Gratis studiegids

5 hobbycursussen om je creatieve talent mee te ontdekken

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Zin om lekker creatief bezig te zijn? Of wil je jouw creativiteit herontdekken? We hebben 5 creatieve hobby’s op een rijtje gezet. Iedereen is creatief. Ja, jij ook! Bij een creatief persoon denken we al snel aan grootheden in bijvoorbeeld de kunst- of muziekwereld. Maar óók jij en ik zijn creatief. Creativiteit kan zich op heel veel verschillende manieren uiten. Creativiteit hoeft ook niet altijd iets tastbaars te zijn natuurlijk. In 'out of the box' oplossingen denken is bijvoorbeeld ook creativiteit!

blog-creatieve-cursussen

 
Het is alleen even de kunst om te ontdekken wat bij je past en wat je leuk vindt. Heb je een steuntje in de rug nodig om je creativiteit te ontdekken en ontwikkelen? Bekijk dan snel onderstaande top 5 met creatieve hobbycursussen. 

 

Tekenen en Schilderen

Bij creativiteit denken we al snel aan bekende namen zoals Vincent van Gogh of Rembrandt van Rijn. Denk jij nu ook wel eens, hoe leer ik schilderen? Of wil je leren tekenen? Tijdens de cursus Tekenen en Schilderen leer je stap voor stap de verschillende teken- en schildertechnieken. Je maakt zelfstandig opdrachten en ontvangt feedback van jouw docent, waardoor jouw werk steeds beter wordt.

Maar het kan nóg creatiever. Wat dacht je van een cursus Encaustic Art, waarin je schildert met bijenwas? Hiermee creëer je unieke kunstwerkjes: van landschappen tot stadsuitzichten en van bloemen tot abstracte creaties.

Creatieve talent ontwikkelen: Encaustic Art

 

Gitaar spelen

Zelf muziek componeren is natuurlijk heel creatief. Maar uit verschillende onderzoeken is ook nog eens gebleken, dat naar muziek luisteren en het spelen van een instrument de creativiteit stimuleert. Reden genoeg dus om een cursus Gitaar te volgen. Met deze cursus speel je namelijk al binnen acht weken je eerste nummers!

hobbycursus om je creatieve talent mee te ontdekken: gitaar spelen

 

Fotografie

Wil jij liever de hort op? Dan is een cursus Fotografie iets voor jou. Met behulp van de lesstof doe je de benodigde theoretische kennis op over bijvoorbeeld diafragma, sluitertijd en afdruktechnieken. Vervolgens kun je al snel met jouw camera op pad. De huiswerkopdrachten dagen je uit om creatief te zijn met fotografie en de mooiste foto’s te maken.

 

Korte verhalen schrijven

Ben jij de volgende J.K. Rowling? Met de cursus Korte Verhalen Schrijven kun je jouw fantasie de vrije loop laten gaan. Tijdens de cursus word je gestimuleerd om te experimenteren met schrijfstijlen, spanningsbogen, stijlfiguren en nog veel meer.

Taarten maken

Wie zegt dat creativiteit niet ook lekker kan zijn? Met de cursus Taarten Maken leer je de mooiste en vooral ook lekkerste taarten maken. Je leert tijdens de cursus alle nodige informatie over materialen, ingrediënten en technieken om de mooiste taarten te kunnen maken.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!