Gratis studiegids

Studie informatie taalcursussen vanuit Nederlands


Kennis van talen

 

Waardevol voor beroep, cultuur en vakantie

Wie verschillende talen beheerst, heeft een grote voorsprong op anderen. Niet alleen tijdens je vakantie zul je dit merken, maar ook in je beroep. Mensen met talenkennis hebben vaak de “betere papieren” als het gaat om promotie of het krijgen van een baan. Steeds meer bedrijven werken internationaal.

Landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije zijn bekende handelspartners (Verenigd Europa). Bovendien zijn deze landen ook erg populair als vakantiebestemming. Het is natuurlijk plezierig als je je in zo’n land goed verstaanbaar kunt maken; niemand maakt je iets wijs, je kunt het allemaal verstaan en begrijpen. Jouw vakanties worden veel aantrekkelijker en je steekt er ook nog wat van op. Over enkele maanden kunt je al de taal van je keuze spreken. 

Hoe leer je goed en snel een vreemde taal?

NHA maakt als enige gebruik van het beproefde Easy-Learning-System (E.L.S.). De nadruk ligt bij dit systeem duidelijk op actief en praktisch taalgebruik en minder op grammatica. Je leert de taal zoals een kind zijn moedertaal leert, stap voor stap. Met het Easy-Learning-System gaat het alleen nog sneller en gemakkelijker. Het voordeel is dat je snel resultaat merkt. Al na het eerste lesblok beheers je een flinke woordenschat en is het spreken van de taal geen probleem meer! Het Easy-Learning-System is door NHA ontwikkeld en heeft zijn vruchten reeds afgeworpen bij veel enthousiaste cursisten. Voor hen is de taal niet vreemd meer, voor jou binnenkort ook niet meer… 

Overzichtelijk lesmateriaal voor het beste resultaat

Om de taal straks goed te beheersen, is duidelijk en volledig lesmateriaal nodig. Daarom zijn de cursussen verdeeld in een leesgedeelte en een luistergedeelte.

Voordelen van talenonderwijs bij NHA:

 • jarenlange ervaring in talenonderwijs;
 • het unieke en beproefde Easy-Learning-System voor snel en gemakkelijk resultaat;
 • hoge kwaliteit luisteroefeningen;
 • digitale geluidsbestanden;
 • optimale begeleiding;
 • prettig oefenmateriaal;
 • je kunt beginnen wanneer je dat wil;
 • je bepaalt zelf je studietempo;
 • lage maandelijkse lesgelden;
 • unieke Examengarantie;
 • geen speciale vooropleiding nodig;
 • voor beginners en gevorderden.

Alles over studeren bij NHA

 

Waar en wat jij wilt, wanneer je het wilt

Aan de keukentafel, in een koffiebar of onderweg in de trein. Met een NHA-opleiding studeer je waar en wanneer jij dat wilt. En wat je ook zoekt, bij NHA vind je altijd een passende cursus of opleiding; beroepsopleidingen, opleidingen waarmee je een eigen zaak kunt starten, certificaten (VMBO, HAVO en VWO), taal- en hobbycursussen.

Een NHA-opleiding is bijzonder efficiënt. Je bent geen tijd kwijt met reizen en je studeert comfortabel thuis wanneer het jou uitkomt. Jouw persoonlijke docent past zich volledig aan jouw tempo aan. Samen met jouw persoonlijke docent werk je naar een waardevol diploma toe.

Het begon 85 jaar geleden

De basis voor NHA werd 85 jaar geleden gelegd door een onderwijzer die mensen wilde helpen zich te ontwikkelen door middel van afstandsonderwijs. Dat helpen is altijd gebleven en daarom volgden inmiddels meer dan 2.000.000 mensen met succes en veel plezier een cursus of opleiding van NHA. NHA heeft altijd al tot de modernste onderwijsinstellingen behoord en staat garant voor een uitstekende leskwaliteit en service.

NHA is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 

Onderzoek wijst uit dat cursisten zeer tevreden zijn over NHA

Onafhankelijk onderzoek onder cursisten van NHA wijst uit dat men bijzonder tevreden is over de cursussen, de begeleiding, de service en de gunstige prijsstelling. Bron: onderzoek uitgevoerd door Newcom Research en Consultancy.

NHA biedt beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland

248 opleidingsinstituten zijn beoordeeld door hun cursisten. NHA scoort in dit onderzoek een prachtige 9e plaats. Hiermee laat NHA andere afstandsopleiders ver achter zich! Binnen de categorie ‘kwaliteit cursusmateriaal’ zijn we op de 4e plaats geëindigd.

Binnen de categorie ‘prijs-kwaliteitverhouding’ zijn we uitgeroepen tot de voordeligste opleider van Nederland: plaats 1.

Binnen de categorie ‘waarmaken van de verwachtingen’ zijn we eveneens op plaats 1 geëindigd, gedeeld met Fontys hogeschool en Nyenrode.

Persoonlijke begeleiding

 

Jouw persoonlijke docent

Alleen bekwame docenten komen in aanmerking voor een aanstelling bij NHA. Heel belangrijk is dat ze volledig bevoegd zijn en een jarenlange praktijkervaring hebben. Maar NHA vindt het zeker zo belangrijk dat het menselijke docenten zijn. Je docent heeft maar één doel voor ogen: jou helpen, steunen en adviseren. Er is alle tijd voor je. Hierdoor verloopt je opleiding goed en kun je prima resultaten boeken.

Huiswerk en correctie (internet)

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Huiswerk maken en inzenden naar je docent is niet verplicht, maar wel verstandig voor het succesvol afronden van je studie. Aan het einde van iedere les vind je de vragen of opgaven. De lesstof vind je terug in de les die je net bestudeerd hebt. Je stuurt het huiswerk rechtstreeks naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan snel weer naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg en antwoord op je eventuele vragen.

Je mag tot drie jaar lang huiswerk insturen!

Ook dat is uniek in Nederland. Heb je alle lessen van jouw opleiding al ontvangen, maar ben je niet helemaal ‘bij’ met je studie? Ga dan gerust in je eigen tempo verder. Blijf het huiswerk in je eigen tempo ter correctie inzenden. Jouw docent blijft je helpen en begeleiden. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

Helder en duidelijk lesmateriaal

Geen gezoek of geblader in boeken. De lessen van NHA worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Daarbij staat voorop dat de lessen vooral helder en duidelijk moeten zijn. Je leert alleen de stof die echt nodig is. Ballast wordt achterwege gelaten. Je zult de lessen snel begrijpen dankzij de overzichtelijke opbouw en duidelijke illustraties.

Je vindt alles in de lessen: duidelijk, in volgorde en op zijn plaats. De opleidingen van NHA zijn gemaakt voor jouw gemak. Elke les vormt een afgerond geheel en geeft je het gevoel weer een bouwsteen aangebracht te hebben. Als de stof verandert, wordt de betreffende les meteen vervangen.

Alle opleidingen zijn compleet, zonder extra kosten

Je hoeft niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Alles wat bij de opleiding hoort, krijg je automatisch thuisgezonden door NHA. Je betaalt geen cent extra!

Al het materiaal blijft jouw eigendom

Wanneer je cursist bent bij NHA worden de lessen die je ontvangt jouw eigendom. Je hoeft dus geen lessen terug te zenden. Hierdoor kun je later nog eens teruggrijpen naar dit lesmateriaal, en zo jouw kennis opfrissen of bepaalde zaken nog eens nakijken. In de fraaie opbergmappen vormt zich een waardevol naslagwerk, dat op jouw boekenplank niet zal misstaan.

Contact met medestudenten via Plaza

Door in te loggen op onze website www.nha.nl kun je direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra interessant!

Examens, diploma’s en getuigschriften

Samen met jouw persoonlijke docent werk je naar het examen of het getuigschrift toe. Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wenst te studeren kan dat natuurlijk ook. Met hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van een diploma of getuigschrift tegemoet zien.

NHA biedt je de volgende mogelijkheden:

A. Instituutsdiploma
Je kunt voor de cursussen Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Fins, Frans, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Kroatisch, Marokkaans, Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken, Nieuwgrieks, Papiaments, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Thai, Turks, Zakelijke correspondentie Duits, Zakelijke correspondentie Engels, Zakelijke correspondentie Frans, Zakelijke correspondentie Nederlands en Zweeds examen doen. Wanneer je een NHA-examen met goed gevolg aflegt, dan ontvang je het gewaardeerde NHA-instituutsdiploma. 

Je bepaalt zelf wanneer en waar je een NHA-examen wilt maken. De testcentra liggen verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart je reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de betreffende lesstof hebt afgerond. Je kunt je via Plaza (digitale leeromgeving) eenvoudig aanmelden.

Aangekomen bij een testcentrum legitimeer je je middels paspoort, rijbewijs of Identiteitskaart en ontvang je een inlogcode. Die vul je in op de computer en het examen begint. Wanneer je klaar bent of wanneer de tijd voorbij is, stopt het programma. Je krijgt de officiële uitslag per post toegezonden. Tevens wordt deze getoond in jouw digitale leeromgeving. De kosten voor deelname aan het instituutsexamen bedragen € 132,50.

B. Getuigschrift (als je geen examen doet)
Na afloop van iedere opleiding met studiebegeleiding kun je een NHA-getuigschrift ontvangen. Dit getuigschrift kun je schriftelijk aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je de trotse bezitter van een getuigschrift van NHA, dat zijn waarde in het bedrijfsleven bewezen heeft. De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Betaalt je werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om jou bij je studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat je talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd en verlies je geen kostbare werktijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsverantwoordelijke.

Studeren in het buitenland 

Wanneer je, om welke reden dan ook, in het buitenland bent en toch wilt studeren, dan is schriftelijk onderwijs een goede mogelijkheid. NHA heeft veel cursisten die in het buitenland wonen en werken en van deze mogelijkheid gebruik maken. Bij de organisatie van de lesverzending, de correctie en huiswerkverzending is daar rekening mee gehouden. Wij zenden je daarom de lessen graag toe, waar ook ter wereld. Je kunt ook zonder problemen je huiswerk naar je docent sturen. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze adviseurs.

Je weet het...

Van uitstel komt afstel. Zet daarom nu even door en profiteer de rest van je leven van deze beslissing. Maak gebruik van de inschrijfbutton achterin deze studiegids. Wanneer je jouw gegevens invult en naar ons toezendt, krijg je snel je lesmateriaal thuisgestuurd. Je ontvangt dan alle informatie over de manier van huiswerk insturen en hoe je je kunt aanmelden voor een examen. 

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor het eerste examen dan wordt je door NHA gratis opgeleid voor het volgende examen. Je kunt opnieuw je huiswerk insturen en altijd rekenen op de hulp van je docent bij het beantwoorden van je vragen. Hij zal je perfect begeleiden. Daarvoor zijn geen extra kosten verschuldigd, behalve het examengeld voor het tweede examen. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende opleiding is aangegeven. Deze examengarantie is uiteraard niet van toepassing op opleiding die tussentijds worden opgezegd en zelfstudie cursussen. NHA kan examengarantie bieden omdat zij overtuigd is van de kwaliteit van de lessen en de deskundigheid van de ervaren leraren.

Profiteer van deze voordelen

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. We beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast. Binnen no-time ben jij de ervaringsdeskundige!

De unieke voordelen van NHA nog eens op een rij:

Niet geslaagd = Lesgeld terug garantie

Jaarlijks kiezen tienduizenden mensen voor de cursussen en opleidingen van NHA. De hoge slagingspercentages bewijzen dat de NHA onderwijsmethode succesvol is. Leren bij NHA is echt niet moeilijk en je zult zien dat jij het ook kunt.

De niet geslaagd = lesgeld terug garantie geldt voor cursussen en opleidingen met examens en studiebegeleiding. Heb je alle huiswerkopdrachten maandelijks ingestuurd en ben je na de startdatum aantoonbaar voor één theorie-examen twee keer zonder te slagen op geweest? Dan ontvang je het betaalde lesgeld (voor de lesstof voor het betreffende examen) retour. Voorwaarde is wel dat je de hele cursus/opleiding hebt afgerond en betaald. De garantie geldt tot 3 jaar na inschrijfdatum.

Starten kan op elke dag van het jaar

Je kunt met iedere cursus en opleiding starten wanneer dat het beste uitkomt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. Vandaag inschrijven betekent starten binnen enkele dagen.

100% examengarantie

Slaag je niet voor het eerste examen? Geen zorgen. NHA leidt je gratis op voor het volgende theorie-examen. Je kunt opnieuw het huiswerk insturen en blijven rekenen op de hulp van je docent bij het beantwoorden van al je vragen (geldt natuurlijk niet voor zelfstudie-cursussen). Deze extra service hoort standaard bij je opleiding. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus of opleiding staat aangegeven.

Compleet lespakket

Je ontvangt het uitgebreide lespakket thuis per post. De lesstof wordt meestal ook getoond in de digitale leeromgeving. Zo kun je altijd studeren op de manier die jou het beste past.

Digitale leeromgeving

NHA stelt speciaal voor cursisten en studenten de digitale leeromgeving Plaza ter beschikking. Via deze digitale leeromgeving heb je talloze mogelijkheden:

 • contact met studieadviseurs;
 • contact met persoonlijke docenten;
 • contact met medestudenten;
 • examen- en huiswerkresultaten in een oogopslag;
 • informatie over examens en aanmeldformulieren;
 • mediatheek en downloads.

De nieuwe, digitale leeromgeving staat garant voor optimale communicatie en overzichtelijke registratie van je studie.

Studeer flexibel in je eigen tempo

Liever sneller of langzamer leren? Dat kan. Voor elke cursus en opleiding bepaal je zelf het tempo. Je privédocent kijkt de ingezonden opdrachten na en beantwoordt vragen. Zo maak je al snel vorderingen.

15 dagen gratis op proef

Het is heel begrijpelijk dat je vooraf niet volledig in kunt schatten hoe een cursus of opleiding is als je er eenmaal aan begint. Dat is precies de reden waarom je bij NHA een gratis proefles kunt volgen.

Sterker nog, je kunt een opleiding 15 dagen vrijblijvend thuis op proef ontvangen. Je kunt gewoon met de opleiding aan de slag gaan. Bevalt de opleiding, dan ga je gewoon verder. Bevalt ie niet? Geen probleem. Dan kun je het complete pakket binnen 15 dagen onbeschadigd en aangetekend retour sturen. Zonder navraag.

Voordeligste opleider van Nederland

NHA biedt veruit de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Millian. Van de 248 beoordeelde opleiders eindigde NHA op de 1e plaats.

Ruim 85 jaar ervaring

In 85 jaar heeft NHA een enorme onderwijservaring opgebouwd. Deze ervaring komt tot uitdrukking in de solide aanpak van alle ontwikkelde leermiddelen. Uitgangspunt is: laat niets aan het toeval over. Het belang van student staat altijd voorop.

Persoonlijke begeleiding

Bij NHA kun je rekenen op uitstekende ondersteuning. (let op: de vorm van ondersteuning is afhankelijk van de studie die je hebt gekozen).

Denk aan ondersteuning van:

 • studieadviseurs: voor algemene vragen kun je altijd terecht bij onze studieadviseurs;
 • vakdocenten: je eigen vakdocent beoordeelt jouw huiswerk en beantwoordt je vragen;
 • praktijkdocenten: zij verzorgen de praktijkdagen, indien van toepassing bij een opleiding;
 • medestudenten: Via de digitale leeromgeving kom je snel en eenvoudig in contact met medestudenten.

Je mag drie jaar lang je huiswerk insturen

Bij NHA kan iedereen in een eigen tempo studeren. Dus niet slechts één keer je studietijd verlengen. Je hebt gewoon drie jaar lang recht op begeleiding van je eigen docent. Mocht je een jaar naar het buitenland willen en geen tijd hebben voor je studie, dan is dat geen probleem. Je pakt de studie gewoon weer op waar je was gebleven.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!