Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Marktonderzoek

Marktonderzoek
Gratis proefles
Inschrijven
4x
102,50
of ineens
€744,00 €372,00
ALGEMEEN

Kritisch en objectief onderzoeken? Volg de cursus Marktonderzoek op HBO-niveau

Het bedrijfsleven heeft deskundige marktonderzoekers nodig. Goede onderzoeksvragen en controleerbare feiten leiden tot onderbouwde marketingbeslissingen. Leer de juiste gegevens op de juiste wijze verzamelen in de cursus Marktonderzoek.

In de cursus Marktonderzoek leer je hoe je kritisch, objectief en praktijkgericht marktonderzoek verricht.

Denk aan onderwerpen als:

 • bestaande informatie verzamelen en analyseren;
 • steekproeftechnieken toepassen;
 • meetinstrumenten gebruiken: vragenlijsten, interviews en groepsgesprekken;
 • onderzoeksuitkomsten berekenen en analyseren;
 • marktonderzoek rapporteren;
 • marktonderzoek uitbesteden.

 Marktonderzoek: dé basis voor succes

Gedegen marktonderzoek staat aan de basis van succesvolle strategie. Leer hoe je de juiste gegevens verzamelt, zodat je een effectieve doelstelling kunt opstellen.

De cursus Marktonderzoek duurt twee maanden. Je ontwikkelt de verschillende onderzoeksvaardigheden stap voor stap. Je past het geleerde direct toe.

Kritisch nadenken, feiten controleren, onderzoeksvragen formuleren, onderzoek uitvoeren, conclusies en adviezen formuleren – het wordt een tweede natuur.

Kwalitatief onderzoek en kwantitatief onderzoek

Wanneer pas je kwalitatief onderzoek toe? En wanneer kwantitatief onderzoek? Of beide? In de cursus Marktonderzoek leer je wanneer je welke onderzoeksmethode kiest. Verder leer je hoe je een marktonderzoek rapporteert en uitbesteedt.

PROGRAMMA

Studieprogramma Marktonderzoek

Een marktonderzoeker is kritisch, objectief en praktijkgericht. Cijfers en inzichten die verzameld worden leiden tot betere beslissingen en afwegingen. Hiervoor is voldoende kennis van het te onderzoeken onderwerp nodig. En dit leer je in de module Marktonderzoek!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Het verzamelen en analyseren van bestaande informatie

Om goed onderzoek te doen is veel materiaal nodig. Je leert hoe je gegevens uit bestaande informatie verzamelt en analyseert.

Steekproeven en meetinstrumenten

We behandelen welke steekproeftechnieken het best passen bij een onderzoeksvorm. Ook komen verschillende meetinstrumenten, zoals vragenlijsten, interviews en groepsgesprekken aan de orde.

Het berekenen en analyseren van de onderzoeksuitkomsten

Nadat je alle onderzoeksgegevens heeft verzameld, staat het berekenen, controleren en analyseren van onderzoeksuitkomsten centraal. Je leert hoe je marktonderzoeken rapporteert en eventueel uit kunt besteden.

DIPLOMA

Diploma Marktonderzoek

Bij NHA rond jij je cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent (inclusief gratis oefenexamen). Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een afsluitend examen, dan leiden wij je kosteloos op voor het herexamen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Marktonderzoek
4x €102,50 of ineens €744,00 €372,00
Inschrijven
Met vakdocent
4x 102,50
of ineens €744,00 €372,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!