Gratis studiegids

Nederlanders massaal aan de thuisstudie tijdens de coronacrisis

Nu veel Nederlanders thuiswerken en geen reistijd hebben, houden zij zeeën van tijd over. Wat doe je met die extra uren op een dag? In jezelf investeren, blijkt uit onderzoek. Steeds meer mensen grijpen namelijk de coronacrisis aan voor een thuisstudie.

Zo meldt opleidingsinstituut NHA dat het aantal nieuwe studenten de afgelopen maanden ruim 20 procent hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij veel van de cursisten stond de specifieke cursus of opleiding al hoog op het wensenlijstje. Echter zagen zij dankzij tijdgebrek niet eerder de mogelijkheid om ermee te beginnen.

Nu de tijd er wel is, willen mensen die nuttig besteden en blijkt een thuiscursus- of opleiding een passende invulling. Zo ziet NHA dat een viertal thuisstudies steeds populairder worden. Welke dat zijn, lees je hieronder.

 

1. Thuisstudie Excel

Van een adressenbestand bijhouden tot een begroting maken: in Excel kan het allemaal. Voor iedereen die hier nog wat hulp bij kan gebruiken, is er de Excel cursus van NHA.

Hierin leer je onder meer berekeningen, grafieken, diagrammen en cijferoverzichten te maken. Na het volgen van de cursus is je Excel kennis helemaal up-to-date. Sterker nog: je bezit een vaardigheid die steeds vaker wordt geëist door werkgevers.

2. Thuisstudie Talen

Met een brede talenkennis vergroot je de kans op een succesvolle internationale carrière. Veel Nederlanders tillen hun cv daarom naar een hoger niveau door een cursus Engels, Spaans, Frans of Duits te volgen. En dan het liefst een cursus die zich specifiek richt op zakelijke correspondentie.

Of je nu je (zakelijke) communicatieve vaardigheden wilt verbeteren of je verstaanbaar wilt maken op vakantie: een talencursus vergroot je wereld.  Ga jij ook een taal leren?

3. Thuisstudie Snel Typen

Een goede typevaardigheid komt altijd en overal van pas. Niet alleen in je werk, maar ook thuis of tijdens je studie. Tijdens de cursus Snel Typen van NHA leer je niet alleen aan je snelheid te werken, maar ook aan je foutpercentage.

4. Thuisstudie Boekhouden

Boekhouden als zzp'er of ondernemer, je ontkomt er niet aan. Je kunt een boekhouder inhuren, maar er ook voor kiezen om het zelf te doen. Het voordeel hiervan is dat je kosten bespaart en een beter zicht krijgt op je inkomsten, uitgaven en de ontwikkeling van je zaak.

Met de cursus Basiskennis Boekhouden van NHA vergroot je je kennis door een balans en een verlies- en winstuitkering te leren ‘lezen’.

Meer doen met je tijd

Wekelijks hebben Nederlanders 44 uur tijd voor zichzelf. Dat is 6 uur per dag. Er blijft dus altijd wel een uurtje per dag over voor een cursus. Wil jij meer uit je tijd halen? Start dan met een van de 600 cursussen van NHA. Dit is jouw tijd.


Lees ook: Studeer jij aan een bureau op je slaapkamer? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!