WFT Adviseur Basis  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
WFT Adviseur Basis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€259,00
233,10
of 
6 x €42,75
4.3/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Toegang tot financieel werk: volg de opleiding Wft Adviseur Basis

Wft basiskennis nodig? Wil je klanten adviseren over financiële producten zoals verzekeringen, pensioenen of hypotheken? En wil je blijven adviseren in de toekomst? Dan heb je het Wft-diploma nodig. Volg de opleiding Wft Adviseur Basis en leg een goed fundament voor het adviseurschap.

   Bereid je voor op het examen bij een CDFD-erkende exameninstantie
   Rond de opleiding al in 6 maanden af
   
Kies voor hulp van een ervaren vakdocent

Het diploma Wft Adviseur Basis is verplicht voor iedereen die financiële diensten aanbiedt. Met de opleiding Wft Adviseur Basis zorg jij ervoor dat je klaar bent voor jouw toekomst.

Word gediplomeerd Wft adviseur

Als adviseur is het niet alleen belangrijk dat jij verstand van zaken hebt, maar ook dat je weet hoe je de informatie op een juiste en duidelijke manier overbrengt. En als gediplomeerd Wft Adviseur weet je zeker dat je klanten van kundig advies voorziet en ze écht helpt. In jouw werkzaamheden staat de klant altijd centraal!

Met de opleiding Wft Adviseur Basis bereid je jezelf in een half jaar tijd voor op het officiële examen bij een CDFD-erkende exameninstantie zoals NIBE-SVV of WFT NIVO.

Verrijk jouw kennis met de Wft Basis opleiding

In de opleiding krijg je antwoord op vragen als:

 • Waar moet ik op letten als ik cliënten adviseer?
 • Welke financiële producten zijn er op de Nederlandse markt?
 • Hoe regelt de wet het toezicht op financiële instellingen?
 • Hoe ziet het landschap van banken en verzekeraars eruit?
 • Wat is het verschil tussen De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten?

Je spijkert ook je juridische kennis bij. Zeker op het vlak van erfrecht, belastingrecht en huwelijksvermogensrecht. Na deze Wft Basis opleiding:

 • weet je beter welk financieel product bij welke klant past
 • heb je meer kennis van de relevante rechtsgebieden
 • kom je goed beslagen ten ijs bij het examen

Je kunt (blijven) werken als klantadviseur bij een bank, verzekeraar of kredietverstrekker.

Verzeker jezelf van werk

Verrijk je kennis over bankrekeningen, spaarbeleggingsproducten en wet- en regelgeving. Zo verzeker je jezelf van werk in de financiële dienstverlening. Schrijf je nu in voor de Wft Basis cursus en ga direct aan de slag!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Wft Adviseur Basis

In deze Wft Basis opleiding wordt de Wet op het financieel toezicht (Wft) uitgebreid behandeld, net als de hoofdlijnen van het burgerlijk recht. In het bijzonder die van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht komen aan de orde. Ook is er speciale aandacht voor het belastingrecht, waarbij de nadruk ligt op de loon- en inkomstenbelasting.

Verder leer je in deze opleiding hoe het bank- en verzekeringswezen is georganiseerd in ons land en in Europees verband. Je ontdekt ook welke rol de Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten daarbij spelen.
 

Verdiep je in financiële producten

Als financieel adviseur is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende financiële producten die er op de markt zijn. Denk hierbij aan spaar- en beleggingsproducten, de belangrijkste schade- en levensverzekeringen, hypotheken, kredieten en pensioenen.

In deze Wft opleiding leer je die in hoofdlijnen kennen, zodat je jouw cliënten goed kunt adviseren en voldoe je aan de primaire wettelijke vakbekwaamheidseisen.

Behaal een erkend Wft Basis diploma

Dankzij de cursus Wft Adviseur Basis kun je snel in het bezit komen van het waardevolle erkende diploma. Dit diploma opent vele deuren naar een goed betaalde, afwisselende baan in de financiële dienstverlening, fulltime of parttime.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over WFT Adviseur Basis, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
WFT Adviseur Basis

Heel tevreden met deze cursus. Het is duidelijk en de communicatie met de docent is prettig. Daarbij was de cursus na bestellen snel geleverd.

10/10
WFT Adviseur Basis

Zeer duidelijk

10/10
WFT Adviseur Basis

Duidelijke uitleg en huiswerk is snel nagekeken

8/10
WFT Adviseur Basis

Het zou fijn zijn als er wat meer oefenvragen na elke les volgen, en oefenexamens:)

DIPLOMA

Diploma WFT Adviseur Basis

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je het examen Wft Adviseur Basis wenst af te leggen. Op de site van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) staat een lijst met alle erkende Wft exameninstellingen. Erkende exameninstellingen zijn o.a. NIBE-SVV en WFT NIVO.

De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Er zijn geen vaste examendagen. Je kunt op elk door jou gewenst moment examen doen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar het CDFD. Zie voor meer informatie: www.cdfd.nl

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding WFT Adviseur Basis is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. WFT Adviseur Basis valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding WFT Adviseur Basis uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding WFT Adviseur Basis, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Wtf Basis

Deze Wft Basis opleiding duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

WFT Adviseur Basis
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  6x 52,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€259,00 €233,10
of  6x 42,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel tevreden met deze cursus. Het is duidelijk en de communicatie met de docent is prettig. Daarbij was de cursus na bestellen snel geleverd.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!