Gratis studiegids

Avondschool volgen vanuit thuis

Onderwijs voor volwassen wordt regelmatig avondschool genoemd. Als volwassene wil je wellicht (verder) leren waardoor je aan het nadenken bent om een avondschool te volgen. Maar kies je voor een klassikale lessen op locatie of toch voor een thuisstudie?

Lees snel verder en ontdek de voordelen van een thuisstudie in plaats van avondschool volgen.
 

Avondschool wanneer het jou uitkomt

Avondschool volgen klinkt ideaal. Maar wie brengt de kinderen ’s avonds naar bed en wat als je in de avond al andere verplichtingen hebt? Bij NHA is de avondschool al lang geen avondschool meer. Je studeert namelijk waar jij wil en wanneer jij wil.

Bij NHA volg je een opleiding voor volwassenen in jouw eigen tempo. Hierdoor ben je volledig flexibel en zit je niet aan de vaste avonden van de avondschool vast. Heb jij een weekend niks gepland? Duik dan lekker de studieboeken in. Of heb je juist een erg drukke week voor de boeg? Geen probleem dan sla je gewoon een weekje studeren over!

 

Geen schoolbanken, maar je eigen comfortabele studieplek

Bij de avondschool van NHA zit je ‘s avonds niet op een hard houten schoolbankje. Nee, bij NHA studeer je gewoon lekker thuis op de bank, aan de eettafel of achter jouw eigen bureau. Of misschien wel in de bibliotheek of in een gezellig koffietentje. Ja, dat betekent ook dat jij in de zomer gewoon lekker thuis kan studeren met een koud drankje in de zon!

 

Online avondschool

Bij het volgen van een avondschool denk je waarschijnlijk ook aan het inleveren van huiswerk tijdens de lessen. Maar hoe gaat dat dan bij NHA wanneer jij je avondschool vanuit thuis volgt? Bij NHA krijg je na inschrijving meteen toegang tot de digitale leeromgeving Plaza. De digitale leeromgeving biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

 • contact met studieadviseurs;
 • contact met jouw docent;
 • lesmateriaal bekijken;
 • contact met medestudenten;
 • inleveren huiswerkopdrachten;
 • resultaten van examens- en huiswerkopdrachten inzien;
 • informatie over examens en aanmeldformulieren;
 • Downloads en mediatheek.

Kortom: alles wat je normaal tijdens een klassikale les op een avondschool zou doen, doe je bij NHA gemakkelijk online.
  

Kies jouw opleiding

Om thuis avondschool te kunnen volgen, moet je natuurlijk wel een opleiding kiezen. Bekijk ons volledige aanbod van beroepsopleidingen en hobbycursussen. Binnen de meest uiteenlopende vakgebieden biedt NHA cursussen aan: van ICT tot kinderzorg, van een cursus Wimperlifting tot een opleiding Expediteur. Ook kun je je bij NHA verschillen in computerprogramma's zoals Illustrator of Photoshop. Of volg jij liever een opleiding Opticien Assistent?

Vind je het lastig in te schatten of de opleiding voldoet aan jouw wensen? Je kunt de cursus 15 dagen vrijblijvend thuis op proef ontvangen. Nog een leuk extraatje: je ontvangt nu een gratis tablet bij je opleiding of cursus! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!