Gratis studiegids

Wat is holistische massage?

In balans bloeien: de kracht van holistische massage

Duik in de wereld van holistische massage en vind de ultieme ontspanning voor jouw lichaam en geest. Leer hoe de holistische benadering balans brengt in jouw leven en ervaar de diepgaande voordelen van totale ontspanning. Volg de Holistische Massage opleiding en herstel de balans tussen lichaam en geest.

 

 

Wat is holistische massage en waarom is het uniek?

Holistische massage is een massagevorm die het lichaam als geheel behandelt, inclusief fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten, met als doel balans en harmonie te herstellen. Het maakt gebruik van diverse massagetechnieken om spanningen te verminderen en blokkades op te heffen, ter bevordering van algemeen welzijn.

Bij holistische massage staat de connectie tussen lichaam en geest centraal. Dit zorgt niet alleen voor totale ontspanning, maar het herstelt ook je balans en zorgt voor innerlijke rust. Ontdek hoe holistische massage niet alleen je spieren kalmeert, maar ook je geest en ziel in evenwicht brengt voor een diepgaande en harmonieuze wellness ervaring. 

Voordelen van holistische massage

Holistische massage biedt een groot scala aan van fysieke, mentale en spirituele voordelen. Enkele van deze voorbeelden zijn bijvoorbeeld:  

  Fysiek gezien helpt een holistische massage bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van het algehele lichamelijke herstel.

  Mentale voordelen van holistische massage komen tot uiting in stressverlichting en ontspanning, waardoor de geest tot rust komt en negatieve gedachten worden verminderd. Hierdoor ontstaat er mentale helderheid en innerlijke rust.

  Spiritueel gezien helpt holistische massage bij het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Daardoor ontstaat er een diepere verbinding met jezelf.

 

Bekijk de opleiding Holistische Massage »

 

Holistische massage in vergelijking met andere massagevormen

In vergelijking met andere vormen van massage onderscheidt holistische massage zich door zijn complete benadering. Het volledige welzijn van de persoon wordt bij holistische massage in overweging genomen.

Holistische massage maakt deel uit van een bredere holistische aanpak, waarbij niet alleen fysieke klachten worden behandeld, maar ook aandacht wordt besteed aan de emotionele en mentale aspecten van het individu. Hieronder vallen ook de termen energetische en therapeutische massage.

Er zijn meer benaderingen mogelijk dan de holistische benadering, bijvoorbeeld: sportmassage, shiatsu of ontspanningsmassage. Holistische massage is een vorm van massage die zich concentreert op het behandelen van lichamelijke klachten in combinatie met de geest, de andere vormen van massage zoals hierboven genoemd concentreren zich enkel op de lichamelijke klachten.

 

 

Voor wie is holistische massage geschikt?

Streef jij dagelijks naar een diepe ontspanning, het herstellen van balans in je leven en algehele wellness? Deze massagevorm is ontworpen om zowel vitaliteit te versterken als innerlijke rust te herstellen. Holistische massage is hierdoor geschikt voor een brede doelgroep.

Doordat er wordt gestreefd naar een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf kunt herontdekken en je innerlijke balans kunt herstellen, maakt je leeftijd, achtergrond of levensstijl niet uit. 

 

De ontdekkingsreis voor lichaam en geest

Ontsnap aan de chaos van het dagelijks leven en dompel jezelf onder in de verjongende wereld van holistische massage. Voel de stress en spanning verdwijnen, terwijl je lichaam en geest in harmonie worden gebracht door deze oude, effectieve techniek van welzijn. Nu je weet wat een holistische massage is, wil je je hier misschien verder in verdiepen. Wie weet geef jij straks goede en effectieve holistische massages!

 

 

Herstel de balans in jouw leven en in dat van anderen

In de opleiding Holistische Massage begin je bij de basis. Stap voor stap leer je over deze manier van masseren.  Je leert onder andere:

  De verschillende vormen van stress en het belang van ontspanning.

  Alle ins en outs over het begrip holisme en hoe je een holistische visie kunt ontwikkelen.

  Wat is de geschiedenis achter massages en de verschillende technieken die je kunt toepassen in een massage?

  Hoe voer je een holistische massage op de juiste manier uit en hoe werkt deze energetische vorm?

  Hoe gaat een massage in zijn werk? Welke regels worden er gehandhaafd?

  De anatomie van het massagegebied inclusief de aandachtspunten bij elk gebied.

 

Gratis proefles

Probeer de gratis proefles en zie meteen of dit iets voor je is. Of vraag direct de gehele opleiding aan en duik dieper in de wereld van de holistische massage.

 

Ja ik wil een proefles! »

 

Anderen bekeken ook:

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!