Babymassage  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Babymassage
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€279,00
251,10
of 
4 x €66,15
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Inclusief 16 instructievideo's
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Stimuleer de ontwikkeling van baby’s met de cursus Babymassage

Aanraken behoort, net als eten en drinken, tot onze eerste levensbehoeften. Dat geldt ook voor baby’s. Met een massage zorg je ervoor dat het gevoel van geborgenheid bij baby’s wordt vergroot. Ontdek hoe jij de ontwikkeling van een baby op allerlei fronten stimuleert met deze cursus Babymassage.

Mensen, en dus ook baby's, zijn wezens die graag aanraken en aangeraakt worden. Aanraken is voor baby’s een manier van communiceren, maar het draagt ook bij aan hun welzijn en het verloop van hechtingsprocessen. Met deze cursus Babymassage ontdek jij hoe je op de juiste manier de Shantala-babymassage geeft.
 

Babymassage: cursus voor iedereen

De opleiding Babymassage is geschikt voor iedereen die interesse heeft in babymassage. Ben jij een kersverse of toekomstige (groot)ouder? Of werk je met baby’s (bijvoorbeeld in de kinderopvang of kraamzorg)? Dan heb jij profijt van de theoretische en praktische informatie in deze cursus. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze Babymassage cursus.

 

Ontdek de kracht van positieve aanraking

Massage is een geweldige manier om baby’s de kracht van positieve aanraking te leren. Deze Babymassage cursus laat jou die kracht onderzoeken via verschillende massagecombinaties die bedoeld zijn voor diverse situaties: van een dagelijkse massage als onderdeel van jouw routine tot een massage die veelvoorkomende ongemakken verlicht.

Tijdens deze Babymassage cursus ga je dieper in op onderwerpen als fysieke en sociaal-emotionele ontwikkelingen, anatomie, lichaamstaal en reflexen. Nadat je de nodige theoretische kennis hebt opgedaan, ga je na enkele lessen praktisch aan de slag. Je krijgt uitleg over diverse massagetechnieken, die je door voldoende oefening onder de knie probeert te krijgen. Dankzij de uitgebreide achtergrondinformatie en duidelijke instructievideo’s leer je in deze cursus de basisbeginselen van Shantala-babymassage.

 

Cursus Babymassage: oefen op een échte of oefenbaby

De vele technieken die in deze cursus Babymassage worden behandeld, kun je oefenen op een echte baby. Beschik je niet over een echte baby of voel je je nog niet zeker genoeg? Dan mag je ook werken aan jouw vaardigheden met behulp van een oefenbaby. Deze oefenbaby is echter niet inbegrepen in de cursus en moet je dus eventueel nog zelf aanschaffen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Theorie en praktijk
In deze cursus Babymassage ga je dieper in op de nodige theorie. Zo leer jij alles wat je moet weten van de geboorte van een kind tot het voorbereiden van een massage. Wanneer je de theorie onder de knie hebt, ga je praktisch aan de slag. Je leert de verschillende technieken, bewegingen en handgrepen. Later in de cursus ontdek je ook hoe babymassage kan helpen bij het verlichten van veelvoorkomende klachten bij baby's.

In de cursus Babymassage komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • Inleiding in de babymassage
 • Geboorte en basisbehoeften
 • Fysieke ontwikkeling in de babyperiode
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling in de babyperiode
 • Anatomie, lichaamstaal en reflexen
 • Voorbereiding op de massage
 • Massage van de buik en borstkas
 • Massage van de benen en voeten
 • Massage van de armen en handen
 • Massage van de rug, het gezicht en hoofd
 • Ongemakken verlichten
 • Bijzondere situaties
 • Babygym
 • Massage aan peuters en oudere kinderen

 

Inclusief instructievideo’s

In deze cursus Babymassage wordt gebruik gemaakt van 16 instructievideo’s om de verschillende massagetechnieken verder toe te lichten. Door middel van het duidelijke beeldmateriaal krijg je een optimaal en volledig beeld van de handelingen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Babymassage, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Babymassage

Compleet en begrijpelijk

10/10
Babymassage

De cursus heeft een fijne chronologische opbouw, hierdoor kan je aan de slag met de cursus. Dus ook al weet jij helemaal niets van babies! Als moeder van twee leer ik nog zoveel - dingen waar ik zelf niet bij stil stond-uit de cursus. Ik raad deze cursus echt aan een ieder die interesse heeft in de ontwikkeling en bijzonderheden van babies.

8/10
Babymassage

Het is een leuke en leerzame cursus; ik ben er wel veel sneller doorheen dan gepland. Praktisch inzetbaar en leuk om te doen, maar bepaalde onderwerpen zouden van meer uitgediept mogen worden naar mijn mening. Als je gebruik maakt van het vragen stellen aan de docent; haal je er wel meer uit. De vragen worden uitgebreid en vanuit de praktijk beantwoord. Ik mis bijv. in de cursus hoe je een massageroutine verdeeld over de week en het masseren van iets oudere kinderen of kinderen met problematiek is maar een heel klein item in de cursus. Over die massageroutine heb ik de docent kunnen raadplegen. Het stuk over massage aan oudere kinderen zou uitgebreider mogen zijn of juist weggelaten worden zodat er meer ruimte is om in te gaan op babymassage of babygym. De eerste hoofdstukken bevatten interessante theorie en verdieping, maar zodra je over gaat naar de praktijklessen worden de lessen letterlijk en figuurlijk wat 'dunner'. De praktijkfilmpjes zijn mooi en duidelijk, maar ook hier had ik persoonlijk liever wat verdieping bij gehad. Ook hier was voor mij vragen stellen aan de docent van meerwaarde, maar eigenlijk horen bepaalde achtergronden gewoon in de cursus (bijv. waarom en hoe praten tegen de baby tijdens de massage van groot belang is, hoe een massageroutine over de week verdeeld kan worden e.d.). De Plaza leeromgeving werkt op zich makkelijk, maar ik heb veel problemen gehad met het uploaden van de door mij gemaakte filmpjes; dit maakte de cursus voor mij een tijdje wel wat minder leuk. Na contact met de klantenservice is hier wel een goede oplossing voor gekomen. Zou ik er weer voor kiezen? Het ligt er een beetje aan wat je met de cursus wilt bereiken. Het is een leuke basis. Ik zie het zelf als een opmars naar een 'live training' op het gebied van babymassage, want ik wil daar meer in gaan doen. Dit was een begin. Als ik opnieuw zou kiezen zou ik misschien toch direct voor een live training kiezen, maar aan de andere kant kan ik dus wel zeggen dat de cursus mij heeft geïnspireerd om er verder mee te gaan.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Babymassage uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Babymassage, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Babymassage staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Babymassage

€279,00 €251,10
of  4x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€279,00 €251,10
of  4x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Compleet en begrijpelijk

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!