Gratis studiegids

Nieuw: cursus Tijdreizen

  

 1 april!

Je zag het misschien al aankomen, maar helaas was onze aangekondigde cursus Tijdreizen slechts een 1 aprilgrap. Ben jij er ook in getrapt? Hopelijk ben je niet al te teleurgesteld, want zeg nou zelf: een cursus Tijdreizen klinkt toch hartstikke interessant!

Wil je toch iets leren over tijdreizen? Bekijk dan zeker even onze proefles!

Liever iets anders leren? Bekijk dan eens ons cursusaanbod. We verzekeren je dat onze andere cursussen en opleidingen wél echt en serieus zijn.

  

Cursus Tijdreizen: ontdek de (on)mogelijkheden van het tijdreizen


Tijdreizen klinkt misschien als iets dat alleen in sciencefiction films voorkomt. Toch is het meer dan slechts een fantasie. Volgens sommige theorieën is tijdreizen namelijk niet onmogelijk. Stel je voor dat jij in staat zou zijn om door de tijd te reizen. Wat zou je dan doen? Waar zou je heen gaan en wie zou je ontmoeten? In de cursus Tijdreizen leer je alles over de wetten van het universum en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het tijdreizen!   
 
 

De cursus Tijdreizen is binnenkort beschikbaar via onze website. Vraag nu jouw gratis proefles aan en ontdek of de cursus iets voor jou is. We houden je dan op de hoogte over de start van deze cursus! 

Tijdreizen: fantasie of toekomst?  

Dat de mens ooit naar de ruimte zou kunnen reizen leek 100 jaar geleden ondenkbaar. Toch is ruimtevaart tegenwoordig goed mogelijk. Ruimtetoerisme buiten de aardatmosfeer is zelfs al weggelegd voor de rijkeren onder ons.  

Net zoals ruimtevaart vroeger onmogelijk leek, lijkt tijdreizen nu nog ver van ons af te staan. Toch zijn er aanwijzingen dat reizen door de tijd in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn. In deze cursus ontdek je wat tijdreizen precies is en wat de basisprincipes zijn die reizen door de tijd mogelijk maken. 

Je leert in deze cursus dus niet hoe je een Flux Capacitor in elkaar zet om zelf een tijdmachine te bouwen zoals in de film Back to the Future, maar je doet wél interessante inzichten op over de (on)mogelijkheden van tijdreizen. 
 

  

Tijd en ruimte: ontdek de wetten van het universum 

In deze cursus leer je alles over de relativiteitstheorie van Einstein, een bekende theorie uit de moderne natuurkunde. Volgens deze theorie zijn tijd en ruimte namelijk nauw met elkaar verweven en kunnen ze niet los van elkaar worden gezien. Om tijdreizen echt goed te kunnen begrijpen, moeten we ons verdiepen in deze twee dimensies. 

In de cursus wordt onderscheid gemaakt tussen reizen naar het verleden, de toekomst en naar parallelle universums. Ook wordt er aandacht besteed aan het begrip temporele causaliteit en worden verschillende tijdreisparadoxen zoals de grootvaderparadox en de causaliteitslusparadox behandeld. 
 

Van kwantummechanica tot alternatieve tijdlijnen  

Ben jij nieuwsgierig aangelegd en heb je interesse in onderwerpen als wetenschap en ruimtevaart? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Sommige onderwerpen die in de cursus aan bod komen klinken misschien ingewikkeld, maar deze cursus is voor iedereen goed te volgen. We starten namelijk bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om de cursus te kunnen volgen.  

Nadat je kennis hebt gemaakt met de basisprincipes van tijdreizen gaat de cursus dieper in op wat temporele paradoxen zijn. Ook leer je wat de rol is van kwantummechanica bij het reizen door de tijd. Na afloop van de cursus weet jij precies welke rol tijdreizen speelt in de wetenschap en in de samenleving: nu én in de toekomst. 


 

De ethiek van tijdreizen 

Naast de verschillende theorieën en toepassingen die in deze cursus Tijdreizen aan bod komen, is er ook aandacht voor de gevolgen van tijdreizen. Je leert bijvoorbeeld wat de impact van tijdreizen op de geschiedenis is en hoe de toekomst van de mensheid eruit ziet als de technologieën zich verder ontwikkelen.  

Ook komt de ethiek van tijdreizen in de cursus aan bod. Dat reizen door de tijd in de toekomst mogelijk kan zijn, betekent ook dat we moeten kijken naar wat ethisch verantwoord is.  

Wil jij meer leren over het concept van tijdreizen? Vraag dan nu de gratis proefles aan en verdiep je in dit fascinerende onderwerp!  
  

Bekijk hier de proefles »

 
 

 

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!