Gratis studiegids

Stapelgek op je nieuwe baan

Van afdelingsdirecteur naar gewichtsconsulente

Een carrièreswitch; veel mensen dagdromen er weleens over. Anna besloot de daad bij het woord te voegen en dook terug de schoolbanken in. Hoe beviel dat?

 

Anna van Acker (43):

“Ik zet me het liefst in voor anderen. Dat deed ik 13 jaar lang met veel plezier voor een non-profitorganisatie als afdelingsdirecteur. Door de groei van de organisatie veranderden mijn werkzaamheden en was ik alleen nog bezig met reorganisaties en fusies. Niet het werk dat ik wilde doen.

Ik kampte reeds sinds mijn jonge jaren met een eetstoornis en door stress werd deze actiever dan ooit. Ik raakte in korte tijd 20 kilo kwijt. Een vervelende situatie met een positief randje. Ik besefte namelijk dat ik mensen wilde helpen in hun strijd met eten.

“Eind vorig jaar richtte ik mijn eigen praktijk op." 

 

Bij NHA kon ik in mijn eigen tijd studeren én direct beginnen. Bovendien was ik na de studie gecertificeerd gewichtsconsulent. Ik leerde over de energiebehoefte van mensen, over het belang van beweging, duurzame gedragsverandering en sterk zelfvertrouwen dat niet afhankelijk is van het getal op de weegschaal.

Eind vorig jaar sloot ik de studie met succes af en richtte ik mijn eigen praktijk op: Praktijk van Acker. Ik heb al verschillende mensen in hun strijd geholpen. En niet onbelangrijk: het werk helpt mijzelf ook iedere dag. Ik voel me als een vis in het water. Stress behoort tot de verleden tijd.”

Wil jij ook aan de slag als gewichtsconsulent(e)? Bekijk hier de opleiding. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!