Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

Pedicure Branchediploma (voetverzorging)
Gratis proefles
Inschrijven
20x
49,50
of ineens
€899,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

ALGEMEEN

Professioneel pedicure worden? Volg de opleiding voor het Pedicure Branchediploma

Geef commerciële handen en voeten aan de opleiding die gaat over… voeten. Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De cursus Pedicure leidt je op voor het officieel erkende branchediploma.


Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt klachten als likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels. Er is veel vraag naar professionele pedicures.

 

Anatomie en orthopedie

Ga je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past.

De opleiding Pedicure Branchediploma bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiëne, arbo en milieu, communicatie en nog veel meer. Aan het eind voer je een basisbehandeling uit (dit is het praktijkexamen).

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding zeven praktijkdagen.

 

Veel mogelijkheden

Het studiemateriaal en de praktijkdagen sluiten naadloos aan op de exameneisen van het Platform branchediploma voetverzorging (KOC, ProVoet, FNV mooi en HBA-Hoofdbedrijfschap Ambachten). Zo stoomt de pedicureopleiding je klaar voor het officieel erkende branchediploma.

Met het Pedicure Branchediploma kun je veel kanten op. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of heeft juist een baan in een ziekenhuis of zorginstelling jouw voorkeur? Mogelijkheden genoeg. Kies nu en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.

PROGRAMMA

Studieprogramma Pedicure Branchediploma

De opleiding Pedicure Branchediploma bestaat uit zes onderdelen.

Algemene anatomie en fysiologie

Onderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.

Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie

Onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.

Hygiëne, arbo en milieu, Code van het voetverzorgingsbedrijf

Onderwerpen: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en arbo-wetgeving.

Theorie van de praktijk

Onderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.

Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemen

Hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen)

Al het geleerde wordt getoetst op dit praktijkexamen door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. Je dient o.a. de volgende handelingen te verrichten: Juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voetonderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding zeven praktijkdagen

Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de door TCI voorgeschreven materialen die je dient aan te schaffen, ontvang je tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze moderne locatie in Barneveld verzorgd. Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Aangezien het studiemateriaal en de praktijkdagen naadloos aansluiten op de exameneisen van het Platform branchediploma voetverzorging (KOC, ProVoet, FNV mooi en HBA-Hoofdbedrijfschap Ambachten), mag deze opleiding Pedicure Branchediploma met recht een topper worden genoemd.

DIPLOMA

Pedicure Branchediploma

Examens voor het landelijk erkende branchediploma Pedicure worden vier keer per jaar afgenomen door de branche erkende exameninstantie TCI in de regio Utrecht. Het betreft 4 theorie-examens en 1 proeve van een basisbehandeling (praktijkexamen) en een portfolioassessment. Meerdere theorie-examens op een dag afleggen is mogelijk.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

14 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen.
Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet je rekenen op ca. 8 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

4/5
Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

Het is duidelijk en overzichtelijk, wel is het wat moeilijker dan ik had gedacht. Moet goed mijn hoofd erbij houden. Maar doe het met veel plezier !!!

4/5
Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

goede les materiaalen en duidelijke uitleg

5/5
Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

Duidelijk les materiaal. Je huiswerk wordt super snel nagekeken. Gewoon super.

LESGELD

Lesgeld

Pedicure branchediploma (voetverzorging)
20x €49,50 of ineens €899,00
Inschrijven
Met hulp
20x 49,50
of ineens €899,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Pedicure Branchediploma (voetverzorging)
5/5

Duidelijk les materiaal. Je huiswerk wordt super snel nagekeken. Gewoon super.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!