Communicatie en Media Design (CMD)  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Communicatie en Media Design (CMD)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
1019,00
of 
18 x €62,50
3.8/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 18 maanden
ALGEMEEN

Passie voor designen? Volg de creatieve CMD opleiding!

Heb jij een echte passie voor digitaal designen? En zit jij boordevol ideeën voor wervelende marketingcampagnes? Dan is de opleiding CMD echt iets voor jou!

CMD staat voor Communicatie en Media Design. Een hele mond vol en het klinkt indrukwekkend. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Met deze CMD opleiding combineer je marketingkennis met grafisch ontwerpen. Jij gaat aan de slag met het ontwerpen en vormgeven van digitale producten en diensten. Denk hierbij aan websites, apps, logo’s en animaties.

Geen dag is hetzelfde voor jou als toekomstig CMD’er. Mooie en uitdagende projecten liggen voor jou in het verschiet. Jouw ideeën komen tot leven tijdens sprankelende marketingprojecten. Projecten waar je vol trots op terugkijkt. Dat heb jij maar mooi voor elkaar gekregen!
 

Realiseer jouw creatieve ideeën

Werk jij in de marketing? Of als grafisch vormgever? Dan is de opleiding CMD een zeer mooie aanvulling op je CV! Maar ook als jij de ambitie hebt om bijvoorbeeld als game designer of creative director aan de slag te gaan, dan is deze opleiding een zeer goede stap in de juiste richting.

Heb jij een passie voor designen? Mooi! Want met de opleiding CMD richt je je op het volledige ontwerpproces. Een kei in concepten bedenken én uitvoeren, dat omschrijft jou. Jouw ideeën weet je tot leven te wekken door jouw kennis van CMD. De opleiding leert je werken met Photoshop, InDesign en Illustrator. Na het afronden van de opleiding heb jij alle kennis in huis om hier professioneel mee aan de slag te gaan.
 

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Ideeën van jezelf en anderen weet jij om te zetten tot prachtige en unieke ontwerpen. Jouw designs sluiten aan bij de wensen van je opdrachtgever. Ook kun jij kritisch kijken naar je eigen ontwerpen en naar die van anderen. Aan de hand van feedback weet jij het perfecte ontwerp te realiseren.

Jij bent een echte luistervink en door deze goede skills weet jij precies met het product te komen waar je opdrachtgever om vraagt. Of dit nu animaties betreft of een logo of website, jij draait er je hand niet voor om na deze CMD opleiding.
 

Ontdek alle facetten van digital design

Je gaat alle geheimen leren van social media, PR en marketing. Jij bent degene die komt met waanzinnige ideeën voor marketingcampagnes. Ook kun jij veel van je ideeën direct uitvoeren door je kennis van webdesign en grafische programma’s.

Van alle markten thuis in digital design, dan ben jij. Na het afronden van de opleiding CMD ben jij dan ook een zeer waardevolle toevoeging voor ieder bedrijf dat zijn marketingactiviteiten serieus neemt.

Je leert gebruiksvriendelijke producten te ontwerpen met het oog op de toekomst. Daarbij weet je ook rekening te houden met mens, natuur en maatschappij.

Heb je nog geen kennis van marketing of grafisch vormgeven? Geen probleem! Deze CMD opleiding begint bij de basis en is daarmee geschikt voor iedere creatieveling die als CMD’er aan de slag wil.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Communicatie en Multimedia Design

Je gaat aan de slag met verschillende (grafische) programma’s. Hier hoef je geen ervaring in te hebben, stap voor stap nemen we je mee in deze wereld. Dat maakt deze opleiding CMD geschikt voor iedereen die interesse heeft in dit prachtige vak.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding CMD.

 • Communicatie en Management
  Van marketing tot PR, jij gaat aan de slag met alles dat hiermee te maken heeft
 • Webdesign
  Een prachtige website designen, jij draait er je hand niet meer voor om
 • Photoshop, InDesign en Illustrator
  Je gaat alle ins en outs leren van verschillende grafische programma’s

Als CMD’er kun je aan de slag in verschillende branches. Van communicatie- en ontwerpbureaus tot de cultuursector. Maar ook als zelfstandige kun je aan de slag en leg je met deze CMD opleiding de perfecte basis.  Een prachtig en creatief vak waar je verschillende kanten mee op kunt dus.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Communicatie en Media Design (CMD), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Communicatie en Media Design (CMD)

Het eerste deel van de opleiding is veel leesstof. Maar vanaf het tweede deel ga je hier echt mee aan de slag.

8/10
Communicatie en Media Design (CMD)

Tot nu

6/10
Communicatie en Media Design (CMD)

Het is een uitgebreide opleiding waar je veel kan leren op het gebied van communicatie en design. Daarnaast is de opleiding erg afwisselend, wat ik erg fijn vind. De huiswerkopdrachten vind ik vaak weinig toelichting bevatten en de omschrijving van casussen is vaak te kort. Waardoor je niet gerichte antwoorden kan geven. Verder mis ik een optie om na het insturen van huiswerk nog vragen/opmerkingen te kunnen plaatsen als reactie op de feedback.

6/10
Communicatie en Media Design (CMD)

Ik vind het een goede cursus. Soms duurt nakijken lang. Misschien handig als docente vasten dagen hebben voor nakijken en vragen beantwoorden

DIPLOMA

Diploma Communicatie en Multimedia Design

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Communicatie en Media Design (CMD) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Communicatie en Media Design (CMD) kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Communicatie en Media Design (CMD), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Communicatie en Multimedia Design (CMD) staat een studieduur van 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Communicatie en Media Design (CMD)
€1019,00
of  18x 62,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1019,00
of  18x 62,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus is heel duidelijk doorgedacht en de docenten zijn echt aanwezig! Ook als ik vragen heb zijn er meerdere mogelijkheden om deze te stellen. In het algemeen een hele leuke manier van studeren!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!