Gratis studiegids

Iets nieuws leren: zo pak je dit aan

Nieuws

In lijstjes met goede voornemens is “iets nieuws leren” een item dat regelmatig terugkomt. Je bent immers nooit te oud om te leren. In deze blog gaan we wat dieper in op hoe je gemakkelijk een nieuwe vaardigheid of hobby onder de knie krijgt.

iets_nieuws_leren

Waarom zou je nieuwe dingen leren?

Je vraag je misschien af: Waarom zou ik iets nieuws willen leren? Allereerst groei je als mens, en dit draagt bij aan je levensgeluk. Dit blijkt namelijk uit een uitgebreid onderzoek van het Amerikaanse bureau Gallup (onder 130.000 mensen uit 130 landen).

Daarnaast is het volgens Amerikaanse neurowetenschapper Lambert een “vitamine voor je geest”. Iets nieuws leren is een soort natuurlijk antidepressivum.

Tenslotte leert het je om te falen. Tegenwoordig is faalangst een gevestigd probleem, en het heerst niet alleen bij kinderen. Iedereen denkt dat alles meteen goed of zelfs perfect moet gaan. Zo werkt het leven niet. Door iets nieuws te leren, zul je ook falen. En dan merk je ook dat falen niet zo erg is, en dat je daar als mens uiteindelijk alleen maar van groeit. 
 

Leer een (creatieve) hobby

Heb jij altijd al mooie tekeningen willen maken? Vind je handletteren leuk en zou je dit graag beter willen kunnen? Heb je groene vingers en wil je leren bloemschikken? Of wil je aan de slag met een opleiding Sieraden Maken? Er zijn ontzettend veel creatieve cursussen en andere hobbycursussen te volgen via NHA.
 

Waarom iets nieuws leren via NHA?

 • Je kunt iets nieuws leren in je eigen tempo. Studeer waar en wanneer jij wil.
 • Kies zelf de startdatum! Maak nu gebruik van de leuke acties en welkomstcadeaus, en begin pas met studeren wanneer het jou uitkomt. 
 • Het aanbod cursussen is zeer groot. Van schrijfcursussen tot persoonlijke ontwikkeling en van keyboard leren spelen tot online gitaarles.
 • Je krijgt een gratis welkomstcadeau bij je cursus.
 • Wanneer je kiest voor een cursus met hulp, krijg je gedegen begeleiding van een docent.

 

Lees ook: 10 tips om jouw ambities waar te maken

 

Verbreed je toekomstmogelijkheden

Heb jij altijd de droom gehad om van je hobby je werk te maken? Om een eigen bedrijf te beginnen? Of om een complete carrière switch te maken? Je kunt altijd iets nieuws leren op zakelijk vlak. Wat dacht je van een nieuwe vaardigheid zoals leidinggeven of verandermanagement? Deze staan beslist goed op je CV.

Ook wanneer je beter met bepaalde computerprogramma’s overweg wilt kunnen, is een cursus mogelijk. Denk aan Excel, een cursus boekhouden met Exact of een complete cursus Office 365. Daarnaast kun je je ook altijd verder verdiepen of verbreden in je vakgebied. Werk je bijvoorbeeld in marketing? Overweeg dan een opleiding Big Data Marketing of een cursus Social Media Marketing
 

Gratis Proefles én 15 dagen Gratis Proberen!

Twijfel niet langer en schrijf je in voor een opleiding of cursus naar keuze bij NHA. Je kunt een gratis proefles bekijken. Als je je daadwerkelijk hebt ingeschreven, dan kun je de cursus binnen 15 dagen zonder opgaaf van reden retourneren. Je krijgt dan gewoon je geld terug. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!