Gratis studiegids

Duurzaam ondernemen  

50% Korting + Gratis Tablet
Duurzaam ondernemen Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€678,00
339,00
of betaal
6 x €62,50
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Leer in 6 maanden alles over MVO: volg de cursus Duurzaam Ondernemen

Prachtig dat milieuvriendelijk werken. Maar er moet natuurlijk ook brood op de plank komen. Mooie zwarte cijfers willen bedrijven schrijven. Omzet genereren. Kan dat in combinatie met duurzaam ondernemen? Ja. Duurzaam ondernemen staat aan de basis van het beste van twee werelden.

Je hebt er vast weleens iets over gehoord: MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. People, planet, profit. Blue economy. Tegenwoordig beheersen steeds meer bedrijven de kunst van het duurzaam ondernemen en werken zij future-proof.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wat versta je precies onder een ‘duurzame onderneming’? Bestaat het wel echt? En MVO klinkt natuurlijk ook wel lekker hip. Hoe voorkom je dat het slechts een marketingkreet wordt?

Klimaatneutraal werken en tegelijkertijd omzet genereren is goed mogelijk. Productie draaien en sociale belangen behartigen: het kan gewoon en ja, je kunt het leren in de cursus Duurzaam ondernemen.

MVO implementeren

Van milieu je business maken? Bouw je bedrijfsmodel bijvoorbeeld om een milieubesparend product als zonne-energie en je verdient zelfs áán het milieu.

Maar als je meer met- en voor het milieu wilt doen: moet je dan een innovatief businessmodel ontwerpen? Of kun je ook in je bestaande organisatie MVO werken?

Meten = weten

In de cursus Duurzaam Ondernemen ontdek je:

 • wat MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) precies is;
 • wat je met MVO kunt;
 • hoe je dat doet.

En hoe meet je of iets duurzaam is? Of op zijn minst verantwoord? Daar is een meetlat voor: de wereldwijde richtlijn ISO 26000 MVO.

Oefenen met ISO

In de cursus ga je aan de slag met ISO 26000 MVO en de MVO-prestatieladder.

Aan het einde van de cursus weet je:

 • hoe je geld kunt verdienen met oog voor mensen en klimaat;
 • welke MVO-activiteiten je kunt ondernemen;
 • hoe je MVO implementeert.

Duurzaam ondernemen

Word ook onderdeel van de circulaire economie. Draag bij aan een betere wereld voor onszelf en onze kinderen. Ondertusssen boekt het bedrijf gewoon mooie financiële resultaten. Zet nu de eerste stap en volg de cursus Duurzaam Ondernemen.

PROGRAMMA

Studieprogramma Duurzaam Ondernemen

 • MVO; de betekenis, de principes, de achtergronden en de uitgangspunten;
 • de diverse verschijningsvormen van MVO binnen organisaties;
 • ISO 26000: de inhoud, kenmerken, structuur en toekomst van deze wereldse kwaliteitsnorm;
 • het mogelijke gebruik van ISO 26000;
 • de relatie tussen MVO en ISO 26000;
 • de relaties tussen organisaties, belanghebbende partijen (stakeholders) en de samenleving;
 • people, planet, profit: combineren van behoorlijk bestuur, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en eerlijk zaken doen;
 • het ontwikkelen en implementeren van een MVO-cultuur en structuur binnen een organisatie.

De cursus Duurzaam Ondernemen leert je op een levendige wijze de in's en out's van MVO. Elk blok van deze cursus wordt namelijk afgesloten met één of meerdere huiswerkopgaven. Deze kunnen bestaan uit vragen over de lesstof of uit zogenaamde cases, waarin je wordt gevraagd een omschrijving te maken van jouw eigen werkomgeving. Aan het einde van de cursus Duurzaam Ondernemen ben je in staat iedere organisatie op een gestructureerde en uitvoerige wijze te adviseren over de te nemen stappen om een MVO-cultuur te implementeren.

DIPLOMA

Diploma Duurzaam Ondernemen 

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

De opleiding Duurzaam ondernemen kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau heb je wel een hogere kans van slagen. Beheersing van de Engelse taal is handig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Duurzaam ondernemen uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Duurzaam ondernemen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Duurzaam ondernemen
€678,00 €339,00
of betaal 6x 62,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€678,00 €339,00
of betaal 6x 62,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!