Gratis studiegids

Studie informatie hobbycursussen

 

Voor iedereen en voor elke leeftijd

De hobbycursussen van NHA zijn er voor iedereen. Je denkt dat je geen aanleg hebt voor een creatieve hobby? Daar zou je je best eens schromelijk in kunnen vergissen. Iedereen heeft creativiteit en talent. Soms duidelijk, vaak verborgen. Eigenlijk geeft je interesse al aan waar je verborgen talent zit. 

Het gaat vaak om het aanleren van bepaalde technieken die je je snel eigen kunt maken met een cursus van NHA. Doen is belangrijker dan aanleg. De hobbycursussen van NHA worden met plezier gevolgd door tienduizenden cursisten van 15 jaar tot 70 jaar en ouder. Velen volgen de cursus ook als voorbereiding op hun royale vrije tijd na het pensioen. 

Gespecialiseerd in hobbycursussen

NHA is als enige gespecialiseerd in een breed pakket vrijetijdscursussen. Dat betekent: lage prijzen en extra goede cursussen. De basis voor NHA is 85 jaar geleden gelegd. De enorme ervaring in schriftelijk vrijetijdsonderwijs vind je terug in de fraai uitgevoerde lessen. De vakbekwame auteurs geven je juist die aanwijzingen, die belangrijk zijn om op een plezierige manier wegwijs te worden in alle aspecten van je nieuwe hobby. Elke les bevat weer nieuwe tips en aanwijzingen. In zeer korte tijd heb ook jij het in de vingers om het geleerde in de praktijk te brengen.

Vooral plezierig

Je leert geen moeilijke of overbodige dingen. Je hobby moet immers vooral plezierig zijn! Het moet een hobby zijn waarvan je nog jaren kunt genieten, waarin je rust en ontspanning vindt! Je treft in deze studiegids zelfs hobby’s aan die uitzicht geven op een nieuw beroep of een aantrekkelijke bijverdienste.

Persoonlijke docenten

De enthousiaste docenten zijn veelal bekende kunstenaars of behoren tot de allerbesten op hun vakgebied. Zij zijn bereid hun kennis met je te delen en besteden alle aandacht aan de cursussen, die - waar en wanneer nodig - steeds aan de nieuwste ontwikkelingen worden aangepast. Alles wordt duidelijk uitgelegd, met handige voorbeelden en illustraties. Je leert alles spelenderwijs, stap voor stap.

Vrijheid blijheid

Bij de meeste cursussen vind je aan het eind van iedere les opgaven die je ter correctie naar je persoonlijke docent kunt opsturen. Deze geeft jou dan aanwijzingen die je hobby nog plezieriger maken. Je bent echter volkomen vrij de opgaven al dan niet op te sturen. Stel je docent ook gerust vragen, deze helpt je graag.

Voordelige lesgelden

De hobbycursussen van NHA zijn stuk voor stuk van topkwaliteit en hun voor iedereen betaalbare prijs meer dan waard! De organisatie van NHA is dynamisch en compact.

Mede doordat gebruik wordt gemaakt van de modernste middelen bij opzetten, drukken en verzenden van het lesmateriaal is het mogelijk kosten te besparen. Dat werkt door in de lesgelden: een hobbycursus van NHA is goedkoop! Daarbij behoud je het recht je cursus te stoppen. Het teveel betaalde lesgeld wordt dan aan je terugbetaald.

Getuigschrift

Na afloop van veel cursussen kun je een getuigschrift ontvangen. Je kunt het getuigschrift aanvragen wanneer je van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende haalde (5,5 of hoger).

Je bent dan de trotse bezitter van een getuigschrift van NHA. De kosten van dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Eigen tempo, eigen plek

De hobbycursussen van NHA kun je, heerlijk ontspannen, thuis volgen. In je eigen tempo. Je hoeft voor de lessen de deur niet uit, want de post brengt elke maand je cursuslessen bij je thuis en je hebt direct alles bij de hand. Je bent niet gebonden aan vaste lestijden en bent met je hobby bezig wanneer en zo lang als je dat zelf wilt.

Start of onderbreek wanneer je maar wilt 

Bij NHA kun je op elk door jou gewenst ogenblik met een hobbycursus beginnen. Ga je op vakantie? Geen probleem: een telefoontje naar NHA en de toezending van je lessen wordt tijdelijk stopgezet. Natuurlijk bepaal je ook zelf wanneer je huiswerk instuurt. Hoe lang je ook over de cursus doet, je persoonlijke docent blijft jouw huiswerk nakijken.

Je mag opzeggen

Je bent niet verplicht je cursus af te maken. Het is altijd mogelijk dat er iets verandert in je privéomstandigheden. NHA begrijpt dat. Je kunt dan ook zonder meer een hobbycursus van NHA beëindigen. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 3 maanden, op basis van een gemiddeld studietempo, meestal 4 lessen per maand (dus 12 lessen).

Handleiding voor nieuwe cursisten

Elke nieuwe cursist ontvangt een korte handleiding waar precies in staat hoe alles in zijn werk gaat. De weinige regeltjes staan hierin duidelijk op een rijtje. Bijvoorbeeld over het inzenden van het huiswerk. Gemakkelijker kan het niet.

Complete cursussen

De hobbycursussen van NHA zijn uiterst compleet, inclusief een mooie ringband. Bij veel cursussen ontvang je ook nog eens gratis accessoires. Bij jouw cursus tref je alle informatie hierover aan. Na afloop van de cursus blijft alles jouw eigendom. Je bezit dan een mooi en handig naslagwerk, dat ook op je boekenplank niet zal misstaan.

Nog vragen?

Bel of schrijf gerust. Onze vriendelijke medewerkers en medewerksters helpen je graag. Doe dat vandaag nog. Je kunt dan snel met je nieuwe hobby aan de slag. Telefoon: (077) 306 70 00 of [email protected]

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!