Gratis studiegids

 

Hoe start ik een bedrijf?

Vind het antwoord bij NHA

De fijne kneepjes van het ondernemerschap leren? NHA biedt opleidingen en korte cursussen voor ondernemers met ambitie. Leg – samen met NHA - de lat hoger.

In loondienst weet je hoe je een volgende stap in je carrière zet. Volg een cursus, haal een diploma en wacht tot er een plekje vrijkomt. Je maakt promotie en je begint opnieuw. Leg je de lat hoger? Wil je meer? Wil je eigen baas zijn? Dan is je vraag: hoe start ik een eigen bedrijf?

 

Vind de juiste opleiding om succesvol een bedrijf te starten

Bekijk alle bedrijfscursussen >>

 

Hoe start ik een bedrijf? Direct aan de slag

Je start met "welke opleiding heb ik nodig als kapper" en gaat dan al snel naar "hoe zet ik een eigen kapperszaak op"? Of ben je een amateurfotograaf die van zijn hobby zijn beroep wil maken? Of wil je personal shopper worden? Of wellicht heb je de mogelijkheid om een bedrijf over te nemen? De vraag die men zich zal stellen is 'hoe start ik een bedrijf?' Je brengt in kaart welke eisen de wet aan je onderneming stelt en je kunt aan de slag.

Wie stelt zich de vraag: 'Hoe start ik een bedrijf?' Mensen die niet geïnteresseerd zijn in het plafond van hun inkomen. Mensen die niet met een polsstok over een lat springen. Maar mensen met ambitie die samen met klanten of toeleveranciers een trap bouwen waarmee ze over de hoogste lat wandelen.

 

De achterkant van een bierviltje

Grote ambities beginnen soms klein. Bij een inschrijving bij de Kamer van Koophandel of een Basiscursus Boekhouden. Een plan past soms op de achterkant van een bierviltje. Er zijn miljoenenbedrijven die zelfs zonder bierviltje begonnen: gewoon met een eerste opdracht. De vraag: 'Hoe start ik een bedrijf' komt soms pas als er al bedrijfsactiviteiten zijn.

Als iemand vraagt: 'Hoe start je een eigen bedrijf?' is de vraag die direct daarop volgt: welke rechtsvorm kies ik?' Als zzp'er heb je geen aparte rechtsvorm nodig. Een eenmanszaak volstaat. Je kiest pas voor een andere rechtsvorm als je financiële ondernemersrisico's loopt die groter zijn dan je individueel kunt dragen. Of als je omzet zo hoog is dat het belastingvoordeel oplevert als je een andere rechtsvorm hebt.

 

Het verhaal achter de vraag 'Hoe start ik een bedrijf?'

Kies je voor een bv, een nv, een stichting, een vereniging of een vof is geen antwoord op de vraag 'Hoe start ik een bedrijf?' Wat schuilt er bij jou achter de vraag 'Hoe start ik een bedrijf'? Droom je van de vrijheid? Weet je welke auto je aanschaft als budget geen rol meer speelt? Komt je expertise het best tot zijn recht als je eigen baas bent? Ben je ontslagen en heb je inkomsten nodig? Achter de vraag 'Hoe begin je een eigen bedrijf' zit altijd een verhaal.

Bij de ondernemerscursussen van NHA helpen we je niet met verhalen. We hebben ook geen stok voor je om over een houten latje te springen. NHA biedt praktische cursussen waarmee je ondernemerskennis opdoet. Hoe je online marketing opzet, aan welke eisen je boekhouding moet voldoen, hoe je 'knippen' verandert in een kapperszaak. Hoe begin je een eigen bedrijf? Begin.

 

Bekijk alle Eigen Bedrijf Starten opleidingen »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!