp van duidelijke uitlegvideo’s, teksten én afbeeldingen stap voor stap jouw robot programmeren. Jouw leraar kijkt je werk na en geeft je duidelijke tips en feedback, zodat jij jouw robot nóg beter kan programmeren en meer trucjes kunt aanleren.

 

Inclusief gratis mBot-robot en software t.w.v. ± € 130,-

Je ontvangt bij de cursus Programmeren voor Kinderen jouw eigen mBot-robot en gaat aan de slag met de software van mBlock. Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer je hoe je jouw robot stap voor stap in elkaar zet. Dankzij de duidelijke uitleg staat jouw robot in een halfuurtje in elkaar en kun je jouw robot al meteen handmatig met de afstandsbediening besturen.

Maar jouw robot kan veel meer dan handmatig bestuurd worden! Je gaat tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen aan de slag met het programmeren van de robot in het programma mBlock en ontvangt later in de cursus een gratis uitbreidingsset. Met behulp van de applicaties die jij maakt, leer je jouw robot allerlei coole trucjes.

Eén van de leuke dingen van werken met de mBot robot is dat je de robot continu kunt aanpassen om nieuwe functies en mogelijkheden te bedenken. Tijdens één van de lessen maak je van jouw robot bijvoorbeeld een echte DJ!

 

Cursus Programmeren voor Kinderen mét instructievideo's

Verschillende lessen uit Programmeren voor Kinderen zijn voorzien van instructievideo's. Deze video's laten zien hoe de mBot zou moeten werken of hoe bepaalde handelingen gedaan moeten worden. Duidelijker en gemakkelijker dan ooit!

 

Is jouw kind klaar voor de toekomst?

Deze cursus Programmeren voor Kinderen heeft een hoog STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) gehalte. Daardoor past de cursus precies in het huidige denken om jongens en meisjes al op vroege leeftijd kennis te laten maken met robotica en programmeren.

Het kunnen programmeren en het gebruiken van robotica om complexe problemen op te lossen is een belangrijke vaardigheid in de maatschappij van de 21ste eeuw. Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen wordt via codering de nieuwsgierigheid en verbeelding van kinderen geprikkeld.

Door op jonge leeftijd al kennis te maken met programmeren ontwikkelen kinderen vaardigheden zoals probleemoplossend denken, structureren en krijgen ze inzicht in de huidige technologie.
 

Cursus voor kinderen vanaf 10 jaar

De cursus Programmeren voor Kinderen begint bij de absolute basis en is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Je volgt de cursus zelfstandig en kan zonder veel hulp van jouw ouders of verzorgers de robot monteren en programmeren.

Wil jij een eigen robot die je allerlei trucjes kunt leren middels programmeren? Volg dan de cursus Programmeren voor Kinderen!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Programmeren voor Kinderen

Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer jij met behulp van diverse lessen stap voor stap jouw robot monteren en programmeren. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:
 

Hoe zet je de mBot in elkaar?

Allereerst ga je aan de slag met het in elkaar zetten van jouw mBot-robot. Met behulp van de duidelijke uitleg zet jij jouw robot in een halfuurtje in elkaar. Daarna maak je kennis met de vele mogelijkheden van de robot.
 

De werking van mBlock

In deze lessen ontdek je hoe het softwareprogramma mBlock werkt en maak je via mBlock verbinding met de robot. Daarnaast leer je stap voor stap applicaties maken in mBlock en maak je van de mBot-robot een stoplicht en slaaplampje.
 

Een mBot-disco maken

In deze les programmeer je onder andere een muziekstuk voor de mBot-robot via mBlock. Je maakt van jouw robot een echte DJ!
 

De mBot en veiligheidssystemen

In deze lessen duik je dieper in de programmeermogelijkheden van de aandrijving van de mBot-robot. Je geeft jouw robot parkeersensoren en laat hem verschillende voorgeprogrammeerde bewegingen maken. Daarnaast leer je een LED-paneel bevestigen en laat jij jouw robot communiceren via dit LED-paneel.
 

De uitbreidingsset ‘Interactive Light & Sound Cases’

Tijdens deze lessen ga je aan de slag met de uitbreidingsset die je hebt ontvangen. Je verdiept je steeds verder in het programmeren en laat jouw robot allerlei coole trucjes uitvoeren.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Programmeren voor Kinderen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Programmeren voor Kinderen

Eigenlijk wil ik 4,5 sterren geven, maar dat kan niet. Het is een erg leerzame cursus, soms wel ingewikkeld, maar daardoor ook erg uitdagend. het leuke aan deze cursus is dat je echt de robot leert besturen, op veel verschillende manieren. je leert op verschillende manieren de basis van programmeren. Wat ik soms minder leuk vind is als er een wat meer theoretische les tussen zit. ikzelf vindt het prettiger om te leren tijdens het doen, en ben dan soms wat ongeduldig. Gelukkig komt na de theorie altijd weer genoeg ruimte om het zelf uit te proberen. Als het een lang stuk theorie is, vraag ik mijn moeder om het voor te lezen. Dat helpt mij bij het concentreren. Groeten Lennart (9 jaar).

10/10
Programmeren voor Kinderen

Deze cursus gekocht voor mijn 9 jarige zoon. Hij is dolblij met zijn cursus. Samen met zijn vader creëer je een vadeezoon moment. Even geen spelletjes maar bouwen met z,n tweeën en leren luisteren naar elkaar

10/10
Programmeren voor Kinderen

Ik ben pas halve wege de curcus, maar geniet van alle opdrachten.

10/10
Programmeren voor Kinderen

De cursus is goed en overzichtelijk en is leerzaam. De email's worden vrij snel beantwoord. Ik zou deze cursus ook andere aanraden.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

De cursus Programmeren voor Kinderen kun je afsluiten met een NHA-getuigschrift. Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Bij jouw cursus Programmeren voor Kinderen ontvang je gratis het softwarepakket van mBlock, jouw eigen mBot- robot en een uitbreidingsset ter waarde van ± € 130,-.

Dankzij het gratis bijgeleverde materialenpakket kun jij meteen aan de slag met het monteren en programmeren van jouw eigen robot!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur Programmeren voor Kinderen

De cursus Programmeren voor Kinderen duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 1 à 2 uur per week.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Programmeren voor Kinderen
12x €28,35
€339,00 of  €305,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 28,35

€339,00 of  €305,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Deze cursus gekocht voor mijn 9 jarige zoon. Hij is dolblij met zijn cursus. Samen met zijn vader creëer je een vadeezoon moment. Even geen spelletjes maar bouwen met z,n tweeën en leren luisteren naar elkaar

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!