Gratis studiegids

Geef jij een origineel kerstcadeau dit jaar? 6 tips

Blog Leestijd: 3 Minuten

Het is niet makkelijk om een origineel kerstcadeau te vinden. Ben jij nog op zoek naar een cadeau voor iemand die écht alles al heeft? Wil je niet weer met een standaard cadeau als parfum of een bierpakket aankomen? Verras een dierbare dit jaar met een cadeau dat echt uniek is. Geef een cursus cadeau en je geeft iemand een bron van kennis of misschien wel een nieuwe hobby! Wij helpen je met 6 tips voor cursussen die perfect zijn als origineel kerstcadeau!

origineel-kerstcadeau

1. Massage cursus

Een Massage cursus is een perfect origineel kerstcadeau voor je partner. Een massage is goed voor lichaam en geest. Jij ervaart er zelf ook voordelen van als je partner deze cursus heeft afgerond. In de Massage cursus van NHA komen massagetechnieken uit verschillende culturen aan bod; Indiaas, Westers en Chinees. In de cursus leer je het menselijk lichaam beter kennen en zo ontdek je hoe je spierspanning kunt verlichten en hoe je gezondheidsklachten kunt verminderen en voorkomen.

 

2. Fotografie cursus

Is een van jouw familieleden goed met camera’s en maakt hij of zij altijd foto’s op familiefeestjes? Met een Fotografie cursus geef jij een origineel kerstcadeau! In een cursus Fotografie leer je alles over camera’s en ontdek je verschillende technieken om de mooiste foto’s te maken. Zaken als diafragma, sluitertijd en belichting komen uitgebreid aan bod in de cursus. Met de cursus Fotografie pakken de familiefoto’s voortaan nog beter uit en worden alle mooie herinneringen op beeld vastgelegd. Een cadeau voor de hele familie!   

 
 

3. Gitaar cursus

Voor een muzikale dierbare is een Gitaarcursus een uniek en origineel kerstcadeau. De gitaar is een prachtig instrument waar je allerlei soorten muziek op kunt spelen. En wie wil er nou niet zijn favoriete nummers zelf op de gitaar leren spelen? In de gitaarcursus van NHA leer je noten lezen, hoe je een gitaar stemt, hoe je akkoorden speelt en nog veel meer. Met deze cursus ga praktisch aan de slag en binnen acht weken speel je al je eerste nummers!           

4. Cursus Beleggen voor Beginners

Veel mensen hebben interesse in beleggen en zouden zelf ook wel willen leren hoe je dit doet, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Ken jij ook zo iemand? Dan is dit een super origineel kerstcadeau waar je hem of haar blij mee kunt maken! In de cursus Beleggen voor Beginners doe je kennis op over beleggen en ontdek je hoe je met weinig risico een zo hoog mogelijk rendement kunt behalen. Met deze cursus leer je hoe je je geld voor je kunt laten werken. Misschien krijg jij zelf van de ontvanger van dit cadeau ook nog wel een paar goede tips! 

 


5. Kalligrafie cursus

Met kalligrafie maak je van elke tekst een echt kunstwerk. Een origineel kerstcadeau om te geven dus, bijvoorbeeld aan je creatieve moeder, zus of oom. In een Kalligrafie cursus leer je sierlijke letters schrijven die elke tekst laten opvallen. Kalligrafie werkt ook erg rustgevend doordat je je volledig op het schrijven kunt focussen. De cursus kan door zowel links- als rechtshandigen gevolgd worden.


 

6. Tekenen voor Beginners

Nog een mooie cursus om cadeau te geven aan een creatieveling: Tekenen voor Beginners. In deze cursus leer je alle basiskennis die je nodig hebt om mooie tekeningen op papier te zetten, van materialen tot technieken. Dit is bijvoorbeeld een origineel kerstcadeau voor iemand die zich uren vermaakt met kleurboeken voor volwassenen. In deze cursus verdiep je je in kleuren, schaduwen, structuren en expressie. Deze cursus is perfect om je eigen tekenstijl te ontwikkelen.  


 
Heb je met deze 6 tips nog niet genoeg inspiratie opgedaan voor een origineel kerstcadeau? Kijk dan eens tussen alle andere mooie cursussen die je cadeau kunt geven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus Yoga, een cursus Kleding Maken en Ontwerpen of een cursus Kinderverhalen Schrijven?  

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!