Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma

Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma
Gratis proefles
Inschrijven
24x
57,00
of ineens
€2518,00 €1259,00
3/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

ANBOS-erkend schoonheidsspecialiste worden? Haal het branchediploma

Met het  Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma kun je vrijwel alle kanten op. Bijvoorbeeld je eigen salon openen, maar ook werken als bedrijfsleider op een beautyfarm of in een zieken- of verzorgingshuis.

Als schoonheidsspecialist(e) verzorg en verfraai je de huid van mensen. Je behandelt tieners met acné, laat een bruid op haar trouwdag stralen en helpt ouderen hun jeugdige uitstraling behouden.

Een afwisselend beroep waarin je steeds weer nieuwe mensen ontmoet.  

 

Eigen salon?

De brancheopleiding Schoonheidsspecialist(e) leidt je op voor het officieel erkende branchediploma Schoonheidsspecialist(e). Daarmee kun je een eigen beautysalon beginnen, mensen aan huis behandelen of werken voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen, schoonheidssalons of saunacomplexen.

Het branchediploma wordt officieel erkend door ANBOS.

 

Theorie en praktijk

In de opleiding volg je vakken binnen de volgende hoofdthema’s:

  • cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging;
  • lichaamsbehandeling;
  • gelaatsbehandeling;
  • voorbereiding op ondernemerschap.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding ook een aantal praktijkdagen. Onder deskundige begeleiding van een vakdocent breng je het geleerde in de praktijk.

 

Vaardigheden toetsen

De cursus is een gedegen voorbereiding voor het officiële examen. Tijdens vier praktijkexamens worden je vaardigheden getoetst. Je voert dan een cosmetische hand-, nagel- en voetverzorgingsbehandeling uit, een lichaamsbehandeling en een gelaatsbehandeling.

In een gesprek over ondernemerschap laat je zien dat je ook daarover voldoende kennis hebt.

Met het Schoonheidsspecialist(e) Banchediploma kun je direct aan de slag. Ga voor een goede start en lanceer een veelbelovende carrière als schoonheidsspecialist.

PROGRAMMA

Studieprogramma Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma

Deze opleiding behandelt zaken als: analyse en behandelingsplan opstellen; hygiëne, arbo en milieu; cel, weefsel, klieren, allergieën, stofwisseling en cosmetica binnen de volgende hoofdthema's:

Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging

Onderwerpen: opbouw van nagels en afwijkingen, handverzorgende behandeling, handmassage en het lakken van nagels. voetverzorgende behandeling en voetmassage.

Lichaamsbehandeling

Onderwerpen: ontharingsmethoden waaronder harsen. beenderstelsel, spierstelsel, lichaamsmassage en -pakkingen. inrichting van een salon en apparatuur.

Gelaatsbehandeling

Onderwerpen: reinigen, ontharen en epileren. gezichtsmassage. giverse maskers en pakkingen. make-up voor de huid, ogen, lippen. corrigeren middels make-up, visagie, wimpers verven en plakken.

Voorbereiden op ondernemerschap

Onderwerpen: hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

Praktijkexamens

Al het geleerde wordt getoetst tijdens vier praktijkexamens door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. Je dient de volgende handelingen uit te voeren: Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging, lichaamsbehandeling, gelaatsbehandeling en een portfoliogesprek voeren over ondernemerschap.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding:

8½ praktijkdagen

Tijdens deze praktijkdagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder deskundige begeleiding van onze vakdocente, het geleerde in de praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de door TCI voorgeschreven materialen die je zelf dient aan te schaffen, ontvang je tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze moderne, professionele locatie in Utrecht verzorgd.

Je hoeft voor de opleiding schoonheidsspecialist geen stage te lopen!

Het studiemateriaal en de praktijkdagen sluiten naadloos aan op de exameneisen van het KOC (landelijke organisatie voor de uiterlijke verzorging). Dit verhoogt jouw slagingskans aanzienlijk! De enthousiaste reacties van ons grote aantal cursisten onderstrepen de kwaliteit van deze populaire opleiding.

Andere opleidingen: Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

Wil je eerst middels een korte opleiding eerst kennis maken met dit vakgebied? Kies dan voor de  Schoonheidsspecialist(e Basiscursus). Deze opleiding is minder uitgebreid en bevat geen praktijkdagen. Je studeert dan in acht maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Basisvervolgcursus

Wanneer je de basiscursus met een NHA-diploma hebt afgerond en alsnog het branchediploma wilt behalen, dan kun je inschrijven voor de Basisvervolgcursus. Door je voorkennis kun je de brancheopleiding nog sneller doorlopen.  

DIPLOMA

Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma

Examens voor het landelijk erkende Branchediploma Schoonheidsspecialist(e) worden doorlopend afgenomen door de branche erkende exameninstelling TCI. Het betreft 4 theorie-examens en 4 praktijkexamens. Meerdere examens op een dag afleggen is mogelijk.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

14 maanden bij een normaal studietempo van 6 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet je rekenen op ca. 6 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LUXE BEAUTYCASES

Luxe Beautycases

Voordelige aanschaf luxe beaytycases

Bij inschrijving voor deze cursus kun je gebruikmaken van dit eenmalige aanbod. Selecteer op het inschrijfformulier: + 2 luxe beautycases. Je ontvangt deze dan los van het studiepakket thuis.

Betaling à contant aan de postbode + € 7 rembourskosten.

REVIEWS

Reviews

3/5
Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma

Helaas kloppen de vragen en antwoorden niet helemaal en zijn bepaalde hoofdstukken verouderd. Dat zou beter kunnen.

LESGELD

Lesgeld

Schoonheidsspecialiste Branchediploma
24x €57,00 of ineens €2518,00 €1259,00
Inschrijven
Met hulp
24x 57,00
of ineens €2518,00 €1259,00
Inschrijven

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma
3/5

Helaas kloppen de vragen en antwoorden niet helemaal en zijn bepaalde hoofdstukken verouderd. Dat zou beter kunnen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!