Gratis studiegids

Laat je werk los, zoek een hobby

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Nu veel van ons thuiswerken, is het niet altijd makkelijk om je werk los te laten in de avond of het weekend. Het vinden óf herontdekken van een nieuwe hobby biedt uitkomst! Door tijd te investeren in iets wat je leuk vindt, kun je beter ontspannen. Nee, we bedoelen in dit geval niet een avondje netflixen!

loskomen-van-werk

Van ontstressen tot mindfulness

Misschien weet je het stiekem al, maar het uitoefenen van een hobby is een ontzettend goed middel om te ontstressen. Je kunt een hobby ook wel zien als een soort mindfulness.

Nu.nl schreef dit artikel, waarin wordt toegelicht waarom het hebben van een hobby het perfecte middel is om los te komen van je werk. In dit artikel is onder andere deze quote van hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn te lezen: “Door je aandacht sterk te focussen tijdens het uitoefenen van je hobby, kom je in een bepaalde flow terecht. Je bent dan heel erg aandachtig bezig, zonder gestrest te zijn. Dat is voor de hersenen een goede toestand om informatie op te nemen en te verwerken.”

 

Geschikte hobby zoeken

Nu je weet dat het hebben van een hobby het perfecte middel is om je werk los te kunnen laten, is het zaak om een geschikte hobby te zoeken. We hebben een vijftal leuke hobby’s voor je op een rijtje gezet. Vergeet niet dat je ook altijd naar een hobby kan teruggrijpen die je ‘vroeger’ beoefende.

 

1. Ontdek je schrijftalent

Heb jij er ooit over nagedacht om al jouw creativiteit of fantasie los te laten in het schrijven van een verhaal? Heb je geen idee hoe of waar te beginnen? Een cursus Korte Verhalen Schrijven geeft jou de kans om te experimenteren en jouw talent te vergroten.

 

2. Lekker kokkerellen 

Het kan zijn dat je het uitoefenen van een hobby nutteloos vindt. Maar wat dacht je van lekker uitgebreid in de keuken staan? Je verspilt geen tijd want na afloop kun je heerlijk genieten van jouw gerechtjes.

 

3. Eindeloos creatief met tekenen en schilderen

Als kind zijnde vond je het misschien ontzettend leuk om te tekenen en schilderen. Maar ook als volwassene is tekenen en schilderen een perfecte hobby.

Met behulp van de cursus Tekenen en Schilderen zie je les voor les je creaties vooruitgaan. Lekker creatief aan de slag is perfect om even nergens aan te hoeven denken. Wil je liever alleen leren schilderen of alleen leren tekenen? Ook dat kan met de cursus Tekenen voor Beginners of de cursus Schilderen voor Beginners!

 

4. Leer gitaar spelen

Heb je er weleens over nagedacht om te leren gitaar spelen, maar denk je ‘dat lukt mij nooit’? Dat valt wel mee. Alle begin is moeilijk. Maar met de cursus Gitaar van NHA leer je in no time liedjes spelen.

 

5. Leer de fijne kneepjes van fotograferen 

Heb je de laatste tijd niet zoveel zin om de deur uit te gaan? Maak van fotografie je hobby en heb een reden om de deur uit te moeten. Prachtige plaatjes maken van taferelen in de natuur of je dierbaren vastleggen. Stuk voor stuk redenen om een camera op te pakken.

Is een van bovengenoemde hobby’s iets voor jou? Of kijk je toch liever nog even verder? Bekijk dan hier het volledige aanbod van onze hobbycursussen of lees nog 20 tips met leuke dingen om te doen

Heb je al een leuke hobby en wil je van jouw hobby je werk maken? Lees hier hoe je dit in 5 stappen doet. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!