Herborist  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Herborist
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
439,00
of 
6 x €80,50
4.6/5

Beoordeeld door 18 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van kruiden met de Herborist opleiding

Het is één van de oudste ambachtelijke beroepen ter wereld: Herborist. Een herborist kent de eeuwenoude tradities van het verwerken van kruiden. Met jouw kennis over de natuur en haar geneeskrachtige werking, ben jij na het volgen van deze Herborist opleiding in staat om zelf middeltjes te maken tegen allerlei kwaaltjes.

Dat de natuur ons bijzondere middelen ter beschikking stelt, is voor de meeste mensen wel bekend. Jij gaat je er tijdens deze Herborist opleiding verder in verdiepen. Want welke kruiden hebben welke krachten? En hoe maak je nu zo’n zalf, siroop of ander middel tegen een kwaaltje? Je duikt dieper in de bijzondere wereld van kruiden en planten en ontdekt de kracht van de natuur.

 

Word Herborist: opleiding in kruiden

Dwaal jij graag door de natuur? Heb jij een groot hart voor mens en dier? En vind je het interessant om kruiden op ambachtelijke wijze te verwerken? Dan is de opleiding Herborist echt iets voor jou!

Je ontdekt de bijzondere eigenschappen van kruiden en hoe kruiden mensen kunnen helpen. Op ambachtelijke wijze ga jij kruiden verwerken tot natuurlijke producten die goed zijn voor de gezondheid.

Ook weet jij na het volgen van de Herborist opleiding hoe je anderen kunt adviseren wanneer zij op zoek zijn naar natuurlijk bereide middeltjes. Een prachtig ambachtelijk vak voor mensen met een groen hart.

 

Behandel kwalen op natuurlijke wijze

Voor jou staat de mens centraal. En jij weet hoe sterk het zelfherstellend vermogen van de mens kan zijn. Op natuurlijke wijze kwalen behandelen is waar jij je sterk voor maakt. Hoe je dat precies doet? Dat leer je in de opleiding Herborist.

Van het oogsten van kruiden tot het op de juiste manier drogen en bewaren. Maar natuurlijk komt ook het op de juiste manier verwerken van de kruiden aan bod.  Dit en meer ga je leren tijdens deze opleiding. Na het afronden weet jij alles over kruiden en kruidenverwerking.

Verras iedereen met je zelfgemaakte crèmes en natuurlijke siroopjes. En wanneer je klaar bent met de opleiding kun jij aan de slag in een kruidenwinkel. Of misschien open je wel je eigen kruidenwinkeltje vol verrassende, natuurlijke producten in prachtige potjes, flesjes en geschenkverpakkingen.

De Herborist opleiding is een enorm leerzame opleiding voor iedereen die gelooft in de heilzame werking van kruiden en hiermee graag aan de slag wil.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Herborist

De opleiding Herborist staat boordevol interessante weetjes over allerlei kruiden en hun heilzame werking. Hoe je de kruiden kunt toepassen en voor welke kwaaltjes welke kruiden geschikt zijn, ga jij allemaal leren. Je gaat onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • De geschiedenis
 • Inhoudsstoffen
 • Verwerkingsvormen
 • Kruiden oogsten en drogen
 • Bewaarmethoden
 • Lichaamsstelsels en hun kruiden
 • Kruiden en zwangerschap
 • EHBO kruiden
 • Kruiden en verzorging

Om direct aan de slag te kunnen en met al je bevindingen op zoek te gaan naar de juiste kruiden, ontvang je bij deze opleiding Herborist een leuk notitieboekje.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Herborist, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Herborist

Ik volg deze opleiding met veel plezier ook mede door de fijne, stimulerende begeleiding.

10/10
Herborist

Duidelijke teksten en vriendelijke docenten

8/10
Herborist

Ik ben tot nu toe zeer tevreden met de cursus. Het is makkelijk te volgen en je krijgt veel goede tips. Had graag meer Ayurvedische kruiden gezien maar het aanbod aan kruiden is zo groot dat ik snap dat je beter lokale kruiden behandeld. Ben nu bijna op de helft en ben benieuwd wat het tweede deel bevat.

10/10
Herborist

Duidelijke persoonlijke pagina. Nette cursusmap, duidelijk ingedeeld. Snelle reactie van docent.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Herborist valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend als bij- en nascholing door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Herborist kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Herborist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Herborist staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Herborist
€439,00
of  6x 80,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€439,00
of  6x 80,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik volg deze opleiding met veel plezier ook mede door de fijne, stimulerende begeleiding.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!