Pedicure Branchediploma (Voetverzorging)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Pedicure Branchediploma (Voetverzorging)
provoet
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€1219,00
1097,10
of 
14 x €86,40
4.4/5

Beoordeeld door 47 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 14 maanden
ALGEMEEN

Professioneel pedicure worden? Volg de Pedicure opleiding voor het Branchediploma

Wil jij leren hoe je mensen met voetproblemen helpt? Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De Pedicure opleiding leidt je op voor het officieel erkende branchediploma.

 
behaal het landelijk erkende branchediploma Pedicure
 
inclusief 10 praktijkdagen
 
studeer met begeleiding van een ervaren vakdocent

Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen over goed schoeisel en behandelt klachten zoals likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels.

Deze voetproblemen komen regelmatig voor. Er is dus veel vraag naar goede professionele pedicures die deze klachten kunnen verhelpen. Met een Pedicure opleiding leer jij hoe je deze mensen kunt helpen! 

Erkend door ProVoet

NHA is door brancheorganisatie ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen.

Ook kun jij je na het slagen laten registreren bij ProVoet. Je mag dan het ProVoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat je een erkend pedicure bent!

Benieuwd of deze Pedicure opleiding iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar pedicure worden heb jij al gezet!

 

Pedicure opleiding: verdiep je in anatomie en orthopedie

Ga je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past.

De Pedicure opleiding voor het Branchediploma bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiëne, arbo en milieu, communicatie en nog veel meer. Aan het eind van de opleiding voer je een basisbehandeling uit (dit is het praktijkexamen).
 

Jouw toekomst als pedicure

Met het Pedicure Branchediploma kun je veel kanten op. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of heeft juist een baan in een ziekenhuis of zorginstelling jouw voorkeur? Mogelijkheden genoeg!

Kies nu voor de Pedicure opleiding en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Pedicure opleiding

De opleiding Pedicure Branchediploma bestaat uit zes onderdelen.

Algemene anatomie en fysiologie

Onderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.
 

Pathologie

Onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.

Richtlijnen van hygiëne- en Arboregels in praktische situaties

Onderwerpen: oprichten/ondernemen, inkoop, inrichting, milieu, hygiënisch handelen, bedrijfshygiëne, doel van de Arbowet en de Branchecode.

Theorie van de praktijk

Onderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.

Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemen

Hoe run je een eigen praktijk? Hoe werf je klanten? Hoe maak je een kostenberekening en hoe schrijf je een ondernemersplan?

De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen)

Alles wat je hebt geleerd wordt getoetst op dit praktijkexamen dat wordt afgenomen door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche.

Je dient op het praktijkexamen o.a. de volgende handelingen uit te voeren: juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voetonderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.

Inclusief praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze Pedicure opleiding 10 praktijkdagen (á 8 uur). Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van een ervaren vakdocente, al het geleerde in praktijk op jouw voetmodellen.

Voor de praktijkdagen heb je materialen nodig. Deze kunnen NHA-cursisten met korting aanschaffen bij MSK. Deze materialen zullen ongeveer € 350,- kosten en kunnen ook na de opleiding goed gebruikt worden.

Natuurlijk heb je als pedicure ook een pedicuremotor nodig voor o.a. het frezen van dikke nagels. Hierover ontvang je tijdens de opleiding advies. De praktijkdagen worden op een moderne, professionele locatie centraal in het land verzorgd. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Pedicure Branchediploma (Voetverzorging), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Pedicure Branchediploma (Voetverzorging)

Het is een pittige opleiding.. alles erop en eraan. Maar dat is wat ik ook verwacht had. Straks hopelijk dan ook een waardig diploma

10/10

Een interessante en leerzame opleiding, uitgebreide informatie over het menselijk lichaam, veel werk, maar erg leuk om te doen!

8/10

Ik vind de opleiding bést pittig en vraag me af of delen van de stof wel relevant is voor het vak pedicure! Er wordt geschreven dat de opleiding vergelijkbaar is met niveau 3. Zelf denk ik dat niveau 4 meer aansluit bij de omschrijving.

10/10

Ik ben super tevreden met de les pedicure branche in verband met dat ik van mezelf ook veel voeten problemen heb en ik achter veel dingen bent gekomen o.a de zenuwen die ernaartoe leiden allemaal via deze opleiding geleerd.

DIPLOMA

Pedicure Branchediploma

Examens voor het landelijk erkende branchediploma Pedicure worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI. Het betreft 3 theorie-examens, één proeve van een basisbehandeling (praktijkexamen) en een portfolioassessment ondernemersvaardigheden.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar TCI. Het examengeld betaal je bij TCI pas bij aanmelding voor het examen. Zie voor meer informatie: www.tci-examens.nl

Vooropleiding

Voor deze Pedicure opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Hou er wel rekening mee dat het niveau van deze brancheopleiding overeenkomt met mbo niveau 3.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Pedicure Branchediploma (Voetverzorging) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Pedicure Branchediploma (Voetverzorging) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Pedicure Branchediploma (Voetverzorging), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De pedicure opleiding duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Pedicure Branchediploma (Voetverzorging)

€1219,00 €1097,10
of  14x 86,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€1219,00 €1097,10
of  14x 86,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De leeromgeving is heel duidelijk en de lesstof is prima te volgen. Het huiswerk wordt snel nagekeken en ik krijg goede feedback. Het huiswerk eventueel aanpassen met de feedback is ook eenvoudig. Ik ga vrij snel door de lesstof heen, veel sneller dan de aangegeven uren per week. Het is dan wel aan mij om een methode te vinden om de stof tot me te nemen voor de theorie examens. In de boeken vind je hier tips voor waar ik gebruik van maak. Over de praktijklessen kan ik nog niks melden, die moet ik nog doen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!