Gratis studiegids

Thuisstudie Burn out Coach: help mensen die uitgeblust zijn geraakt

Steeds meer mensen raken uitgeblust door voortdurende stress en de hoge eisen die de maatschappij aan ons stelt. Een burn-out coach biedt dan hulp. Met een thuisstudie Burn out Coach leer jij hoe je mensen die opgebrand zijn ondersteunt. Ontdek of de opleiding bij je past en schrijf je vandaag nog in!

 

Bekijk direct onze Burn-out Coach opleiding:

 
   
Voordelen van een thuisstudie Burn out Coach bij NHA

    Geaccrediteerd door beroepsverenigingen KTNO en NVST 

    Met begeleiding van een ervaren vakdocent

    Inclusief gratis ondernemerscoach

 

Voordelen van een thuisstudie Burn out Coach bij NHA


   Geaccrediteerd door beroepsverenigingen KTNO en NVST

  Met begeleiding van een ervaren docent

   Inclusief gratis ondernemerscoach

 
Niemand kan eromheen: de maatschappij stelt steeds hogere eisen aan ons. Op je werk moet je voortdurend meer doen in minder tijd. Op privégebied komen daar nog verantwoordelijkheden bij, zoals het zorgen voor je kinderen, de relatie met je partner onderhouden en het huishouden doen.

Bovendien moet er ook nog een beetje tijd overblijven voor jezelf. Geen gemakkelijke opgave, zeker voor mensen die van nature gevoelig zijn voor stress.
 

Thuisstudie Burn out Coach: leer mensen begeleiden

Een langdurige blootstelling aan stress veroorzaakt een hele reeks aan lichamelijke en geestelijke klachten. Mensen zien het op den duur niet meer zitten en raken volkomen uitgeblust. Met een thuisstudie Burn out Coach leer je mensen die in deze situatie verzeild zijn geraakt te begeleiden.

Ook belangrijk: soms is er geen sprake van een burn-out, maar van een bore-out. Een aantal symptomen zijn vergelijkbaar, maar de aanpak is compleet anders. Een coach zal dit snel herkennen en kan hier op de juiste manier op inspelen. 

 
Waarom een burn-out coach?

Een burn-out coach, ook wel stresscoach of stresscounselor genoemd, helpt in de eerste plaats personen die in een uitgebluste situatie terecht zijn gekomen. Daarnaast leer je als coach hoe mensen preventief kunnen omgaan met stress, zodat een burn-out voorkomen kan worden.

Een burn out coach legt geen voorgekauwde therapie op aan zijn cliënten. Coaching maakt gebruik van de eigenschappen en de krachten die de cliënt in zich heeft, en deze verschillen van persoon tot persoon. In individuele coachgesprekken laat een burn-out coach de cliënt ontdekken welke stressfactoren invloed hebben en hoe deze invloed beperkt kan worden.


Na afloop van een thuisstudie Burn out Coach kun je als zelfstandige coach individuele personen begeleiden. Ook kun je ingehuurd worden door organisaties. Meer en meer bedrijven doen namelijk een beroep op coaches om stress gerelateerde problemen binnen de organisatie aan te pakken.
 

Volg een thuisstudie Burn out Coach

Een burn-out coach is een professional die een specifieke opleiding heeft gevolgd. Bij NHA volg je een geaccrediteerde thuisstudie Burn out Coach. Onze opleiding is namelijk geaccrediteerd door beroepsverenigingen KTNO en NVST.

In deze opleiding word je voorbereid om mensen te begeleiden die kampen met een burn-out of met andere stressgerelateerde problemen.

 
Ook de cursus Stressmanagement biedt waardevolle informatie als je aan de slag wilt als coach op het gebied van stress en burn-out. In deze cursus leer je namelijk hoe je in 5 stappen beter om kunt gaan met stress. Zo kun je gedrag en gedachten die leiden tot een burn-out voorkomen.   

 
Studeer in je eigen tempo en in je eigen omgeving

De cursussen van NHA volg je als thuisstudie. Je ontvangt jouw lespakket thuis per post en je vindt de leerstof ook terug in Plaza, onze digitale leeromgeving. Je studeert in je eigen tempo en je kunt zo studeren op elke plek die je wilt.

Het voordeel van een thuisstudie Burn out Coach bij NHA is dat een van onze ervaren docenten je vorderingen volgt en je huiswerkopdrachten voor je nakijkt. Zo sta jij er nooit alleen voor!

Heb je een voldoende behaald voor al je opdrachten? Dan ontvang je aan het einde van de cursus het NHA-instituutsdiploma. 

Start je eigen praktijk

Veel cursisten starten een eigen coachingspraktijk na het afronden van hun thuisstudie. Burn out coach is een beroep dat zich prima leent om als zelfstandige uit te oefenen.

In de thuisstudie Burn out Coach leer je dan ook in 10 lessen de belangrijkste zaken die je moet weten om als ondernemer aan de slag te gaan. Denk aan tariefberekening, administratie, marketing, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan. Zo ga jij goed voorbereid aan de slag in je eigen praktijk!

Heb je jouw thuisstudie afgerond? Dan kun je ook gratis gebruik maken van onze ondernemerscoach. Je kunt met al jouw vragen over het starten als ondernemer of over je ondernemingsplan terecht bij deze coach. Je wordt dus altijd vakkundig begeleid als je kiest voor een thuisstudie van NHA!
 

Vraag nu je gratis proefles aan!

De beste manier om er achter te komen of een thuisstudie Burn out Coach iets voor jou is, is natuurlijk door het zelf te ervaren. Dat kan met de gratis proefles! Vraag nu jouw proefles aan en neem alvast een kijkje in één van de lessen van de opleiding.

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 Je ontvangt de proefles direct in jouw mailbox

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!