Gratis studiegids

Van kunstacademie naar verloskunde

Van kunstacademie naar verloskunde? Een carrièreswitch die voor de meesten niet direct voor de hand ligt. Voor Ana (26) was deze keuze overduidelijk.

 

Tijd voor iets nieuws

Nadat Ana enkele jaren geleden haar studie aan de kunstacademie afrondde, ging ze aan de slag als masseuse. De intentie om een carrière te starten in de kunstsector? Die is er eigenlijk nooit geweest. Maar ook een carrière als masseuse zag Ana niet als eindpunt. Tijd voor iets nieuws dus!

Haar volgende doel? Een carrière als verloskundige. De pittige opleiding van 4 jaar weerhoudt Ana er niet van om weer te gaan studeren. En dus startte zij de cursus Scheikunde - HAVO bij NHA, zodat ze aan de toelatingseisen van de opleiding voldoet.

 

“Deze cursus is een van de stappen die mij op weg gaat helpen naar een tweede carrière kans.”

 

Een sprong in het diepe

Ana had zelf niet verwacht een vak als scheikunde ooit weer op te pakken. Hoewel ze het vak super interessant vond, was haar eerste gedachte op de middelbare school; weg ermee! De keuze voor de cursus Scheikunde lijkt dan ook verre van logisch. Toch was het voor Ana meer dan duidelijk;

“Ik heb nooit de opleiding gedaan tot masseuse maar wel heel lang gewerkt. En toen kwam ik een beetje op een kruispunt; ga ik nu een massage opleiding doen om meer werkgelegenheid te hebben? Maar dat voelde toch niet helemaal goed. Dus ben ik gaan zoeken naar andere opleidingen. En toen was dit eigenlijk het enige wat me echt aantrok, omdat het zo dicht op het leven staat.”

Inmiddels is haar kijk op het vak scheikunde helemaal omgeslagen; “Het is natuurlijk overal in de wereld. Van wat je kookt tot waar je kleren van zijn gemaakt. Ik heb zelf een opleiding op de kunstacademie gevolgd. Je hebt dan nooit iets wat goed of fout is. En dat werd op een gegeven moment ook wel vermoeiend. En bij scheikunde is het wel heel fijn dat alles duidelijk is, heel theoretisch. Dat kan ik wel waarderen.”

 

Investeer in jezelf

Omscholen doe je niet zomaar even. Het is een grote stap die niet iedereen durft te nemen, maar wel een goede stap. Eigenlijk valt het achteraf allemaal wel mee. Het is iets waar je doorheen moet, en dat moet je wat tijd gunnen, beaamt Ana;

“Thuis studeren, helemaal zelfstandig, dat is wel een uitdaging. Maar ik heb vooral gemerkt dat, als je echt gemotiveerd bent, het écht een wereld van verschil is.” vertelt Ana.

 

Tip van Ana; “In jezelf investeren is altijd een goede keuze!”

 

Net als voor vele anderen waren er voor Ana ook bepaalde zaken die haar aan het twijfelen brachten. Dit weerhield haar er niet van om haar droom waar te maken.

“Vooral financieel. Dat is wel een uitdaging. Vooral bij zo een intensieve opleiding. Ga ik dan weer 4 jaar mijn leven omgooien op die manier. Maar omdat ik het vak zo mooi vindt, denk ik dat dat alleen maar meer toevoeging geeft dan dat ik iets opgeef.”

 

Denk jij er net als Ana over om je om te scholen naar de zorg? In de zorgsector zijn altijd baankansen! Loop jouw droombaan niet mis. Volg een NHA opleiding in de gezondheidszorg of kies een van onze andere populaire cursussen;

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!