Gratis studiegids

Wil jij graag leren schilderen als een echte meester?

Veel mensen dromen ervan om goed te leren schilderen, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Gelukkig is schilderen een talent dat je kunt ontwikkelen door het te oefenen. In de cursus Schilderen voor Beginners van NHA leer je alles wat je moet weten om goed te leren schilderen. Schrijf je in en ga vandaag nog aan de slag!
 

Bekijk de cursus »

 
Voor veel mensen is leren schilderen vooral een creatieve hobby die ze gebruiken om hun vrije tijd in te vullen. Maar schilderen werkt ook ontspannend en kan ervoor zorgen dat je minder stress ervaart. Tijdens het schilderen kun je namelijk even afstand nemen van het dagelijks leven en je volledig focussen op je schilderij. Nog een goede reden dus om te leren schilderen!

Van acrylverf tot olieverf

Schilderen is een enorm brede discipline. Je kunt allerlei soorten onderwerpen leren schilderen, zoals een landschap, een stilleven, een portret of iets abstracts. Ook bestaan er veel verschillende schildertechnieken en kun je leren schilderen met verschillende verfsoorten.

Een paar veelgebruikte soorten verf om mee te schilderen zijn bijvoorbeeld acrylverf, aquarelverf en olieverf. Elke verfsoort heeft zijn unieke eigenschappen. Acrylverf droogt bijvoorbeeld sneller dan olieverf. Welke verf voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van wat je wilt gaan schilderen.        

 

Leren schilderen vanaf de basis

Om te leren schilderen is het belangrijk dat je oog krijgt voor licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling. In de cursus Schilderen voor Beginners worden deze technieken behandeld en ga je er zelf praktisch mee aan de slag aan de hand van opdrachten. Ook kleurenleer en het mengen van kleuren komen in de cursus aan bod. Daarnaast leer je in de cursus kijken met een schildersoog zodat je je onderwerp realistisch vast kunt leggen.   

Verdiep je in aquareltechniek

Bij NHA kun je ook een cursus Aquarelleren volgen om te leren schilderen met aquarelverf. Aquarelleren is een schildertechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van waterverf. De verf wordt verdund met water en met verschillende schildertechnieken zoals nat op droog, nat op nat en vloeimengingen kun je de mooiste kunstwerken maken.  

Leer schilderen en tekenen! 

Volg de cursus Tekenen en Schilderen en ontwikkel zowel je teken- als schildervaardigheden. In deze cursus worden allerlei onderwerpen behandeld en komen verschillende materialen en technieken aan bod. Zo leer je bijvoorbeeld portrettekenen en landschappen schilderen. Maar ook kleuren mengen en striptekenen komen aan bod. Een uitgebreide cursus voor wie vanaf de basis wil leren schilderen!

Schilderen met een strijkijzer 

Wist je dat je ook kunt leren schilderen met een strijkijzer? Deze schildertechniek heeft een rijke geschiedenis en werd al gebruikt in de tijd van de oude Egyptenaren. Zij versierden hun sarcofagen al met schilderingen van gesmolten was. In de cursus Encaustic Art ontdek je hoe je op een moderne manier met een schildersijzer en wasblokjes de mooiste creaties maakt.  

Volg een thuisstudie om te leren schilderen

Het volgen van een cursus om te leren schilderen is een goed idee omdat het structuur en houvast geeft bij het ontdekken van je nieuwe hobby. Zo hoef je minder na te denken over waar je mee moet beginnen en kun je je volledig focussen op het aanleren van de juiste schildertechnieken.

Met een cursus van NHA kun je bovendien leren schilderen in je eigen tempo. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt met schilderen dan lijkt de tijd vaak voorbij te vliegen. Schrijf je vandaag nog in voor een cursus Schilderen voor Beginners en ervaar het zelf!

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!