Menu
Gratis studiegids

 

Cursus boekhouden zzp bij NHA

Op zoek naar een grondige cursus boekhouden als zzp’er? Bekijk het aanbod van NHA

 

Druk bezig met je eigen bedrijf als zzp’er? Je hebt ongetwijfeld je handen vol met het runnen van je zaak. Je bent bovendien verplicht om een deugdelijke boekhouding te voeren.  Niet alleen voor je btw- en belastingaangifte, maar ook om de financiële situatie van je zaak in de gaten te houden. Een cursus boekhouden zzp komt goed van pas.


De boekhouding uitbesteden of niet?

Vele kleine en middelgrote ondernemingen besteden de boekhouding volledig of gedeeltelijk uit aan een boekhouder. Dat kun je als zzp’er natuurlijk ook doen. Een goede boekhouder moet je echter al snel 50 euro per uur betalen, en die kosten wil je misschien liever uitsparen? Voor een zzp’er met een kleine zaak is het zelf voeren van de boekhouding en het zelf indienen van de belastingaangifte perfect mogelijk. Ook voor een eenmanszaak is de boekhouding nog te overzien.
 

Waaruit bestaat de boekhouding van een zzp’er?

Als je van plan bent om als zzp’er zelf je boekhouding te voeren, moet je natuurlijk weten wat deze boekhouding inhoudt. Boekhouden is in feite het systematisch vastleggen en registreren van alle financiële feiten met betrekking tot je bedrijf. Alle uitgaven en alle inkomsten moeten worden bijgehouden in een zogenaamd ‘grootboek’. Het grootboek is een verzameling van boekhoudkundige rekeningen waarop alle financiële verrichtingen terug te vinden zijn. Dit grootboek heb je ook nodig voor je btw- en belastingaangiften en het opmaken van de jaarrekening.

 

Om de boekhouding te kunnen voeren moet je heel wat administratie bijhouden. Je kunt dit bijvoorbeeld in een speciaal programma doen, maar het is ook mogelijk om je boekhouding in Excel  te doen. De administratie van een bedrijf bestaat onder meer uit:

 • de inkoop- en verkoopadministratie: het inboeken van inkomende en uitgaande facturen in de juiste grootboekrekeningen
 • de debiteuren- en crediteurenadministratie: het opvolgen van klanten die jou nog moeten betalen en het zelf tijdig betalen van facturen van leveranciers
 • de voorraadadministratie: als je met een voorraad werkt, moet je bijhouden hoe groot de voorraad is en jaarlijks een inventaris opmaken van alle goederen die je in voorraad hebt

 

Cursus boekhouden zzp en cursus belastingaangifte zzp

Bij NHA kun je een uitstekende inleidende cursus boekhouden volgen. De opleiding ‘Basiskennis Boekhouden’ richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in boekhouden, maar nog te weinig weet over dit vakgebied. Wie zich na het volgen van deze basiscursus nog verder wil verdiepen in dit vak, kan de vervolgcursus ‘Praktijkdiploma Boekhouden’ volgen. Beide cursussen leiden tot officieel erkende diploma’s. Na het volgen van deze opleidingen bezit je meer dan voldoende kennis om de boekhouding van je eigen zaak te voeren.

 

Natuurlijk moet je als zzp’er ook met je belastingen in orde zijn. Voor de eerste maal je belastingaangifte invullen als zelfstandige is niet altijd eenvoudig. Een cursus belastingaangifte is voor een zzp’er geen overbodige luxe. Ook hiervoor kun je bij NHA terecht. De opleiding ‘Elementaire belastingkunde’ leert je hoe je zonder problemen je belastingaangifte correct invult.  

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle beroepsopleidingen bekijken »

 

Headphone of Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een cursus Boekhouden.

 

077 30 67 000

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!