Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
279,00
of 
6 x €51,50
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Bus of touringcar rijden? Volg de Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Als buschauffeur breng je mensen van de bushalte naar hun werk. Of het treinstation. En weer terug. Als touringcarchauffeur begeleid je mensen van het verzamelpunt naar hun vakantiebestemming.

Een touringcarchauffeur vervoert ook mensen die een dagje uit zijn. Of je brengt kinderen naar zwemles. Meestal tref je passagiers in een uitgelaten stemming.

Praatje maken

Op de bus zie je regelmatig dezelfde gezichten terugkeren. Met de vaste passagiers maak je even een praatje. Over het weer, het begrotingstekort of de zin van het leven. Maakt niet uit. Elke dag en elk gesprek is anders.

Omdat je als chauffeur veel met mensen werkt, is het belangrijk dat je anderen goed aanvoelt. Ook verleen je EHBO als dat nodig is.

Mensen veilig vervoeren

Deze opleiding leidt je op voor het theoriedeel. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jouw passagiers veilig van A naar B brengt. Je opleiding tot buschauffeur draait dan ook voor een groot gedeelte om veiligheid en techniek.

In de opleiding krijg je antwoord op vragen als:

 • Hoe is de motor opgebouwd?
 • Wat doe ik bij een storing?
 • Welke reparaties verzorg ik zelf?

Rechten en plichten

Ook ontdek je meer over CAO, de Wet personenvervoer en voertuigdocumenten.

Hoe je een klacht afhandelt? Ook dat komt aan bod in de Chauffeursopleiding Personenvervoer.

Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs

Deze opleiding leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer. Ben jij geslaagd voor de theorie- en praktijkexamens? Dan krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs.  

De Code Bekwaamheid haal je al binnen 6 maanden.

Werken op de bus

Bereid jezelf goed voor op een baan als buschauffeur of touringcarchauffeur. Volg de chauffeursopleiding personenvervoer (CCV).


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Deze cursus leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer met de aantekening 'Code 95' op het rijbewijs en is opgebouwd uit 3 delen:

Verkeer en techniek (RVM1-D)

Verkeer: Bijzondere verrichtingen, verkeersregels- en tekens, etc.
Techniek: Hoe is de motor opgebouwd? Waar moet is bij storingen op letten? Onderhoud van de bus.

Administratie personenvervoer (VM2-D)

Wet personenvervoer, Arbeidstijdenwet, Vergunningen, Nationaal- en Internationaal vervoer, Voertuigdocumenten, Persoonlijke documenten, Controle apparaat, CAO en Arbowetgeving, Vervoersvoorwaarden en klachtenafhandeling.

Personenvervoer cases (VM3-D)

Wet personenvervoer, Arbeidstijdenwet, Vergunningen, Nationaal- en Internationaal vervoer, Voertuigdocumenten, Persoonlijke documenten, Controle apparaat, CAO en Arbowetgeving, Vervoersvoorwaarden en klachtenafhandeling.

Deze NHA-cursus helpt jou goed op weg! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Duidelijke uitleg, prettige samenwerking met mijn leraar. Reageert snel. Mijn planning had ik gemaakt van 6 maanden over de curses te doen naast mijn werk en drukke gezinsleven, denk dat ik binnen 3 maanden klaar ben. Je leest er makkelijk doorheen.

8/10
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Het is allemaal netjes verzorgd

10/10
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Goed en duidelijk

10/10
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Heel prettig om zelf de tijd van leren in te delen en werk wordt echt super snel nagekeken

DIPLOMA

Diploma Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Officiële examens worden doorlopend afgenomen. Als je geslaagd bent voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer, krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op jouw rijbewijs.

Het examen bestaat uit 3 delen. De minimale leeftijd voor het examen is 18 jaar.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar het CBR. 

CBR - Divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk (ZH)
Telefoon: 088 - 227 77 00 
Internet: www.cbr.nl

Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs

Deze opleiding leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer. Ben je geslaagd voor de theorie- en praktijkexamens? Dan krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs.

De resultaten van de theorie-examens zijn twee jaar geldig. Alle tijd dus om je aansluitend ook voor te bereiden voor de praktijkexamens.
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van twee uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)
€279,00
of  6x 51,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€279,00
of  6x 51,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijke uitleg, prettige samenwerking met mijn leraar. Reageert snel. Mijn planning had ik gemaakt van 6 maanden over de curses te doen naast mijn werk en drukke gezinsleven, denk dat ik binnen 3 maanden klaar ben. Je leest er makkelijk doorheen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!