Visagie Basiscursus  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Visagie Basiscursus
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
379,00
of 
6 x €69,50
4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • Incl. gratis materialenpakket
 • Praktijkgerichte opleiding
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Meer over make-up leren? Volg de Visagie cursus van NHA

Ben je graag met make-up bezig? Overweeg je visagiste te worden, maar wil je eerst ontdekken of het vak bij je past? De Visagie cursus is een uitgebreide introductie in dit vakgebied. Na afloop weet je wat visagie precies inhoudt en hoe je mensen mooi maakt.

Vind je het een uitdaging om mensen op te maken? Heb je in je werk, bijvoorbeeld in een kapsalon of drogisterij, te maken met make-up? In de basiscursus Visagie leer je de beginselen van het vak en krijg je tal van vaardigheden snel onder de knie.

Galafeest

In de cursus Visagie leer je sterke gezichtskenmerken benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen. Een visagiste kijkt naar het huidtype, naar de vorm van het gezicht en stemt de make-up af op het tijdstip en de gelegenheid.

Je leert het verschil tussen avond- en dagmake-up. Je oefent met een natural-look, met een sprankelende make-up voor een galafeest en alles wat daartussenin zit.

Haarverzorging

Het unieke lesmateriaal besteedt aandacht aan het complete plaatje. Je leert dus niet alleen over make-up, maar ook over haarverzorging en -styling. en die theorie breng je meteen in de praktijk met het GRATIS materialenpakket dat je meegeleverd krijgt.

De basiscursus sluit je af met een praktijkdag. Onder begeleiding van een ervaren docent breng je het geleerde in de praktijk.

Branchediploma halen?

De Visagie Basiscursus is een absolute aanrader wanneer je op een professionele manier wilt leren opmaken. Ook als je erover denkt om visagiste te gaan worden, is deze cursus een prima opstap.

Na afloop van de cursus Visagie heb je voldoende kennis en vaardigheden om een complete make-up aan te brengen. Door veel te oefenen, ontwikkel je jouw technieken en eigen stijl.

Wil je daarna verder leren? Met deze basiscursus stroom je gemakkelijk door naar de opleiding voor het Visagie Branchediploma.   


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Visagie Basiscursus

Onze Visagie cursus behandelt essentiële onderwerpen die je op weg helpen naar een goed verzorgd en beschermd gezicht:

 • materiaal: je leert met welke materialen je het beste resultaat behaalt;
 • huidverzorging: een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-upresultaat. Wij leren je welke verzorging hoort bij ieder huidtype;
 • gezichtsanalyse: je leert verhoudingen en gezichtsvormen te herkennen, zodat je de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren;
 • kleurenleer: inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur is essentieel;
 • haarverzorging en -styling: voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must;
 • make-up: de juiste toepassing van make-up is afhankelijk van huidtypen, het tijdstip van de dag en de belichting. Je leert de wijzen van make-upgebruik voor galafeesten, fotografie, avondmake-up en dagmake-up.

Iedere les sluit je af met een opdracht, waardoor je inzicht krijgt in de stof en handigheid in de visagie. Wanneer je deze basiscursus hebt voltooid, ben je in staat een complete make-up aan te brengen bij verschillende modellen. De basis is dus gelegd. Door oefening in de praktijk ontwikkel je je technieken en je eigen stijl.

Inclusief praktijkdag

De visagie cursus van NHA sluit je af met een praktijkdag waar je het geleerde in de praktijk brengt. Je wordt begeleid door een vakkundige praktijkdocent.

Branchediploma

Als je de Visagie Basiscursus hebt afgerond, kun je besluiten om alsnog het branchediploma te gaan halen. Je  meldt je dan bij ons aan voor de basisvervolgcursus. In de basisvervolgcursus komen de resterende vakken en praktijkdagen aan de orde. Basiscursus (zes maanden) + basis vervolgcursus (zes maanden) = branchediploma (twaalf maanden).

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Visagie Basiscursus, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Visagie Basiscursus

Ik wilde al heel lang deze cursus gaan doen, en toen kwam stap ik. Ik doe hem met veel plezier en hoop dat ik het examen haal.

8/10
Visagie Basiscursus

Goede lessen, uitgebreide thuisopdrachten en veel uitdaging

8/10
Visagie Basiscursus

Het product is goed gevallen. Alles zit erin wat je nodig hebt voor de curses en meer. Top NHA!

6/10
Visagie Basiscursus

Met de cursus ben ik nog bezig. Veel basisinformatie! Wel redelijk veel huiswerk in de praktijk meteen. Daar moet je wel rekening mee houden. De beautycase met make-up die je krijgt toegestuurd is niet van goede kwaliteit. Wel de losse make up van make-up studio.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Visagie Basiscursus valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Visagie Basiscursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Visagie Basiscursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

We adviseren je om een digitale fotocamera te gebruiken. Hiermee kun je elke gerealiseerde opdracht vastleggen in je portfolio en laten beoordelen door jouw docent.

STUDIEDUUR

Studieduur

De Visagie Basiscursus duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Gratis materialenpakket

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het gratis materialen startpakket dat je ontvangt bij de cursus.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio en een luxe beautycase.

 

CREATIES

Creaties van cursisten

 

Gemaakt door cursist(e) Asli Bicakci

LESGELD

Lesgeld

Visagie Basiscursus
€379,00
of  6x 69,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€379,00
of  6x 69,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik wilde al heel lang deze cursus gaan doen, en toen kwam stap ik. Ik doe hem met veel plezier en hoop dat ik het examen haal.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!