Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Belangrijke studie-informatie Beroepscursussen


1.
Waarom studeren bij de NHA
2. Meer unieke voordelen bij de NHA
3. Behulpzame leraren en kwaliteitslessen
4. Examens, diploma's, getuigschriften

Waarom studeren bij de NHA

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Samenwerking met toonaangevende organisaties
NHA werkt samen met erkende exameninstanties en leidt op voor de erkende diploma's van NIMA, NEMAS, Associatie, SVM, CITO, CCV, SVH, SEA enzovoort. Hiermee voldoet het onderwijs van de NHA aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De NHA werkt nauw samen met toonaangevende organisaties als:Het begon 80 jaar geleden
De basis voor de NHA werd 80 jaar geleden gelegd door een onderwijzer die mensen wilde helpenom vooruit te komen en die daarvoor schriftelijk onderwijs kozen! Dat helpen is altijd gebleven en daarom volgden inmiddels naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten met succes en veel plezier de diverse cursussen en opleidingen van de NHA. De NHA heeft altijd al tot de modernste onderwijs-instellingen behoord en staat garant voor een uitstekende leskwaliteit en service.

Officieel erkende diploma's
De NHA legt zich met name toe op veelgevraagd schriftelijk onderwijs: beroepsopleidingen, opleidingen om een eigen zaak te starten, voortgezet onderwijs, taal- en hobbycursussen. Dat is onze kracht en voor u van groot belang. De NHA leidt op voor erkende diploma's die door bedrijven, overheid en instellingen veel gevraagd worden.
 
ISO 9001: Een ijzersterke kwaliteitsgarantie       
Het kwaliteitsmanagementsysteem van de NHA is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat heeft betrekking op; het ontwikkelen en actualiseren van cursussen,
het didactisch begeleiden van cursisten en het examineren van cursisten.
Een ijzersterke kwaliteitsgarantie! 

Uw levensstijl kunt u handhaven
Uw werk kan doorgaan. U hoeft uw baan en verenigingsleven voor een NHA-studie niet op te zeggen. Het is belangrijk dat u op vaste tijden studeert. Maar u kunt gemakkelijk vooruit studeren of een avondje opschuiven. Zo hoeft u niet op een familiefeestje te ontbreken of een les te missen.

Een schriftelijke thuisstudie is zeer efficiënt
U verliest geen tijd met reizen. U studeert waar u wilt en wanneer u wilt. Verloren uurtjes kunt u nu aan uw studie besteden. U bent niet gebonden aan vaste lesuren of lesdagen. Studeert u gemakkelijk in de avonduren? Of leert u liever 's morgens? Drinkt u graag tussendoor een kopje koffie of heeft u behoefte aan wat afwisseling? Met een thuis-cursus van de NHA kunt u zelf bepalen hoe, waar en wanneer u studeert. U bent baas over uw eigen tijd en bepaalt zelf uw manier van studeren. Zo wordt studeren plezierig.

Iedereen kan een cursus van de NHA volgen
Om bij de NHA een studie te kunnen volgen hoeft u beslist niet extra begaafd te zijn. NHA gaat er namelijk bij de samenstelling van de cursussen van uit dat niet iedereen tot de "besten" van
de klas behoorde. De lessen zijn helder en duidelijk. Voor de meeste NHA-cursussen is geen speciale vooropleiding nodig.

Leeftijd is niet belangrijk
De NHA heeft cursisten van elke leeftijd. Zeer jonge cursisten, maar ook veel cursisten van 60 jaar en ouder. Studie houdt hen geestelijk fit en geeft enorm veel voldoening. Wetenschappelijk (en in de praktijk) is aangetoond, dat ouderen niet slechter leren.
Studie kan een mooie vrijetijdsbesteding en een perfecte training van de hersenen zijn.

U mag uw cursus opzeggen.
U bent niet verplicht om een cursus af te maken. Het is altijd mogelijk dat u tussentijds moet stoppen om persoonlijke redenen. De NHA begrijpt dat. U kunt dan ook zonder meer een cursus met begeleiding van de NHA tussentijds beëindigen. In dat geval geldt een opzegtermijn van 3 maanden. Voor basis-opleidingen geldt opzeggen per studieperiode.

Meer unieke voordelen van de NHA

U kunt elke dag starten
U kunt met de studie starten wanneer u wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw studiejaar te wachten. De leraren van de NHA staan altijd voor u klaar. Wanneer u plannen heeft om een studie te beginnen is het verstandig om de aanvang van uw studie niet uit te stellen. U weet het immers: "van uitstel komt afstel". Start dus vandaag nog met een cursus!

Kies uw eigen tempo
Al onze cursussen zijn gebaseerd op het tempo dat het beste past bij de gemiddelde cursist. Het gemiddelde studietempo ligt bij de meeste cursussen van de NHA op 4 lessen per maand. Maar u kunt zelf een ander studietempo kiezen. Heeft u meer tijd vrij of wilt u sneller studeren? Dat kan. U kunt de lessen in een tempo van bijvoorbeeld 6 of 8 lessen per maand ter correctie inzenden. Wilt u meer tijd aan elke les besteden, of heeft u een periode met veel andere werkzaamheden? Volg dan 2 lessen per maand. De NHA past zich aan uw tempo aan. U bepaalt altijd uw eigen studietempo! 

U leest alles zo vaak u wilt.
Wie droomde er vroeger in de klas niet eens even weg?
Dan had u meteen de stof gemist. Dat probleem is verleden tijd met een NHA thuis-studie, want alles wat u moet weten staat
in de lessen. Heeft u iets in de lessen niet begrepen, dan
kunt u het heel eenvoudig opnieuw lezen. Het tempo van
een leraar voor de klas kan soms te hoog (of te laag) zijn.
Dat is het nooit bij uw NHA-cursus, want u bepaalt uw
eigen tempo en leest de stof zo vaak als u wilt. Zijn er dan
nog vragen, dan is er uw geduldige leraar om u te helpen.

Geen concurrentiestrijd in de klas
Geen ongelijke aandacht voor de één of de ander.
U heeft niets te maken met het tempo van anderen. U wordt niet afgeremd of opgejaagd. U werkt rustig in uw eigen tempo. U heeft als het ware uw eigen privéklas.

Examengarantie van NHA

Wij zijn overtuigd van de goede kwaliteit van onze cursussen en opleidingen. Onder leiding van onze deskundige en behulpzame docenten bereiden wij je helemaal voor op jouw examen. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het eerste examen, dan bieden wij examengarantie. Dit houdt in dat we je gratis opleiden voor het volgende herexamen. Je mag dan opnieuw je huiswerk insturen en rekenen op de hulp van je docent. Daarvoor brengen wij geen extra kosten in rekening, behalve het examengeld voor het af te leggen examen. Deze examengarantie is uiteraard niet van toepassing op cursussen en opleidingen die tussentijds worden opgezegd of waar geen hulp bij wordt afgenomen.


Proefexamens en Examentraining
U wordt grondig opgeleid en voorbereid op het examen. De NHA werkt in diverse cursussen met zogenaamde proefexamens. Deze proefexamens zijn de ideale manier om te testen hoe goed u de inhoud van de cursus kent. U kunt dus zelf beoordelen of u klaar bent voor het afleggen van een examen. De uitslag van een proefexamen geeft duidelijk aan, of bepaalde onderdelen van de leerstof nog eens onder de loep genomen moeten worden. U kunt dan uw kennis gericht bijschaven. Deelnemen aan een examen is niet verplicht.

Altijd een vriendelijk advies
Bel voor meer info (077) 30 67 000. De vriendelijke adviseurs en adviseuses
van de NHA staan u graag te woord. Het maakt niet uit of u
al heeft ingeschreven of dat u nog geen cursist bent.
Wij nemen de tijd voor al uw studie- of algemene vragen.

Behulpzame leraren en kwaliteitslessen


Uw eigen behulpzame leraar
Alleen bekwame en vriendelijke leraren en leraressen komen in aanmerking voor een aanstelling bij de NHA. Heel belangrijk is dat ze volledig bevoegd zijn en een jarenlange praktijkervaring hebben. Maar de NHA vindt het zeker zo belangrijk dat het menselijke leraren zijn. Uw leraar of lerares heeft maar één doel voor ogen: u helpen, steunen en adviseren. U maakt kennis met hem of haar door de persoonlijke kennismakingsbrief die u ontvangt bij de cursus.

De hoge kwaliteit van de lessen
De lessen van de NHA worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Daarbij staat voorop dat de lessen vooral helder en duidelijk te begrijpen moeten zijn. U heeft er geen woordenboek bij nodig. U leert alleen de stof die echt nodig is. Ballast wordt achterwege gelaten. U zult de lessen snel kunnen begrijpen en u wordt hierbij geholpen door de overzichtelijke opbouw en duidelijke illustraties.

De handige lessen

Geen gezoek of geblader in boeken. U vindt alles in de lessen: duidelijk, in volgorde en op zijn plaats. De cursussen van de NHA zien er anders uit. Ze zijn beter doordacht. Gemaakt voor uw gemak. Elke les vormt een afgerond geheel en geeft u het gevoel weer een bouwsteen aangebracht te hebben. Als de stof verandert, wordt de betreffende les meteen vervangen. De NHA kan dankzij haar moderne drukkerij de lessen per dag opnieuw drukken. Een beter systeem bestaat niet. In de fraaie opbergmap(pen) die u kosteloos bij de lessen krijgt meegezonden, kunt u de lessen heel gemakkelijk opbergen. 

Vrijwel alle cursussen zijn compleet zonder extra kosten
U hoeft in principe niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Wat bij de cursus hoort, krijgt u automatisch thuisgezonden door de NHA. Ook de fraaie opbergmappen, CD's, oefenmaterialen enzovoorts!

Het lesmateriaal blijft uw eigendom
Wanneer u cursist bent bij de NHA worden de lessen die u ontvangt uw eigendom. U hoeft dus geen lessen terug te zenden. Dat stelt u in de gelegenheid om later nog eens terug te grijpen naar dit lesmateriaal, en zo uw kennis opfrissen of bepaalde zaken nog eens na te kijken. Ook is de lessenserie op zich een fijn bezit. In de fraaie verzamelmappen vormt zij een waardevol naslagwerk, dat op uw boekenplank niet zal misstaan.

Huiswerk en correctie (per post of internet)
Huiswerk maken en inzenden naar uw leraar is niet verplicht, maar wel verstandig voor het succesvol afronden van uw studie. Aan het einde van een les vindt u de vragen of opgaven. De stof vindt u terug in de les die u net bestudeerd heeft. U kunt gebruik maken van het handige uitwerkpapier dat u bij de cursus ontvangt. U stuurt het huiswerk rechtstreeks naar uw leraar (per post of via internet) die het dan snel weer naar u terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg en antwoord op uw eventuele vragen.

Contact met medestudenten via NHA-studentenplaza
Door in te loggen op NHA-studentplaza kunt u direct in contact
komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt
dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een
keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk!

U mag tot 6 jaar lang huiswerk insturen!
Ook dat is uniek in Nederland. Heeft u alle lessen van de cursus al ontvangen, maar bent u niet helemaal bij met uw studie?
Ga dan gerust in uw eigen tempo verder. Blijf de lessen in uw eigen tempo ter correctie inzenden. U kunt er zo lang over doen als u wilt, of zo lang u het nodig vindt. Uw leraar blijft u helpen en begeleiden. Daar zijn voor u geen extra kosten aan verbonden.

Examens, diploma's, getuigschriften

Aan het einde van de cursus wordt u de trotse bezitter van een waardevol diploma of getuigschrift. Uw carrièrekansen nemen toe. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats. U bepaalt zelf of u wilt deelnemen aan een examen.

Diploma's en getuigschriften
Samen met uw leraar werkt u naar het examen of het getuigschrift toe. Examens zijn niet verplicht. Wanneer u als vrijetijdsbesteding wenst te studeren kan dat natuurlijk ook. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant  kunt u met een gerust hart de uitreiking van een diploma of getuigschrift tegemoet zien.

De NHA biedt u de volgende mogelijkheden:

A. Officieel erkende diploma's
De NHA leidt op voor officieel erkende diploma's.
Wanneer u het vereiste niveau aan kennis en vaardigheden heeft
verworven, kunt u aan de examens deelnemen.
Deze examens worden door veel kandidaten (ook van
andere onderwijsinstituten) afgelegd en staan onder
toezicht van een rijksgecommitteerde. De data,
aanmeldgegevens en adressen van deze examens zijn
ruim van tevoren bekend. U moet wel zelf uw aanmelding voor deze examens verzorgen. De examenkosten zijn niet in het lesgeld inbegrepen en verschillen per examen. 

B. Officieel instituutsdiploma

De NHA verzorgt voor een aantal cursussen en opleidingen de digitale instituutsexamens zelf.
Wanneer u een examen voor een instituutsdiploma met goed gevolg aflegt, ontvangt u het officiële NHA-instituutsdiploma. U kunt nagenoeg alle examens op elke dag van het jaar en dicht bij huis afleggen. U bepaalt zelf wanneer en waar u het NHA examen wvoor een instituutsdiploma wilt maken. De testcentra liggen verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij u in de buurt. Dit bespaart u reistijd en u kunt meteen het examen maken als u de betreffende lesstof hebt afgerond.

U kunt zich via het NHA-Studentenplaza (digitale leeromgeving) eenvoudig aanmelden.
Aangekomen bij een testcentrum legitimeert u zich middels paspoort, rijbewijs of identiteitskaart en ontvangt u een inlogcode. Die vult u in op de computer en het examen begint. Wanneer u klaar bent of wanneer de tijd voorbij is, stopt het programma. U krijgt de officiële uitslag per post toegezonden. Tevens wordt deze getoond in uw digitale leeromgeving.


Deelname aan een NHA-Instituutsexamen bedraagt € 125,- voor 1 examen. Bestaat uw cursus of opleiding uit meer dan 1 NHA-examen, dan betaalt u een extra voordelig tarief; namelijk € 75,- per examen. Het examengeld betaalt u bij NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen.

C. Officieel NHA getuigschrift (als u geen examen doet)
Na afloop van iedere cursus kunt u een officieel NHA getuigschift ontvangen. Dit getuigschrift kunt u schriftelijk  of via Plaza aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u de trotse bezitter van een getuigschrift van de NHA, dat zijn waarde in het bedrijfsleven bewezen heeft. De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 19.

Belastingteruggaaf voor NHA studie
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstig beroep aftrekken van de belasting. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belasting-schaal) van jouw studiekosten.
Dat maakt je studiebij de NHA nog voordeliger.

De drempel in box 1 van de inkomstenbelasting voor de aftrek van scholingsuitgaven is verlaagd naar 250 euro. Hierdoor komen alle opleidingen van de erkende NHA voor belastingteruggaaf in aanmerking.

Voorbeeld:

Lesgeld                   1500 euro
Belastingdrempel   250 euro
aftrekbaarbedrag  1250 euro..... Belastingteruggaaf tussen de 462 euro (37%) en 650 euro (52%)

Zoals je ziet betaalt de overheid, middels de belastingteruggaaf, mee aan je beroepsgerichte studie bij de erkende NHA.

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.

Studeren in het buitenland
Wanneer u, om welke reden dan ook, in het buitenland bent en toch wilt studeren, dan is schriftelijk onderwijs een goede mogelijkheid. De NHA heeft veel cursisten die in het buitenland wonen en werken en van deze mogelijkheid gebruik maken. Bij de organisatie van de lesverzending, de correctie en huiswerkverzending is daar rekening mee gehouden. Wij zenden u daarom de lessen graag toe, waar ook ter wereld. U kunt ook zonder problemen uw huiswerk naar uw leraar sturen. Neem voor meer informatie telefonisch of per e-mail contact op met onze studieadviseurs.

Studeer met hulp voor het beste resultaat!
De meeste cursisten kiezen voor STUDEREN-MET-HULP van
hun vriendelijke en persoonlijke leraar. Onze begeleiding gaat
veel verder dan de zogenaamde begeleiding waarbij u af en toe
eens kunt bellen. Bij de NHA kunt u van elke les het huiswerk
opsturen naar uw vriendelijke persoonlijke leraar. Hij stuurt de
lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw
steun en toeverlaat die altijd voor u klaar staat. Samen met u
zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan
hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in
de rug geeft. Maar als u dat wilt, kunt u ook kiezen voor een
zelfstudie-zonder-hulp.  

Verschillen tussen zelfstudie en met hulp:

Zelfstudie zonder hulp Studeren met hulp van onze docent
Goedkoopste lesvorm. Kost iets meer.
U kunt geen getuigschrift aanvragen. U kunt wel een getuigschrift aanvragen.
Geen mogelijkheid om huiswerk in te sturen Wel mogelijkheid om huiswerk in te sturen.
Geen mogelijkheid om vragen te stellen. Wel mogelijkheid om vragen*

* =  vragen stellen en huiswerk insturen kan tot zes (!) jaar na aanvang van de cursus.

Studiebegeleiding via onze digitale leeromgeving
De NHA biedt u bij nagenoeg alle cursussen en opleidingen de mogelijkheid om via de digitale leeromgeving contact te hebben met onze docent. Uw huiswerk stuurt u op via de elektronische weg en de correcties en aanwijzingen worden snel via de digitale leeromgeving naar u teruggestuurd.  Natuurlijk mag u het huiswerk ook gewoon per post versturen, wanneer u dat prettiger vindt. De keus is aan u!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.