Tijdreizen  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Tijdreizen
Start je proefles
499,00
of 
6 x €91,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Cursus Tijdreizen: ontdek de (on)mogelijkheden van het tijdreizen

Tijdreizen klinkt misschien als iets dat alleen in sciencefiction films voorkomt. Toch is het meer dan slechts een fantasie. Volgens sommige theorieën is tijdreizen namelijk niet onmogelijk. Stel je voor dat jij in staat zou zijn om door de tijd te reizen. Wat zou je dan doen? Waar zou je heen gaan en wie zou je ontmoeten? In de cursus Tijdreizen leer je alles over de wetten van het universum en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het tijdreizen! 

De cursus Tijdreizen is binnenkort beschikbaar via onze website. Vraag nu jouw gratis proefles aan en ontdek of de cursus iets voor jou is. We houden je dan op de hoogte over de start van deze cursus! 

 
Tijdreizen: fantasie of toekomst?  

Dat de mens ooit naar de ruimte zou kunnen reizen leek 100 jaar geleden ondenkbaar. Toch is ruimtevaart tegenwoordig goed mogelijk. Ruimtetoerisme buiten de aardatmosfeer is zelfs al weggelegd voor de rijkeren onder ons.  

Net zoals ruimtevaart vroeger onmogelijk leek, lijkt tijdreizen nu nog ver van ons af te staan. Toch zijn er aanwijzingen dat reizen door de tijd in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn. In deze cursus ontdek je wat tijdreizen precies is en wat de basisprincipes zijn die reizen door de tijd mogelijk maken. 

Je leert in deze cursus dus niet hoe je een Flux Capacitor in elkaar zet om zelf een tijdmachine te bouwen zoals in de film Back to the Future, maar je doet wél interessante inzichten op over de (on)mogelijkheden van tijdreizen. 
 

Tijd en ruimte: ontdek de wetten van het universum 

In deze cursus leer je alles over de relativiteitstheorie van Einstein, een bekende theorie uit de moderne natuurkunde. Volgens deze theorie zijn tijd en ruimte namelijk nauw met elkaar verweven en kunnen ze niet los van elkaar worden gezien. Om tijdreizen echt goed te kunnen begrijpen, moeten we ons verdiepen in deze twee dimensies. 

In de cursus wordt onderscheid gemaakt tussen reizen naar het verleden, de toekomst en naar parallelle universums. Ook wordt er aandacht besteed aan het begrip temporele causaliteit en worden verschillende tijdreisparadoxen zoals de grootvaderparadox en de causaliteitslusparadox behandeld. 

 
Van kwantummechanica tot alternatieve tijdlijnen  

Ben jij nieuwsgierig aangelegd en heb je interesse in onderwerpen als wetenschap en ruimtevaart? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Sommige onderwerpen die in de cursus aan bod komen klinken misschien ingewikkeld, maar deze cursus is voor iedereen goed te volgen. We starten namelijk bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om de cursus te kunnen volgen.  

Nadat je kennis hebt gemaakt met de basisprincipes van tijdreizen gaat de cursus dieper in op wat temporele paradoxen zijn. Ook leer je wat de rol is van kwantummechanica bij het reizen door de tijd. Na afloop van de cursus weet jij precies welke rol tijdreizen speelt in de wetenschap en in de samenleving: nu én in de toekomst. 

 
De ethiek van tijdreizen 

Naast de verschillende theorieën en toepassingen die in deze cursus Tijdreizen aan bod komen, is er ook aandacht voor de gevolgen van tijdreizen. Je leert bijvoorbeeld wat de impact van tijdreizen op de geschiedenis is en hoe de toekomst van de mensheid eruit ziet als de technologieën zich verder ontwikkelen.  

Ook komt de ethiek van tijdreizen in de cursus aan bod. Dat reizen door de tijd in de toekomst mogelijk kan zijn, betekent ook dat we moeten kijken naar wat ethisch verantwoord is.  

Wil jij meer leren over het concept van tijdreizen? Vraag dan nu de gratis proefles aan en verdiep je in dit fascinerende onderwerp!  


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In deze cursus Tijdreizen maak je kennis met de basisprincipes van het tijdreizen en ontdek je wat de (on)mogelijkheden zijn van het reizen door de tijd. Verschillende theorieën uit de moderne wetenschap komen aan bod en we gaan dieper in op de impact van het tijdreizen. 

In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:  

- De basisprincipes van het tijdreizen 
- Temporele paradoxen en hoe ze te vermijden 
- Alternatieve tijdlijnen 
- Tijdreizen en de relativiteitstheorie 
- Kwantummechanica 
- Ethiek van tijdreizen 
- De impact op de geschiedenis 
- Het voorkomen van historische gebeurtenissen 
- Toekomst van de mensheid 
- Zoektocht naar buitenaards leven 
- Tijdreizen en de rol van de wetenschap in de samenleving 
- De studie van antieke culturen en talen 
 
Vraag nu je gratis proefles aan en je ontvangt automatisch bericht wanneer de cursus van start gaat!  

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je cursus Tijdreizen af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de cursus Tijdreizen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Tijdreizen uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Tijdreizen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Tijdreizen staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Tijdreizen
€499,00
of  6x 91,50
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€499,00
of  6x 91,50

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!