Moestuinieren  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Moestuinieren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
279,00
of 
6 x €51,50
 • Met begeleiding van vakdocent
 • Stapsgewijs je eigen moestuin
 • Praktijkgerichte cursus
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontwikkel groene vingers met de cursus Moestuinieren

Moestuinieren is actueler dan ooit. En de cursus Moestuinieren gaat jou helpen hoe ook jij een eigen moestuin kunt beginnen!

 

Dit ga je leren tijdens de cursus Moestuinieren:

 Hoe je een productieve moestuin opzet

 Het optimaal benutten van de ruimte die je beschikbaar hebt voor je moestuin

 Hoe je je bodem gezond houdt

 Alles over de groei van planten: van zaad tot oogst

 Wat planten nodig hebben om gezond te groeien

 Diertjes in je moestuin

 Ontvang talloze tips die ervoor zorgen dat je moestuin floreert

 En nog veel meer!

 

 Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

De eerste stap naar groenten uit eigen tuin heb jij al gezet!

 

 

Heerlijke vers gekweekte groente uit eigen tuin

Mensen hechten steeds meer waarde aan de kwaliteit en herkomst van hun voedsel. Door zelf groenten te verbouwen, weet je ook zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de grond optimaal is voorbereid.

 Maar daarnaast is vers uit de tuin natuurlijk ook extra lekker en geeft het een goed gevoel als al dat lekkers op tafel wordt gezet!

 

Aan de slag met je eigen moestuin!

Heb jij hier ooit van gedroomd: een eigen moestuin waaruit je verse groenten en fruit kunt plukken, direct van het land op je bord? De cursus Moestuinieren maakt dit voor iedereen mogelijk, of je nu een ruime tuin hebt of slechts een klein balkon. In deze cursus leer je meer over gezonde bodems, diverse gewassen en effectieve moestuintechnieken.

Je leert tijdens de cursus Moestuinieren niet alleen over de groei van planten van zaad tot oogst, maar ook over het integreren van insecten, kruiden en bloemen in je tuin voor een goede biodiversiteit.

Of je nu streeft naar zelfvoorziening of simpelweg het plezier van moestuinieren wilt ontdekken, deze cursus Moestuinieren biedt je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het hele jaar te genieten van eigen teelt.

 

Cursus Moestuinieren: Alles wat je moet weten over zelfgekweekt voedsel

Deze cursus is geschikt voor jou als je graag meer wilt leren over vers, zelfgekweekt voedsel en hoe je zelf een productieve moestuin opzet. Het maakt niet uit of je nog nooit een plant hebt aangeraakt of dat je wel al wat ervaring hebt met tuinieren. In de cursus Moestuinieren laten we je zien hoe je de ruimte die je hebt optimaal kunt benutten. Ook als je geïnteresseerd bent in duurzaam leven en eten vind je in deze cursus de juiste kennis.

 

Een prachtige moestuin aanleggen die bloeit en groeit

Of je nu droomt van sappige tomaten in de zomer of van knapperige wortels in de winter, de cursus Moestuinieren leert je alle geheimen van succesvol tuinieren. Je gaat meer leren over de verschillende technieken, van basis tot meer geavanceerde technieken, zoals wisselteelt en combinatieteelt. Ook ga je dieper in op hoe je een moestuin opzet die bloeit en groeit in elk seizoen.

Je gaat begrijpen wat planten nodig hebben om te groeien, maar ook hoe je met een slimme planning, liefde en zorg een bron van gezonde voeding creëert voor je eigen moestuin.

Aan het einde van deze cursus Moestuinieren bezit je niet alleen de theoretische kennis, maar ook de praktische vaardigheden om zelfstandig je moestuin te starten en te onderhouden.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de cursus Moestuinieren behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Introductie tot moestuinieren

Ontdek de basis van moestuinieren, inclusief de keuze van de locatie en het type teelt dat bij deze situatie past, van balkon tot volle grond.

 

Bodemleven voorbereiden en versterken

Leer alles over de verschillende soorten aarde en de wereld van bodembiologie. Hoe kun je een gezond bodemleven herkennen én verbeteren?

 

Zaaien en planten

Krijg inzicht in de verschillende manieren van zaaien en de beste technieken voor het planten van je gewassen. Leer meer over de verschillende soorten potgrond en hoe je deze zelf kunt samenstellen, maar ook waar je op moet letten tijdens het zaaien en de verschillen tussen koudekiemers, warmtekiemers en lichtkiemers.

 

Gewassen kiezen en verzorgen

Ontdek met de cursus Moestuinieren hoe je de juiste gewassen selecteert voor jouw moestuin en hoe je deze verzorgt voor een optimale groei en bloei.

 

Wisselteelt en combinatieteelt

Combineer en roteer de juiste gewassen voor een gezonde tuin en rijke oogst met wissel- en combinatieteelt. Welke gewassen passen goed bij elkaar en welke juist niet?

 

Eten uit eigen tuin

Leer hoe je het hele jaar door kunt genieten van je eigen moestuin. Ontvang tips voor het bewaren en verwerken van je oogst en stel je eigen  wintermoestuinplan op.

 

Met de cursus Moestuinieren leer je hoe je groene vingers ontwikkelt en je moestuin laat bloeien!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Moestuinieren kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Moestuinieren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Moestuinieren staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Moestuinieren
€279,00
of  6x 51,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€279,00
of  6x 51,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!