Shiatsu  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Shiatsu
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€399,00
359,10
of 
6 x €66,15
 • Begeleiding van Shiatsu docent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Met instructievideo's
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Laat energie stromen met een Shiatsu opleiding

Wil jij graag mensen helpen ontspannen en gezondheidsklachten verzachten? Dan is de Shiatsu opleiding iets voor jou! Met deze van oorsprong Japanse lichaamstherapie kun je op een natuurlijke en doeltreffende manier stress, pijn en vermoeidheid verlichten. Tijdens de opleiding leer je de kunst van het aanraken en masseren om blokkades in het lichaam op te heffen en de energie weer te laten stromen.

Met de Shiatsu opleiding leer je alles over de basisprincipes en technieken van deze bijzondere therapie. Je leert hoe je de energiebanen in het lichaam kunt herstellen, de juiste drukpunten kunt vinden en een behandeling op maat kunt geven. Zo kun je mensen helpen hun lichaam en geest weer in balans te brengen.

Ben jij geïnteresseerd in Shiatsu? Maak van je passie je beroep! Met deze Shiatsu opleiding doe je uitgebreide kennis op van deze bijzondere massagetechniek. Voor je het weet ben je klaar om mensen te helpen, hun pijn te verlichten en hun energie weer te laten stromen.

 

Leer gezondheidsklachten verzachten

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de gezondheid van mensen? En ben je op zoek naar een manier om dit op een natuurlijke manier te doen? Dan is de Shiatsu cursus iets voor jou!

Of je nu werkzaam bent in de wellnesswereld, als schoonheidsspecialist, kinesist, massagetherapeut of gewoonweg een passie hebt voor massagetherapie, deze Shiatsu cursus biedt een waardevolle aanvulling op je kennis en vaardigheden.  

Tijdens de cursus leer je hoe je specifieke gezondheidsklachten kunt behandelen en verzachten met behulp van Shiatsu-technieken. Je leert dus niet alleen meer over Shiatsu, maar ook over het menselijk lichaam en hoe het werkt.

Als jij geïnteresseerd bent in het helpen van anderen op een natuurlijke manier, dan is de Shiatsu cursus zeker iets voor jou.

Je hebt geen voorkennis nodig, want deze opleiding begint bij de basis. En dat maakt de cursus geschikt voor iedereen die meer wil leren over Shiatsu.

 

Shiatsu opleiding: dé ondersteuning voor lichaam en geest

Wil jij leren hoe je met de kracht van aanraking het lichaam en de geest kunt ondersteunen? Dan is de Shiatsu opleiding de perfecte keuze voor jou!

In deze opleiding leer je de kunst van Shiatsu, een vorm van manuele therapie die al duizenden jaren wordt beoefend in Japan.

Je leert hoe je met specifieke drukpunten en technieken de energie in het lichaam kunt harmoniseren en zo gezondheidsklachten kunt verminderen.

Maar het gaat verder dan alleen fysieke behandeling. Je leert ook hoe je een veilige en ontspannen omgeving kunt creëren waarin je cliënten zich op hun gemak voelen en volledig kunnen ontspannen.

Met deze Shiatsu opleiding ben jij straks in staat om anderen te helpen hun welzijn te verbeteren en hen (opnieuw) te laten ervaren hoe het is om in balans te zijn.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Shiatsu opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Voorbereiding
 • Houding
 • Lichaamsdelen:
  • De rug
  • Het sacrum en de schouders
  • De benen en de voeten
  • De armen en de handen
  • Het hoofd en de schouders
 • De Hara
 • Shiatsu in zijlig en zitpositie
 • Fysiologie, anatomie en de vijf elementen
 • Meridianen:
  • Lever en Galblaas
  • Hart en Dunne darm
  • Pericard en Driewarmer
  • Milt en Maag
  • Long en Dikke darm
  • Nier en Blaas
 • Een complete massage

 

Iedere massagetechniek wordt met een duidelijk te volgen stappenplan aan je uitgelegd. Ook een uitgebreide fotoreportage en talloze video’s zijn onderdeel van deze Shiatsu opleiding.  Dat maakt deze opleiding uiterst interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in Shiatsu en op zoek is naar een goed te volgen studie.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Shiatsu valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Shiatsu uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Shiatsu, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Shiatsu staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Shiatsu

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!