Gratis studiegids

Dit is waarom jij successen zou moeten vieren

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Prestaties leveren is belangrijk, maar je successen vieren is zeker zo belangrijk. Zo heeft Nederland deze Olympische Spelen inmiddels al 13 podiumplekken behaald. De Nederlandse atleten hebben maar liefst 6 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles in de wacht gesleept. Genoeg reden voor een feestje dus! Sta jij ook regelmatig stil bij jouw eigen successen? Wij vertellen je waarom je het vieren van successen zeker niet moet overslaan!  

successen-vieren

We hebben allemaal doelen die we graag willen behalen. Vaak zijn dit grote doelen of doelen voor de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een huis, het behalen van een diploma, promotie maken op je werk, of 5 kilo afvallen. Het vieren van successen, groot of klein, heeft een positief effect op het behalen van jouw doelen!


Vergroot je werk- en studieplezier

Het vieren van successen zorgt ervoor dat jij meer plezier beleeft aan jouw werk of studie. Als jij weet dat het afronden van een project of het slagen voor een examen een beloning oplevert haal je meer plezier uit het uitvoeren van de stappen die naar dit succes leiden.  

Je kunt dit ook gebruiken om jezelf te motiveren om doelen voor de korte termijn te behalen die uiteindelijk naar je lange termijn doel leiden. Heb jij je aan je wekelijkse studieplanning gehouden? Vier dit door in het weekend iets leuks te gaan doen!

Successen vieren is ook handig als je goede voornemens hebt. Lees ook: 5 tips om je goede voornemens weer op te pakken


Succes smaakt naar meer!

Heb jij een van je doelen bereikt? Gefeliciteerd! Dan is het tijd om te genieten van jouw succes. Successen behalen voelt natuurlijk super goed. Als je de tijd neemt om hier stil bij te staan en het ook echt te vieren leidt dit in de toekomst tot nieuwe successen.

Successen vieren zet de toon voor het behalen van meer successen. Na het vieren van een succes ben je extra gemotiveerd om weer aan de slag te gaan om ook het volgende doel te bereiken. Zo leidt het vieren van kleine successen tot het behalen van grote doelen.


Boost je persoonlijke groei

Successen behalen werkt verslavend. Na het behalen en vieren van een succes ga jij hard aan de slag om je volgende doel te bereiken. Je zult daardoor eerder tijd investeren in je persoonlijke groei. Hoe kan ik nog efficiënter werken? Welke vaardigheden heb ik nodig om mijn volgende doel te behalen en hoe kan ik deze ontwikkelen?

Het vieren van successen gaat perfect samen met reflecteren op welke stappen tot succes geleid hebben. Zo krijg je meer inzicht in hoe je jouw persoonlijke ontwikkeling vorm kunt geven en ga je vol energie aan de slag met je volgende doel.


Creëer een positieve mindset

Focussen op negatieve dingen is veel makkelijker dan de positieve kanten van situaties inzien. Automatisch gaan we vaak uit van het negatieve. Hier hoeven we weinig moeite voor te doen. Maar focussen op het positieve is vaak minder vanzelfsprekend. Juist daarom is het goed om hier bewust bij stil te staan, want alles wat je aandacht geeft groeit!

Door stil te staan bij successen geef je een positief signaal af aan je hersenen. Daardoor zul je een positieve mindset ontwikkelen. Je gaat jezelf meer waarderen en het wordt makkelijker om jezelf te motiveren. Dit draagt bij aan het behalen van nieuwe successen.

Lees ook: Doelen stellen én bereiken: zo doe je dat!


Wil jij meer leren over de kracht van positieve psychologie? In de cursus Positieve Psychologie leer je hoe je als mens een betere versie van jezelf kunt worden door vanuit je kwaliteiten te werken. Zo leer je jouw persoonlijke krachten in te zetten om jouw doelen te bereiken. Vraag nu een gratis proefles aan! 

Ja ik wil een gratis proefles »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!