Gratis studiegids

Shantala Babymassage cursus

Wil jij de band met je kindje op een bijzondere manier versterken? Volg dan onze Shantala Babymassage cursus. Je kindje vindt het heerlijk en ook jij als moeder of vader krijgt er ontzettend veel voldoening van. Je baby geniet zichtbaar van deze manier van masseren en dat is voor jou natuurlijk ook heerlijk om te zien. Je versterkt de band met je kleintje aanzienlijk.

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je de juiste techniek handhaaft. Daarom is het aan te raden om een Shantala Babymassage cursus te volgen. Tijdens deze cursus leer je precies hoe je de babymassage moet uitvoeren. Maar je leert ook waarom het zo belangrijk is om babymassage toe te passen.

 

 
Eén van die redenen is dat een babymassage het hechtingsproces stimuleert tussen ouder en kind. Maar het zichtbare genieten van je baby, daar doe je het natuurlijk helemaal voor! Geef je kindje de beste start die je je kunt wensen en schrijf je vandaag nog in voor een cursus Shantala Babymassage.

 

Wat is Shantala Babymassage eigenlijk?

Steeds meer (kersverse) ouders volgen een Shantala Babymassage opleiding om de band met hun kindje te versterken. Al een aantal jaren groeit de populariteit van deze opleiding en steeds meer ouders ontdekken de vele voordelen. Niet alleen voor hun kindje, maar ook voor zichzelf. Maar wat is Shantala babymassage eigenlijk?

De Shantala babymassage is een vorm van een babymassage en is overgewaaid uit India. De Franse gynaecoloog Frederick Leboyer introduceerde deze speciale techniek in Europa. Leboyer leerde de techniek van een moeder in Calcutta, genaamd Shantala. De Franse gynaecoloog paste de massagetechniek aan aan Westerse gebruiken en vernoemde de techniek naar Shantala. De Indiase oorsprong is nog altijd zichtbaar. 

 

Dit zijn de voordelen van de Shantala Babymassage cursus

Even de volle aandacht voor je baby, dat is waar het om draait tijdens de babymassage. Hoe je dat het beste doet leer je tijdens onze Shantala Babymassage cursus. Je ontdekt tijdens de cursus ook de talloze voordelen van deze mooie techniek. Je leert de technieken op de juiste manier uit te voeren om het maximale effect te behalen.

Je kindje zal zichtbaar genieten en dat doet een moederhart toch goed? Maar wat zijn de voordelen van de Shanala babymassage techniek voor je kindje en jezelf? We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet:
 

De voordelen:

   Veel baby’s slapen beter en worden rustiger na een babymassage

   De Shantala babymassage is er op gericht om de doorbloeding, spierontwikkeling en spijsvertering van je kindje te stimuleren

   De massage stimuleert de darmpjes waardoor krampjes, constipatie en reflux verminderen

   Tijdens de massage ontstaat er een innig contactmoment tussen jou en je kindje. Dit zorgt bij je baby voor een gevoel van geborgenheid

   Ook als ouder is het masseren van je baby een ultiem ontspanningsmoment

   Voor vaders is het een moment om even écht contact te maken met hun baby. Moeders die borstvoeding geven hebben zo’n intiem contactmoment met hun baby. Voor vaders biedt de Shantala babymassage dit ook.

 

 

Versterk de band met je kindje

Een belangrijk aspect van de Shantala babymassage is liefde en ontspanning. En hier draait het dan ook om tijdens de Shantala Babymassage opleiding. De liefdevolle aanraking van hun vader of moeder geeft een baby het gevoel van geborgenheid. Het is erg belangrijk dat je kindje dit gevoel al vroeg ervaart, zeker voor het hechtingsproces met de ouders.

Maar ook voor het zelfvertrouwen van je kindje is het belangrijk om zo’n intiem contactmoment met de ouders te ervaren. Het speelt dus een grote rol in de ontwikkeling van je baby. Het is een mooie en bijzondere manier om de band met je kindje te versterken.

 

Dit ga je leren in de Shantala Babymassage opleiding

Bij NHA kun je uitgebreid kennis maken met deze manier van babymassage. Tijdens de Shantala Babymassage opleiding leer jij hoe je op de juiste manier deze bijzondere en effectieve vorm van babymassage toe kunt passen. Je leert hoe je verschillende lichaamsdelen van je kindje moet masseren en welke positieve effecten dit heeft op de ontwikkeling van je baby.

Behalve hoe je de juiste techniek voor de Shantala babymassage moet toepassen, leer jij tijdens deze cursus ook wat je baby heeft doorgemaakt tijdens de bevalling. Je leert wat de basisbehoeften zijn van je kindje en hoe je hem of haar deze het beste kunt aanbieden. Maar ook hoe je het beste om kunt gaan met bekende ongemakken bij baby’s, zoals buik- en darmkrampjes, verstoppingen, verkoudheid en pijn bij doorkomende tandjes.

 

Duidelijke instructievideo's

Dit alles leer je tijdens de Shantala Babymassage opleiding van NHA. Een complete cursus volledig gericht op de liefdevolle band tussen jou en je kindje. Met duidelijke instructievideo’s leer je thuis in je eigen veilige omgeving om de Shantala babymassage toe te passen. Geniet volop samen met je kindje en ontdek de talloze voordelen die deze bijzondere techniek biedt.  

 

 

Gratis proefles van onze cursus Shantala Babymassage

De Shantala babymassage techniek is een eenvoudige manier van je baby masseren. Iedereen kan het leren en toepassen bij zijn of haar eigen baby. Zie je kindje genieten en volledig tot rust komen.

Benieuwd? Vraag dan vandaag nog een gratis proefles aan bij NHA en ontdek hoe leuk een Shantala Babymassage cursus is voor jou en je kindje. Of schrijf je direct in voor de volledige opleiding en leer alle technieken om je baby te masseren. Versterk de band met je kindje en genieten samen op een bijzondere manier.

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!