Klinische Psychologie  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Klinische Psychologie
nfg_logo_klein ktno_bijscholing_klein
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
499,00
of 
9 x €61,00
4.2/5

Beoordeeld door 27 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Inclusief 2 online colleges
 • Erkend door NFG
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer gezond en ongezond gedrag herkennen met de Klinische Psychologie opleiding

Waarom schudt de ene persoon tegenslag moeiteloos van zich af en is een ander na een echtscheiding totaal gevloerd? Wat is het verschil tussen een burn-out en een depressie en hoe ga je daarmee om? Volg de Klinische Psychologie opleiding en vind de antwoorden op dit soort vragen.
 

Krijg inzicht in gedrag

Klinische psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het opsporen en behandelen van ‘abnormaal’ menselijk gedrag. Met deze Klinische Psychologie opleiding op HBO-niveau krijg je inzicht in het gedrag van mensen.

Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden begrijpen waardoor die puber zo’n driftkikker is of waarom de buurvrouw maar niet het huis uitkomt.

Deze opleiding Klinische Psychologie is erkend door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). 
 

Klinische Psychologie opleiding voor ordehandhavers tot huisartsen

De opleiding Klinische Psychologie is ontwikkeld voor mensen die vanuit hun beroep of vanuit persoonlijke interesse meer willen weten over klinische psychologie of afwijkend, slecht-aangepast gedrag.

De cursus is voor ontzettend veel mensen interessant:

 • van maatschappelijk werkers tot inrichtingswerkers;
 • van ordehandhavers tot onderwijzers;
 • van verplegers tot therapeuten;
 • van huisartsen tot personeelsfunctionarissen.
   

Bekijk ook onderstaande video over de opleiding Klinische Psychologie: 
 

 

Combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie

Ben je leergierig en wil je je niet alleen verdiepen in de wetenschap die zich bezighoudt met het herkennen en behandelen van ‘abnormaal’ menselijk gedrag maar ook in sociaalpsychologische fenomenen? Dan is de combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie voor jou weggelegd.

Met deze voordelige combi krijg jij namelijk ook inzicht in hoe mensen elkaar beïnvloeden en wat daar de effecten van zijn.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De Klinische Psychologie opleiding bestaat uit verschillende lessen die onderverdeeld zijn in meerdere paragrafen. Je gaat onder andere kijken naar het menselijke gedrag. Maar je wordt ook meegenomen in de wereld van psychiatrische stoornissen.

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

- emoties en gevoelens;
- agressieproblematiek;
- angststoornissen;
- depressies, burn-out en overspannenheid;
- anorexia en boulimia nervosa;
- verslavingsproblematiek;
- persoonlijkheidsstoornissen.
  

Inclusief twee online colleges met dertien lessen

Deze opleiding Klinische Psychologie op HBO-niveau wordt aangeboden in samenwerking met Psychodidact, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten van Nederland op het gebied van communicatie en psychologie.

Door deze samenwerking zijn wij in staat om bij de Klinische Psychologie opleiding twee unieke online colleges aan te bieden waarin je tijdens dertien lessen modellen van abnormaal gedrag en psychofarmaca gedoceerd krijgt. Je kunt de colleges zo vaak kijken als je wilt, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Een druk op de knop en de les gaat beginnen.
 

Erkend door beroepsvereniging NFG!

Door het volgen van alle lessen en het met goed gevolg afleggen van het theorietentamen kom je in aanmerking voor het Psychodidact certificaat Klinische Psychologie. De opleiding wordt erkend als na- en bijscholing door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).
 

Combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie

Naast het bovengenoemde programma komen in de combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • sociale vergelijkingstheorie
 • valse consensuseffect;
 • zelfverificatie;
 • sociale perceptie;
 • stereotype;
 • attributietheorie;
 • affiliatie;
 • affectieve aantrekkingskracht;
 • heuristiek;
 • attitude;
 • cognitieve dissonantie;
 • neuro-linguïstische wisselwerking;
 • ostracisme;
 • sociale facilitatie en social loafing;
 • primaire en secundaire socialisatie;
 • sociale categorisatie;
 • deviant gedrag;
 • conformeren.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Klinische Psychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Klinische Psychologie + Sociale Psychologie

Heel boeiende materie, niveau is goed te doen. Fijn ook dat het zowel online als in fysieke mappen beschikbaar is. Huiswerk wordt heel snel nagekeken. Ondanks dat er veel praktijkvoorbeelden worden beschreven, mis ik toch wel de praktische toepasbaarheid. Voor een eventuele vervolgopleiding zou ik eerder kiezen voor een klassikale opleiding, waarbij je met je medestudenten in gesprek kunt.

6/10
Klinische Psychologie

Ben pas net begonnen dus nog niet heel ver van in de cursus. Maar bijvoorbeeld hoofdstuk 1 vindt ik raar in elkaar steken. Gaat over een aantal dingen die totaal niet bij elkaar passen. Dat zou opgesplitst moeten worden in 2 hoofdstukken.

6/10
Klinische Psychologie

Vragen met dubbele vergelijkingen lastiger dan de teksten.

6/10
Klinische Psychologie

Iets te oppervlakkig, wel goede voorbeelden.

ERKENNINGEN

Erkenningen

Erkend door beroepsvereniging NFG!

Na het met goed gevolg afleggen van het theorietentamen kom je in aanmerking voor het certificaat Klinische Psychologie van Psychodidact. Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).


SNRO

De opleiding Klinische Psychologie is HBO-conform geaccrediteerd door Stichting Nederlands Register Opleidingen (SNRO).
 

NFG

De opleiding Klinische Psychologie is erkend door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het volgen van deze opleiding levert je voldoende punten op om een jaar vrijgesteld te zijn van verdere na- en bijscholing.
 

KTNO

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing en kan nascholingspunten opleveren.
 

VBAG

Ook wordt deze opleiding erkend door de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, voor bij- en nascholing.

 

Organisatie

Punten

NFG 16 registerpunten (erkend als na- en bijscholing PsBK)
SNRO 120 studiebelastingsuren (4,29 EC)
DIPLOMA

Diploma

Je ontvangt het NHA-instituutsdiploma, als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd.

Of je ontvangt het officieel erkend studiecertificaat van Psychodidact als je je huiswerkopgaven met voldoende resultaat hebt afgerond en het examen met goed gevolg hebt afgelegd en actief aan alle online colleges hebt deelgenomen. Dit certificaat op HBO-niveau is erkend als na- en bijscholing door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het examengeld bedraagt € 132,50. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
 

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Je kunt het examen afleggen bij een testcentrum bij jou in de buurt. Jouw voordeel:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je tentamen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • Kies uit 17 verschillende locaties verspreid over Nederland of Paramaribo of Curaçao.
 • de uitslag van jouw tentamen is snel bekend;
 • het examengeld betaal je bij NHA pas bij aanmelding voor het examen!

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.
 

Combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie

Het is mogelijk om de cursus af te sluiten met het Officiële NHA Instituutsdiploma. Hiervoor dien je deel te nemen aan de examens en deze met minimaal een 5,5 als beoordeling af te sluiten. De examens voor deze combinatiecursus Klinische Psychologie + Sociale Psychologie zijn twee theorie-examens. Het examen is op HBO niveau en wordt in multiple choice vorm afgenomen. Voor het examen kun je een afspraak plannen bij een testcentrum bij jou in de buurt.   
 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Klinische Psychologie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
SNRO-geaccrediteerd

De opleiding Klinische Psychologie is HBO-conform geaccrediteerd door Stichting Nederlands Register Opleidingen (SNRO).
 

NFG-erkend 

De opleiding Klinische Psychologie is erkend door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het volgen van deze opleiding levert je voldoende punten op om een jaar vrijgesteld te zijn van verdere na- en bijscholing.
 

KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing en kan nascholingspunten opleveren.
 

VBAG-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, voor bij- en nascholing.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Klinische Psychologie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Klinische Psychologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Klinische Psychologie opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


Combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie

Voor de combinatie opleiding Klinische Psychologie + Sociale Psychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Klinische Psychologie
€499,00
of  9x 61,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€499,00
of  9x 61,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Klinische Psychologie + Sociale Psychologie
€949,00
of  12x 87,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€949,00
of  12x 87,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De lesstof is prettig leesbaar, duidelijk en volledig. Er zit een duidelijke opbouw in. De samenvatting is prettig aan het eind van het hoofdstuk. De huiswerk vragen zijn best pittig. Fijn om goed de lesstof in te duiken. Er is een mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de docent en het ingestuurde huiswerk wordt snel nagekeken. Ook leuk dat er altijd een paar persoonlijk woorden door de docent aan toe gevoegd worden.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!